Spell Token Nedir?

Spell Token Nedir?

Spell coin nedir? Spell coin, Abracadabra.money platformunun kalbinde yer alan ve kullanıcılara merkeziyetsiz finans deneyimi sunan, merkezi olmayan bir tokendır.

Spell Token Projesi Neyi Hedefliyor?

Spell token projesi, merkezi olmayan finans (DeFi) alanında yenilik yapmayı ve kullanıcılara daha fazla seçenek ve kontrol sunmayı hedefliyor. Elbette farklı risk toleransına sahip yatırımcılar için burada birkaç farklı araç var. Bunu, farklı risk toleranslarına göre ayarlanabilecek izole kredi pazarları sunarak ve kullanıcıların faiz getiren tokenlerini (ibTKNs) teminat olarak kullanarak kaldıraçlı işlemler yapmalarına olanak tanıyor. ibTKNs nedir? Spell token projesinin temel bileşeni! Faiz getiren tokenler (Interest Bearing Tokens) olarak adlanrılıyor.

Spell token projesi, farklı risk toleranslarına sahip kullanıcılar için çeşitli izole kredi pazarları sunarak DeFi alanında daha fazla esneklik ve kontrol sağlamayı amaçlar. Kullanıcı, risk profillerine ve yatırım hedeflerine en uygun olan pazarı seçebilir.
Spell token projesi, kullanıcıların faiz getiren token’larını (ibTKNs) teminat olarak kullanarak kaldıraçlı işlemler yapmalarına olanak tanıyarak DeFi alanında yeni fırsatlar yaratmayı amaçlamaktadır. Bu yatırımcılara daha fazla kazanç potansiyeli sunar ve portföylerini çeşitlendirmelerine yardımcı olur.
Spell token projesi, kullanıcı dostu bir arayüz ve çeşitli eğitim materyalleri sunarak DeFi’nin erişilebilirliğini artırmayı amaçlıyor..

Spell Token’ın Sahibi Kim?

Spell coin kimin? Merkeziyetsiz bir token olduğu için bir anlamda herhangi bir kişiye veya kuruluşa ait değil ama spell tokeni kullanan abracadabra platformu Daniele Sestagalli ve Sifu tarafından kuruldu.
Daniele Sestagalli, DeFi alanında tanınmış bir girişimci ve geliştirici olarak daha önce, yield farming platformu SushiSwap’ın kurucu ortağı ve CTO’su olarak görev yapmıştı.
Sifu, DeFi alanında tanınmış bir yatırımcı ve analist olarak daha önce, Alameda Research’te yatırımcı ve analist olarak görev yapmıştı. Sestagalli ve Sifu, Abracadabra money’yi 2021 yılında kurdular. Platform, kullanıcıların teminat karşılığında borç almasına ve stablecoin’leri (sabit coin) mintlemesine olanak tanıyor.
Mintlemek, dijital bir varlığı blokzinciri üzerinde bir token’e dönüştürme işlemidir. Bu varlık bir sanat eseri, müzik, video, oyun içi öğe veya herhangi bir dijital dosya olabilir. Mintleme işlemi, varlığa benzersiz bir kimlik ve sahiplik kaydı veriyor.

Spell Token Ne İşe Yarar?

Yönetim: Abracadabra platformunun nasıl geliştirileceğine dair kararların alınmasında söz sahibi olmanı ve yönetişime dahil olmanı sağlar.
Pasif gelir: Likidite havuzlarına yatırabilir veya stake edebilirsin.
Teminat: Abracadabra platformunda borç almak için teminat olarak kullanabilirsin.
Merkeziyetsiz finansın (DeFi) ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlamak için kullanışlı bir platform olan abracadabra ile stake ve paritelerde likit havuz kullanımları ile pasif gelirler yaratmak basittir. Elbet DeFi’ın kendine has problemleri var. Bunları da öğrenmelisin:
Güvenlik riskleri: Spell Token, siber saldırılara karşı riskli olabilir. Bu nedenle, yatırımcıların tokenlerini güvenli bir şekilde saklamaları önemli. DeFi, dApps gibi platformlar temelde akıllı sözleşmeler üstünde çalışır. Akıllı sözleşmenin kodundaki bir hata, kötü niyetli siber korsanlar tarafından suistimal edilebilir. Ama sizin de bu noktada bir sorumluluğunuz var. Kripto cüzdanınız bir akıllı sözleşmeye bağlanmadan önce sözleşmenin güvenilir olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Yüksek gas ücretleri: Abracadabra platformunda işlem yaparken yüksek gas ücretleri ile karşılaşabilirsiniz. Bu durum, platformu kullanmayı pahalı hale getirebilir. Bu konuda da biraz dikkatli olmak senin için yeterli olacaktır.

Spell Token ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Spell Token ne zaman ortaya çıktı?

2021 yılının Mayıs ayında doğdu ve o zamandan beri aktif olarak kullanılıyor.

Kaç tane Spell token var? Spell token’ın arzı nedir?

Toplamda 210 milyon Spell token var ve bu sayı asla değişmeyecek. Arzı sınırlı olması varlığın değerinin uzun dönemde korunmasına veya artmasını sağlayabilir.

Spell coin mi token mi?

Spell projesi aslında bir token, coin değil. Spell, Abracadabra platformunun yönetimsel işleyişinde ve teşviklerde kullanılan bir tokendir. Coinler genellikle kendi blok zincirlerine sahipken, Spell gibi tokenlar Ethereum gibi mevcut bir blokzincirinde çalışır.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation