Skale (SKL) Coin Nedir?

Skale (SKL) Coin Nedir?

Oluşturulduğu günden bu yana yüksek hızi ölçeklenebilirlik ve gas ücretinin ortadan kaldırılmasını vadeden Skale (SKL), saniyede gerçekleştirebildiği işlem hacmiyle en hızlı blok zincirler arasında yer alırken biz de bu coin’in detaylarını yazımızda ele alıyoruz. Skale coin nedir, arzı kaç adetle sınırlıdır, ne zaman piyasaya çıkmıştır, nasıl alınıp satılır, gibi soruların cevapları ise hemen aşağıda yer almakta.

Skale Projesi Hakkında

SKL coin nedir, sorusuna cevap aradığınız bu yazıya Skale projesinin ayrıntılarını vererek başlıyoruz. Skale, Layer-2 ölçeklenebilir Ethereum projesi olarak ortaya çıkmıştır. “Elastic Sidechains”, yani “Elastik Yan Zincirler” yaklaşımdan yararlanarak geliştirilen SKL coin, bu özelliği ile birden çok yan zinciri aynı anda çalıştırabilmekte. Bu da bu blok zincirin, diğerlerine nazaran çok daha hızlı işlem hacmi elde etmesine yardımcı oluyor. ERC-777 standartlarında oluşturulmuş olan Skale coin, bu projenin ana para birimi. Tüm Skale sisteminin işlemesine olanak tanıyan bu kripto para birimi sayesinde geliştiriciler yan zincirlere katılabilirken doğrulayıcılarsa ile ödüllendirilir. Diğer yandan SKL token, aynı zamanda yönetişim amaçlarında da kullanılmakta.

Elastik Yan Zincirler Nasıl Çalışır?

Skale projesi içinde yer alan elastik yan zincirler, bir blockchain ağının ana zinciriyle etkileşime geçen ve ölçeklenebilirlik problemlerini çözmek için tasarlanmış bir protokoldür. Ana zincir, genellikle büyük işlem yüklerini işleme yeteneğine sahip olmadığı için yan zincirler, ağın kapasitesini artırmak ve daha fazla işlemi işleyebilmek için kullanılır. Gerektiğinde dinamik olarak büyüyüp küçülebilen ve ağın ihtiyacına göre kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayan bu yan zincirler, ana zincirde aşırı yüklenme olmadığı zamanlarda daha küçük bir boyutta çalışabilir ve kaynakları diğer işlemlere tahsis edebilir. Benzer şekilde ağın talebi arttığında ise elastik yan zincir daha fazla kapasite sağlayabilir ve işlemleri daha hızlı şekilde işleyebilir. Dolayısıyla elastik yan zincirlerin temel görevleri arasında yük dengesi sağlamak, ölçeklenebilirliği artırmak, maliyetleri kısmak ve akıllı sözleşmelerin yürütülmesine destek olmak sayılabilir. Skale projesinde ise bu elastik yan zincirler, Ethereum ağı ile birlikte çalışır ve kullanıcılar bu zincirleri kendi gereksinimlerine göre şekillendirebilir.

Skale Projesi Kurucuları

SKL coin projesi fikri, 2018 yılında ortaya çıkmıştır ve sahipleri arasında O’Holleran ve Kladko ismi ön plandadır. Teknoloji ve girişimcilik alanlarında 20 yılı aşkın deneyime sahip olan Jack O’Holleran, Skale Network’ün CEO’sudur. Skale Network’ün yanı sıra birkaç teknoloji girişiminin kurucusu ve yöneticisi olarak da bilinen isim, öncesinde girişim sermayesi firması Mithril Capital Management’da Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Diğer yandan Stan Kladko ise Skale Network’ün başkanıdır. Ayrıca NASA’nın Jet Propulsion Laboratory’de kriptografi ve güvenlik alanında çalışmış olan Kladko, bilgisayar bilimleri alanında doktora derecesine sahiptir ve kariyeri boyunca birçok teknoloji şirketinde önemli roller üstlenmiştir. Skale coin ise 2021 yılı başlarında piyasaya sürülmüştür.

Sıkça Sorulan Sorular

Skale coin arzı sınırlı mı?

Evet, Skale coin toplam arzı 7 milyar adet ile sınırlandırılmıştır.

Skale coin ne zaman çıktı?

Skale coin ilk kez 2021 yılında piyasaya çıkarılmıştır.

Skale coin nasıl alınır ve nasıl satılır?

Skale coin alıp satmak için BitHero üzerinden hesap oluşturman ve talep göndermen yeterli.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation