Pump Nedir? Pump Yapabilecek Coin'ler Nelerdir?

Pump Nedir? Pump Yapabilecek Coin’ler Nelerdir?

Kripto para dünyası içerisinde birden fazla terim yer alır. Her ne kadar bu dünyaya aşina olunup terimler hakkında fikir sahibi olunsa da bilinmeyen pek çok kavram bulunur. Bunlardan biri de pump olabilir. Kripto para piyasası içerisinde yatırımcılara büyük fırsatlar sunan pump nedir? Bu yazımızda pump’ın ne olduğuna, coin’lerine ve etkileri gibi ihtiyacını karşılayacak pek çok noktaya değindik.

Pump Nedir?

Kripto para piyasası içerisinde pump ne demek? sorusu bu sektörde merak edilenler arasında yer alır. İngilizce bir terim olan pump, kripto para piyasası içerisinde sıklıkla geçen kavramlar arasında yer alır. Türkçe karşılığı arttırmak veya yükseltmek anlamına gelir. Bu kavram anlamından da anlaşılacağı gibi kripto paraların arttırılmasını ifade eder. Piyasa içerisinde yer alan kripto paralar ani bir şekilde artış gösterdiğinde bu artışa pump denir. Bu artış yapay yollar ile oluşturularak belirli bir grup yatırımcı tarafından kar elde etmek amacıyla gerçekleşir. Bu yükselme kısa süre içinde yaratılır ve büyük yatırımcıların varlığını destekler. Böylece büyük yatırımcılar büyük alımlar gerçekleştirebilir. Pump kriptoda genellikle düşük piyasa değerine sahip veya düşük likidite kripto paralarda görülmektedir. Pump ile hızlı bir yükselişin sağlanması genellikle sosyal medya veya kripto para toplulukları aracılığıyla olumlu açıklamalar yapılarak kullanıcıları etkilemeye çalışarak yoğun bir talep yaratılır. Bu yoğun talep ise kripto para varlığının hızlı bir şekilde yükselmesini sağlayarak pump olur.

Kripto Para Piyasasında Pump Etkisi

Kripto pump nedir, sorusunu cevapladığımıza göre sıra geldi kripto para piyasasındaki pump etkisine. Oldukça yaygın bir strateji olan bu uygulamanın piyasaya olan etkisi de oldukça önemli. Peki bu kadar önemli olan pump etkisi nedir? Pump etkisi, yalnızca kripto paranın değerinde değil piyasa içerisinde ve varlık sahiplerinde de pek çok etkiye sahiptir. Yaşanan kısa süreli bu yükseliş yatırımcılar tarafından dikkat çekerek kar elde etme fırsatı sunar. Fakat yaşanan bu yükseliş gerçek ve sürdürülebilir bir yükseliş olmadığı için düşüşler yaşaması da olasıdır. Dolayısıyla bu gibi durumlara karşı yatırımcıların dikkatli olması gerekir. Aynı zamanda risk barındıran bir işlem olması ile de kazanç elde edileceği sanılırken zarara uğranabilir. Bu gibi etkilerden korunmak için detaylı bir araştırma yapmadan işlem yapılmamalıdır.

Pump Yapabilecek Coin’ler Nelerdir?

Kripto para piyasası içinde pump yapacak coin’ler, genellikle sığ hacme sahip olanlardır. Bu coin’lerde bilinçli bir şekilde fiyat hareketliliği oluşturularak yatırımcıların kar elde edilmesi sağlanır. Her ne kadar düşük hacimli altcoinlerde pump’ı sıklıkla görsek de pump yapacak coin’ler nelerdir, sorusuna net bir şekil yanıt verilememektedir. Bir coin’in pump yapıp yapmayacağı ancak piyasadaki işlem hacmi, sosyal medyadaki ve kripto topluluğundaki yerini takip ederek bir tahminde bulunulabilir.

Kripto Para Dump Nedir? içerikli blog yazımızı inceleyebilirsiniz!

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation