Pepe Coin Nedir? Pepe Coin (PEPE) Hakkında Tüm Merak Edilenler

Pepe Coin Nedir? Pepe Coin (PEPE) Hakkında Tüm Merak Edilenler

Pepe Coin (PEPE), Ethereum blockchain ağı üzerinde kurulan bir meme coin çeşididir. Piyasaya girdiği andan kısa bir süre sonra kripto para dünyasında en çok işlem görenler arasında yerini alması ile de dikkatleri üzerine topladı. Diğer meme coin çeşitleri ile de kıyasıya bir rekabeti olan PEPE’yi özel kılan birçok unsur var. Hem bunların Pepe Coin nedir gibi merak edilen soruların yanıtlarını içeriğimizde bulabilirsin!

Pepe Coin Nedir?

Pepe Coin (PEPE), oldukça popüler bir bir meme coin türüdür. Ethereum altyapısını kullanan bir meme coin olan Pepe Coin ne zaman çıktı bakarsak; bu meme coin 2023 yılında piyasaya sürüldü ve yaratıcıları anonimdir. Bildiğin üzere meme coin’ler, memlerden esinlenen veya mizah unsuru taşıyan bir kripto para kategorisine işaret ediyor. Bunlar Bitcoin ya da Ethereum gibi bir resim, video veya görseldeki sıra dışı – komik bir fikir olan bir mem’e saygı gösteren kripto para birimleridir. Pepe Coin de bunlardan biri olarak varlığını sürdürüyor. Bu nedenle Pepe Coin yorumları ve analizleri meme coin değerlendirmelerinden bağımsız düşünülemez. Gelelim logosuna… PEPE, internette şöhret kazanan Pepe the Frog karakterinden ilham almıştır. Pepe the Frog, çizgi roman sanatçısı Matt Furie nin 2005 yılında yarattığı bir çizgi karakterdir.

Pepe Coin’in Öne Çıkan Özellikleri

Pepe Coin projesinin ayırt edici özellikleri stake eden (staking) kullanıcıları ödüllendiren yeniden dağıtım sistemi ve arzı korumak için kurduğu yakım sistemidir. Yani, PEPE stake eden kullanıcılar ödüllendiriliyor. Kullanıcıların PEPE token’ını uzun zaman ellerinde tutmalarının sağlanması amaçlanıyor. Bunun yanı sıra, PEPE, madenciliği yapılan bir kripto para türü değildir. Ek olarak Pepe Coin, resmi sitesinde amacını şu ifadelerle de açıkladı: “Pepe, meme coinleri yeniden harika yapmak için karşınızda. Ön satış olmadan, sıfır vergiyle, yanmış bir likidite havuzu (LP) ve sözleşmeden feragat edilerek gizlilikle piyasaya sürülen PEPE, sonsuza dek halkın parasıdır.” Son olarak PEPE, hayali bir karikatür olan Kurbağa Pepe’nin mirası üzerine inşa edilen ve kendini bu karakteri onurlandırmaya adayan bir coindir. Bu kripto topluluğu içerisinde Pepe Coin’in bir cazibesi olarak yorumlanıyor.

Pepe Coin Nasıl Çalışır?

Pepe ekosisteminin merkezinde PEPE token vardır. Ethereum blockchain ağında çalıştığından PEPE aslında bir token olarak tanımlanıyor. Eşler arası (aracısız) bir şekilde transfer edilebilen PEPE, ERC-20 tabanlı bir token’dır. ERC-20 tabanlı Ethereum varlıklarını destekleyen masaüstü, mobil ve donanım cüzdanları ile PEPE bakiyelerini yönetmek mümkündür. Madenciliği yapılamıyor olup Pepe proje sahipleri, uzun vadeli olarak PEPE stake eden kullanıcılara özel ödüller sunuyor.

PEPE Token Nasıl Alınır?

PEPE token, bütün kripto paralar gibi kripto para borsalarından Türk lirası ve ABD doları gibi itibari paralar karşılığında alınabiliyor. Bunun yanı sıra yukarıda da ifade ettiğimiz üzere PEPE, staking ile de elde edilebiliyor. Güvenilir, hızlı ve kolay adımlarla işlem gerçekleştirmek için BitHero’yu tercih edebilirsin.

En Düşük Fiyat – En Yüksek Fiyat ve Toplam Arz

Pepe Coin en yüksek kaçı gördü baktığımızda 5 Mayıs 2023 tarihinde 0.000004354 dolar ile en yüksek fiyatını görmüştür. En düşük fiyatı ise 17 Nisan 2023 tarihinde 0.00000002764 dolar olmuştur. PEPE coin’in token ekonomisinde toplam token arzı ise 420.690.000.000.000’dır.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation