Yapay Zeka Coin Nedir? 2024 Yapay Zeka Coinleri Nelerdir?

Yapay Zeka Coin Nedir? 2024 Yapay Zeka Coinleri Nelerdir?

Günümüzdeki teknolojik gelişmeler birçok alanda devrim yaratacak değişimlere gebe. Bilgisayar ve akıllı telefonların gelişmesiyle başlayan ilk teknolojik dönemler insanların hayatını kolaylaştırmayı başardı. Son yıllardaki gelişmelere bakıldığında ise teknolojinin artık insanları da aradan çıkardığını söyleyebiliriz. Özellikle yapay zeka sistemleriyle kurgulanan ürünler insanlara minimum eforla birçok işlemi yapma imkanı sunuyor. Hal böyle olunca yapay zeka coinleri hem yatırımcılar hem de sektörün ileri gelen isimleri tarafından dikkatle takip ediliyor. Peki sen bu teknolojik devrime hazır mısın? Kripto dünyasının iddialı yapay zeka tabanlı coinlerini ve bu dünyaya dair detayları öğrenmek için doğru adrestesin.

Yapay Zeka Nedir?

AI olarak da bilinen yapay zeka, insan benzeri düşünme ve öğrenme yeteneklerini taklit etmek için kullanılan bir teknoloji. İngilizcede “Artificial Intelligence” kavramıyla tanımlanan bu teknoloji günlük hayatı, iş süreçlerini ve çeşitli aktiviteleri kolaylaştırma konusunda oldukça iddialı. Çünkü yapay zeka teknolojileri bilgisayarların veri analizi, örüntü tanıma, doğal dil işleme, otonom hareket etme ve karar verme gibi karmaşık görevleri gerçekleştirebilmesini sağlıyor. Hatta verileri değerlendirerek belirli alanlarda önerilerde bulunabiliyor.

Yapay Zeka Coinleri Nedir?

Adeta bir insan zihni gibi çalışan yapay zeka teknolojileri blockchain teknolojileriyle birleştiğinde ortaya oldukça iddialı ürünler çıkmaya başladı. Çünkü hem projeler hem de geliştiriciler için oldukça yoğun efor gerektiren veri işleme süreçleri yapay zeka sayesinde pratikleşti. Böylece yapay zeka desteğiyle güvenlikten risk yönetimine kadar kripto para projelerini yoran birçok süreç daha da kolaylaştı. Bu durumun yapay zeka ekosistemini ve kripto para dünyasını oldukça zenginleştirdiğini söylemek mümkün. Çünkü yapay zeka ve blockchain teknolojilerinin buluşmasıyla AI projeleri daha fazla ön plana çıkmaya başladı. Eğer AI alanındaki çalışmaları tanımak istersen, karşında en iyi yapay zeka coinleri olabilecek kadar iddialı projeler…

Son Zamanların Popüler Yapay Zeka Coinleri

Son dönemlerde öne çıkan yapay zeka coin projeleri arasındaki birçok önemli çalışma yenilikçi çözümlerle yatırımcıları cezbediyor. Yapay zeka ile blockchain teknolojilerinin birlikteliğiyle oluşturulan projeleri tanıman için hemen başlayalım!

1. The Graph (GRT)

The Graph, blokchain verilerinin sorgulanması ve analiz edilmesi amacıyla oluşturulan bir protokoldür. Ethereum blok zinciri üzerinde çalışan bu protokol verilere erişimi kolaylaştırır. Ayrıca merkeziyetsiz uygulama (dApp) geliştiricilerin veri işleme süreçlerini pratikleştirmek için etkin bir araç seti sunar. Bu uygulamanın amacı, merkezi olmayan uygulamaların performansını artırmak ve kullanıcı deneyimini iyileştirmektir.

The Graph protokolü temel olarak verileri tarar ve düzenli bir şekilde değerlendirerek geliştiricilere set halinde sunar. Bu süreçte “Subgraph” adı verilen alt grafikler aktif olarak rol oynar. Subgraph grafikleri, büyük veriyi taramak yerine ilişkili verileri dikkate alır. Sonrasında elde ettiği verileri belirli bir düzende haritalayarak geliştiricilere sunulur. Tabi bu sürecin başlaması veri isteklerinin tanımlanması gerekir. Bir ekip çalışmasının ürünü olan bu proje Yaniv Tal, Brandon Ramirez ve Jannis Pohlmann adlı mühendislerin kurduğu Graph Vakfı tarafından sunuluyor. GRT Coin (The Graph Coin) ise yönetime katkıda bulunmak, projeye katılmak ve ağ ücretlerini ödemek için kullanılıyor.

2. SingularityNET (AGIX)

SingularityNET yapay zeka (AI) hizmetlerinin geliştirilmesi, paylaşılması ve ticarileştirilmesi için sunulan bir platformdur. Bu platform, AI modellerinin ve algoritmalarının oluşturulmasına, test edilmesine ve dağıtılmasına olanak tanıyan bir dizi araç ve hizmet sunar. Böylece geliştiriciler kendi yapay zeka uygulamalarını pratik bir şekilde geliştirerek projelerini değerlendirebilir. SingularityNET platformunu farklı kılan en önemli detay herkes için ulaşılabilir bir ortam yaratmasıdır. Bu ortamda her geliştirici farklı yapay zeka teknolojileriyle karmaşık ve ölçeklenebilir uygulamaların geliştirebilir.

Açık kaynaklı bir platform olan SingularityNET, ticari amaçlarla birçok alanda kullanılabilir. Bununla birlikte platform kişisel projelerinde kullanmak isteyen kişiler için de uygundur. Güvenli, şeffaf ve erişilebilir bir geliştirme alanı sunan SingularityNET, yüksek potansiyeliyle son zamanların çok konuşulan projelerinden. 2017 yılında Ben Goertzel, Shane Legg ve David Hanson tarafından kurulan bu platform AI pazarını genişletmeyi hedefliyor. Platformdaki hizmetlerden yararlanmak içinse AGIX Token kullanılıyor.

3. Fetch.ai (FET)

Ticaret veya finans fark etmeksizin birçok alandaki yönetim faaliyetlerini otonom bir düzeye getirmeyi vadeden Fetch.ai, şüphesiz son zamanların en çok konuşulan projelerinden birisi! Fetch.ai platformu, bir dizi akıllı cihaz ve makine arasındaki etkileşimi mümkün kılmayı vadeder. Yeni nesil dağıtılmış defter teknolojisi üzerine kurulan bu platform yapay zeka sistemlerinin senkronize bir biçimde çalışmalarında ana kaynak olmaya aday.

Temelde ekonomik faaliyetlerin kişilerin müdahalesi olmadan yürütmeyi amaçlayan bu sistem aslında iş süreçlerindeki aracıları otonomlaştırır. Yapay zeka teknolojisiyle geliştirilen aracılar öğrenme ve gelişme özellikleri sayesinde karmaşık durumları düzenleyebilir. Tedarik zinciri yönetici, ulaştırma, finansal hizmetler ve enerji sektöründe Fetch.ai kullanımını görmek mümkündür. Bu platform 2017 yılında İngiltere’de Toby Simpson, Humayun Sheikh ve Thomas Hain tarafından kuruldu. Fetch.ai platformunu kullanmak ve yatırımcısı olmak için FET token kullanılıyor.

4. Numerai (NMR)

Ethereum tabanlı bu proje yapay zeka ve blockchain işbirliğinden doğan popüler projeler arasında yer alıyor. Numerai finansal piyasalardaki tahmin yeteneğini geliştirmek için yapay zeka teknolojilerini kullanan merkeziyetsiz bir platformdur. Bu platform finansal piyasalardaki verileri analiz etme ve tahmin etme konusunda bir alan sağlar. Numerai platformu üzerinden tahmin modelleri sunan veri bilimciler NMR tokeni üzerinden ödeme alabilir.

Numerai platformu, veri bilimcileri için ideal bir rekabet ortamı yaratır. Çünkü bu platformdan iyi tahmin modellerini oluşturan veri bilimciler NMR token ile ödüllendirilir. Yani veri bilimciler, tahminlerini NMR tokeni cinsinden yaparlar ve başarılı tahminler yaptıklarında ödeme alırlar. Richard Craib tarafından 2015 yılında kurulan bu platform, küresel bir veri bilimi turnuvası olarak yapay zeka alanındaki iddialı projeler arasında yer almaktadır.

5. Ocean Protocol (OCEAN)

Yapay zeka teknolojileri ile blockchain teknolojileri ortaklığının önemli ürünleri arasında yer alan Ocean Protocol, kesinlikle listemizde yer alması gereken platformlardan. Ocean Protocol veri piyasaları oluşturmak için blok zinciri teknolojisini kullanan bir platformdur. Veri bilimi için oldukça önemli avantajlar sunan platform Veri sahipleri ile veri alıcılarını bir araya getirmeyi amaçlar. Böylece veri ekonomisinin güçlenmesini sağlar.

Ocean Protocol aslında verilerin birer finansal varlık haline gelmesini sağlar. Böylece veri ticaretini şeffaf ve düzenli kılar. Kullanıcılar Ocean Protocol üzerinden veri kümelerini bulabilir, satın alabilir ve kullanabilirler. 2017 yılında Trent McConaghy, Bruce Pon ve Dieter Fishbein tarafından kurulan bu platformda veri ticareti ve yatırım yapmak için OCEAN token kullanılır.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation