Uma Coin (UMA) Nedir?

Uma Coin (UMA) Nedir?

Geleneksel finansal sistemlere alternatif olarak ortaya çıkan kripto para birimleri, son zamanların en çok ilgi gören yatırım araçları arasında yer alır. Uma coin’de bu kripto para birimleri arasında bilinen coin’lerden biridir. Peki Uma coin nedir? Merkezi olmayan bir yapıya sahip olan Uma coin, Ethereum tabanlı bir dijital para birimi olarak yer alır. Uma coin nasıl çalışır, ne demektir, gibi merak edilen soruları senin için araştırdık ve bu yazıda yer verdik.

Uma Coin Nedir, Ne İşe Yarar?

Açılımı “Universal Market Access” olan Uma coin, finansal türevler ile ilgilenen bir platform olarak tanımlanabilmektedir. Merkeziyetsiz bir yapıya sahip olan bu coin Ethereum blok zinciri üzerinde çalışan bir kripto para birimi olarak bu blok zinciri teknolojisi ve akıllı kontratları kullanarak kullanıcılar tarafından erişilebilir bir hale gelmeyi amaçlar. Universal Market Access Coin Hart Lambur ve Allison Lu tarafından 2018 yılında oluşturulmuştur. Bugün ise gelişiminde destek sağlayan Hart Lambur proje ile hala ilgilenmektedir. Uma coin blok zincir üzerinde kullanılmak için tasarlanmış Ethereum tabanlı bir oracle protokolü olarak da bilinir. Bu Uma platformu, oracle sistemine sahip olduğunu ve zincirler arası köprü kurarak DeFi projeleri için zincir dışı sağlamaktadır. Bu sistem blok zinciri dışı ve üstü işlemler arasında güvenli bir bağlantı kurmaktadır.

Uma Coin Nasıl Çalışır?

Merkezi olmayan bir finansal ürün olan Uma coin, DeFi ürünlerinin geliştirilmesine odaklanmaktadır. Uma platformu finansal araçların yaratılması ve işlem görmesi için bir altyapı sağlar. Aynı zamanda akıllı kontratlar ve Optimistic Oracle sisteminde yer alan oracle’ları kullanarak çalışmaktadır. Böylece güvenilir, şeffaf ve otomatik olarak finansal işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Böyle kullanıcılar daha düşük maliyetlerde kripto paralara erişim sağlar ve ticaret yapabilirler. Kısacası Uma coin ve Uma platformu oracle üzerinde yer alan verileri iletmek için verileri toplar ve akıllı sözleşmelerindeki katılımcıları kullanır.

Uma Coin Özellikleri Nelerdir?

Uma coin, merkeziyetsiz uygulamalara oracle hizmetleri sağlayan Uma protokolünün hizmetleri arasında yer alır. Optimisctic Oracle adı verilen modeller oluşturur ve verileri doğrulayarak ekonomik teşvik sunmayı amaçlamaktadır. Merkezi olmayan finans sistemine odaklı olan Uma coin özellikleri arasında bu birinci sırada gelir. Akıllı kontrat özelliği ile işlemlerin otomatikleştirerek güvenilir olmasını sağlar. Tüm bunların yanında Uma coin finansal ürünlere erişilebilirliği arttırarak trade ve yatırım yapabilme şansını arttırır.

Uma Coin Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Uma projesi neden özeldir?

Uma projesini özel kılan nokta gerçek finansal varlıkları token’laştırmasıdır. DeFi projeleri gerçek veriler ile çalışma olanağı sunarken blockchain teknolojisinin olanaklarından faydalanmaktadır. Verilerin doğru ve tutarlı olması bu projenin önemli ve özel olmasını sağlar.

Uma coin hangi ağlarda çalışmaktadır?

Uma coin, Ethereum ağında çalışan bir kripto para birimidir.

Uma coin nereden satın alınır?

Uma coin’i Bithero üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde satın alabilirsin.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation