Waves Coin Nedir? Ne İşe Yarar?

Waves Coin Nedir? Ne İşe Yarar?

Kripto dünyasında önemli bir yere sahip olan Waves Coin nedir, ne işe yarar, en temel özellikleri nelerdir, arzı sınırlı mıdır ve yıllar içindeki fiyat dalgalanması nasıl olmuştur, gibi soruların cevabını bu yazıda bulabilir, diğer tüm detaylara buradan ulaşabilirsin.

Waves Coin Nedir?

Waves Coin, Waves Platformu tarafından sağlanan bir kripto para birimidir. Waves Platformu, merkezi olmayan uygulamalar (dApps) oluşturmak ve token gibi dijital varlıkların hızlı ve kolay şekilde oluşturulmasını sağlamak için tasarlanmış bir blok zinciri platformu olarak işlev görür. Waves coin de platformda yapılan işlemleri desteklemek, token oluşturmak ve işlem ücretlerini ödemek gibi çeşitli kullanım alanlarına sahiptir. Blok zinciri tabanlı çözümlere olan talebin artmasıyla birlikte özellikle merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamaları ve tokenlaştırma projeleri gibi alanlarda popülerlik kazanan bu coin’in hızlı işlem onayı ve düşük işlem ücretleri gibi avantajlarını saymak mümkün. Yani Waves coin için Waves Platformunda çeşitli kripto para birimleri ile işlem yapılmasını ve platformun genel olarak kullanılmasını sağlayan temel bir araçtır, diyebiliriz.

Waves Coin Özellikleri

  • Waves Coin, hızlı işlem onaylarıyla tanınır.
  • Waves Coin işlemleri genellikle düşük ücretlerle gerçekleştirilir. Böylece bu coin, kullanıcıların maliyetleri minimize etmesine de olanak tanır.
  • Waves Platformu, merkezi olmayan finans projeleri için birçok olanak sunar ve Waves coin, bu tür projelerin altyapısını desteklemek için kullanılır.
  • Waves Platformu, dijital varlıkların kolayca oluşturulmasını sağlar ve Waves coin, bu token’ların oluşturulması, transferi ve ticareti için kullanılabilir.
  • Waves Platformu, akıllı sözleşme işlevselliği vadeder; böylece kullanıcılar özel token’lar oluşturabilir, ICO’lar başlatabilir ve merkezi olmayan uygulamalar geliştirebilir.
  • Waves Platformu, yüksek güvenlik standartlarına sahiptir ve kullanıcıların varlıklarını güvenli yollarla saklamasını ve işlem yapmasını sağlar.
  • Waves Platformu, kolay kullanılabilir bir arayüze sahiptir ve yeni başlayanlar için uygun şekilde tasarlanmıştır. Böylece kullanıcılar varlıklarını kolayca yönetebilir ve ticaret yapabilir.

Tüm bu bilgilerin ardından sırada Waves coin arzı hakkındaki detaylar var.

Waves Coin Arzı Ne Kadar?

Waves Coin’in toplam arzı 100 milyon adetin üzerindedir. Büyük bir kısmı piyasaya sürülmüş olan Waves Coin arzı, platformun merkezi olmayan tokenlaştırma ve DeFi projelerine olanak tanıyan özellikleri nedeniyle talep ve kullanım durumuna bağlı olarak değişebilir. Yani, platformun kullanımı arttıkça ve yeni projeler Waves Coin’i kullanmaya başladıkça arz da artabilir. Ancak Waves Platformu tarafından belirlenen sabit bir arz miktarı olduğu için bu artış sınırlı olacaktır. Dolayısıyla bu durum, arz ve talep dengesinin sürdürülmesine yardımcı olabilir ve coin’in fiyatını etkileyebilir.

Yıllara Göre Waves Coin Fiyat Geçmişi

Yıllara göre Waves coin fiyat geçmişini aşağıda görebilirsin.

  • 2016 Maksimum Fiyat: 1.68 dolar
  • 2017 Maksimum Fiyat: 18.07 dolar
  • 2018 Maksimum Fiyat: 14.11 dolar
  • 2019 Maksimum Fiyat: 3.31 dolar
  • 2020 Maksimum Fiyat: 9.27 dolar
  • 2021 Maksimum Fiyat: 41.03 dolar
  • 2022 Maksimum Fiyat: 62.30 dolar
  • 2023 Maksimum Fiyat: 3.37 dolar
  • 2024 Maksimum Fiyat: 3.15 dolar

Sıkça Sorulan Sorular

Waves coin en yüksek hangi değeri gördü?

Waves (WAVES) için ödenen en yüksek fiyat 61,30 dolar olarak kaydedilmiştir.

Waves coin nereden satın alınır?

Waves coin’i BitHero üzerinden sadece birkaç adımda hesap oluşturarak güvenle ve kolaylıkla alıp satabilirsin.

Waves coin günlük işlem hacmi nedir?

Waves coin, 24 saatlik işlem hacmi 1,098,210,541 TL’dir.

1 Waves coin kaç dolar?

1 Waves (WAVES) fiyatı anlık olarak 2,367 dolardır.

1 Waves coin kaç TL?

1 Waves (WAVES) fiyatı anlık olarak 73,83 TL’dir.

Waves coin hangi ülkenin?

Waves platformu, Alexander Ivanov isimli Ukraynalı bir bilim insanı tarafından kurulmuştur.

Waves coin ilk çıktığında ne kadardı?

Waves coin ilk çıkış fiyatı 1.27 dolardır.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation