Stacks (STX) Coin Nedir?

Stacks (STX) Coin Nedir?

Stacks (STX) Coin Nedir?

Blok zincir ağı, pek çok farklı katmandan oluşabilmekte. Bu katmanlardan biri de Stacks. Stacks coin nedir, nasıl alınıp satılır, ne zaman çıkmıştır, kim tarafından oluşturulmuştur, arzı kaç adetle sınırlıdır? Tüm bu soruların cevabını yazımızın ilerleyen bölümlerinde bulman mümkün.

STX Nedir?

STX kısaltması ile kullanılan Stacks, Bitcoin blokzincirinin gücüne; merkezi olmayan uygulamaları, akıllı sözleşmeleri ilave etmeyi ve Stack ağındaki madencileri ödüllendirmeyi hedefleyen bir kripto para birimidir. Sahiplerinin staking yoluyla Bitcoin kazanmalarını da sağlayan STX token’ı, 2017 yılında Blockstack ismiyle hayata geçen bir projenin ürünüdür. Yatırım almak için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan onay alan ilk kriptopara projesi unvanınıa da sahip olan Blockstack, Bitcoin ile entegre olan ve akıllı sözleşmelerden oluşan açık kaynaklı bir ağ olarak işlev görmekte.

Stacks Projesinin Kurucuları Kim?

Stacks coin kimin, sorusunun cevabını bu bölümde bulman mümkün. Stacks projesinin Blockstack PBC şirketine ait olduğunu yukarıda bölümde belirtmiştik. Muneeb Ali, Blockstack’ın kurucu ortağı ve CEO’su. Carnegie Mellon Üniversitesi’nden bilgisayar bilimi doktorası alan Ali, blok zinciri teknolojisi, güvenlik ve merkezi olmayan sistemler konularında uzman. Ali, Blockstack projesini, kullanıcıların kişisel verilerini kontrol etmelerini ve internet üzerinde daha fazla güvenlik ve gizlilik sağlamalarını amaçlayan bir merkezi olmayan uygulama geliştirme platformu olarak hayata geçirmiş. Ryan Shea ise Blockstack’ın kurucu ortağı ve şu anda şirkette bir danışman olarak görev yapmakta. Carnegie Mellon Üniversitesi’nden mezun olan Shea, bilgisayar bilimi ve girişimcilik konularında son derece yetkin bir isim. Shea, Blockstack projesini Muneeb Ali ile birlikte başlatmış ve geliştirmiştir.

Stack Coin’i Özel Kılan Ne?

Pek çok kripto varlık projesi, kısa bir hazırlık aşamasının ardından varlık göstermişken Stacks, uzun bir geliştirme sürecinin ardından gün yüzüne çıkabilmiştir. Üstelik bu süreçte de ekibin ortaya attığı fikirler ve geliştirmeler, dünyaca ünlü üniversitelerdeki akademisyenler tarafından incelenmiş ve her birinin, neredeyse SWOT analizi yapılmıştır. Dolayısıyla Stacks, henüz emekleme sürecindeyken sıkı bir çalışmaya ve denetime tabi tutulmuştur. Tüm bunlara ek olarak bu proje, Bitcoin’i, orijinal blok zinciri değiştirmeden ve mümkün olan en üst düzeyde işlevsel kılmayı amaçlamakta. Bunu da Bitcoin blok zincirine, yeni bir akıllı sözleşme kodlama dili kullanarak ve Proof of Transfer ile doğrudan bağlanarak başarıyor. Yani tüm bu Stacks coin yorumlarımıza bakarak Stacks’i rakiplerinden ayıran alametifarikasın bunlar olduğunu söylemek mümkün.

Sıkça Sorulan Sorular

Stacks coin arzı sınırlı mı?

Stacks coin maksimum arzı 1.818.000.000 adet ile sınırlandırılmıştır.

Stacks coin ne zaman çıktı?

Stacks coin ilk kez 2021 yılında piyasaya çıkmıştır.

Stacks coin nasıl alınır ve nasıl satılır?

Stacks coin alıp satmak için BitHero uygulaması üzerinden hesap oluşturman ve talep göndermen yeterli.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation