Polygon (MATIC) Coin Nedir?

Polygon (MATIC) Coin Nedir?

Blok zincir ağındaki katmanı güncelleyerek değil de ikinci bir katman ekleyerek daha ölçeklenebilir hale sokmak için geliştirilen Polygon projesi, bu yazının ana konusunu oluşturuyor. Okumaya devam ederek Polygon nedir, ne işe yarar, projede kullanılan MATIC coin nedir, arzı sınırlı mıdır, kim tarafından kurulmuştur, gibi sorulara cevap bulman mümkün.

MATIC Coin Projesi Nedir?

MATIC coin projesi nedir, konusunun detaylarını yazımızın bu bölümünde bulabilirsin. Polygon, eski adıyla Matic Network’ün, Ethereum tabanlı uygulamaların ölçeklenebilirliğini artırmak için tasarlanmış bir katman 2 çözümü olduğunu yukarıda belirtmiştik. Polygon, Ethereum blok zinciri üzerine bir katman olarak entegre edilmiştir ve Ethereum tabanlı uygulamaların daha hızlı ve daha düşük maliyetle çalışmasını sağlamayı amaçlar. Temel özellikleri arasında ölçeklenebilirlik çözümleri sunması, maliyet verimliliğini hedeflemesi, geliştirici dostu araçlar sunması ve geniş bir ekosisteme sahip olması sayılabilir. Polygon, Ethereum’un temel ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmek için tasarlanmıştır. Çok sayıda işlemi işleyebilen ve daha hızlı blok onayları sağlayabilen bir katman-2 çözümü olarak bu proje, Ethereum tabanlı uygulamaların performansını artırır. Ayrıca düşük işlem ücretleri ve daha hızlı işlem onaylarıyla Ethereum tabanlı uygulamaların maliyetini düşürmesi de bir diğer özelliği. Bu, kullanıcıların daha fazla işlem yapmasını ve daha uygun maliyetlerle etkileşimde bulunmasını sağlaması açısından son derece kıymetli. Polygon, aynı zamanda, geliştiricilerin Ethereum tabanlı uygulamaları daha kolay oluşturmasını ve yönetmesini sağlayan bir dizi geliştirici dostu araç sunar. Bu araçlar, uygulama geliştirme sürecini hızlandırır ve kolaylaştırır. Geniş bir ekosisteme sahip ve birçok popüler Ethereum tabanlı projeye ev sahipliği yapan Polygon; DeFi, NFT’ler, oyunlar ve daha birçok alanı uygulamalarla desteklenmektedir.

Polygon Projesi Kurucuları Kim?

2017 yılında Matic Network adıyla ortaya çıkan Polygon projesinin kurucuları arasında Jayant Kanani, Sandeep Nailwal ve Anurag Arjun yer almakta. Bir yazılım geliştirici ve blockchain uzmanı olan Kanani, Polygon projesinin teknik liderlerinden biri olarak, Ethereum tabanlı uygulamaların ölçeklenebilirliği konusunda çözümler üretmek için çalışmıştır ve Polygon’un teknik gelişimine liderlik etmiş ve projenin büyümesinde önemli bir rol oynamıştır. Diğer yandan Sandeep Nailwal ise Polygon (MATIC Network) projesinin COO’sudur. Nailwal, bir girişimci ve blockchain endüstrisinin önde gelen isimlerinden biri olarak Polygon’un iş geliştirme ve operasyonel yönetimi konularında liderlik etmiştir. Son olarak Anurag Arjun, Polygon (MATIC Network) projesinin yazılım geliştirici ve teknoloji lideridir. Polygon’un teknik ekibinde önemli bir rol oynamış ve projenin gelişimi ve uygulama süreçlerinde katkı sağlamıştır.

Sıkça Sorulan Sorular

Matic coin arzı sınırlı mı?

Matic coin toplam arzı 10 milyar adet ile sınırlandırılmıştır.

Matic coin ne zaman çıktı?

Matic coin ilk kez 2019 yılında piyasaya çıkmıştır.

Matic coin nasıl alınır ve nasıl satılır?

Matic coin alıp satmak için BitHero uygulaması üzerinden hesap oluşturman ve talep göndermen yeterli.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation