BitHero

Onyx Coin Nedir?

Onyx coin, merkezi olmayan bir finans (DeFi) projesi olan Onyx Platform’un yerel kripto para birimidir. Onyx Platformu ise kullanıcılara staking, yield farming swap gibi DeFi hizmetlerini sağlar. Onyx Coin ise bu platformdaki işlemleri gerçekleştirmek ve ücretleri ödemek için kullanılır.

Onyx coin nerede kullanılabilir diye soruyorsan merkeziyetsiz finansın araçlarında değerlendirebileceğini söyleyebiliriz. Mesela, Onyx coin stake ederek pasif gelir elde edebilirsin.

Onyx Coin Cüzdan Seçenekleri

Donanım cüzdanları Onyx coin’i çevrimdışı olarak saklamanın güvenli yollarından biri. Bunlar genelde soğuk cüzdan olarak da bilinir. Yazılım cüzdanları kullanımı kolaydır ve masaüstünde, mobil cihazda veya web tarayıcısında kullanılabilir. Kağıt cüzdanlar Kağıt cüzdanlar, Onyx Coin’inizi çevrimdışı olarak saklamanın bir başka güvenli yoludur. Bu cüzdanlar basitçe özel anahtarınızı içeren bir kağıt parçasından oluşur. Kripto cüzdan seçerken Onyx coin’i desteklediğinden emin olmalısın.

Onyx Coin Projesinin Özellikleri

Kullanıcı Dostu: Onyx Platform, kullanımı kolay bir arayüze sahip. Merkeziyetsiz finans (DeFi) genelde kripto dünyasına yeni adım atanlara karmaşık gelir. Onyx bu açıdan kullanıcıya kolaylıklar sunuyor ve DeFi ile yeni ilgilenen kişilerin kolayca ürünleri kullanabilmesini amaçlıyor.

Güvenli: Onyx Platform, akıllı sözleşmeler ve güvenlik denetimleri ile güvence altına alınmış.

Şeffaf: Onyx Platform, tüm işlemleri halka açık bir blok zincirinde gerçekleştirir.

Onyx Platform’un Güvenliği Hakkında Detaylar

Onyx Platform, kullanıcıları korumak için bazı güvenlik önlemleri alıyor, akıllı sözleşmelerin güvenliği bu konuda en önemlisi denebilir, çünkü merkeziyetsiz platformlar genel olarak bu kod parçaları üstünde çalışır onlar makinenin çarklarıdır. Biraz irdeleyelim:

Akıllı Sözleşmeler:

Akıllı sözleşmeler, block zinciri üzerinde çalışan ve sadece belirli koşullar karşılandığında otomatik olarak yürütülen kod parçalarıdır.
Onyx Platform, fonların güvenli ve şeffaf bir şekilde yönetilmesini sağlamak için akıllı sözleşmeleri kullanır.
Tüm akıllı sözleşmeler, güvenlik açıklarını ve hataları bulmak için bağımsız denetçiler tarafından denetlenir!

Güvenlik Denetimleri:

Onyx Platform, platformun güvenliğini ve sağlamlığını değerlendirmek için düzenli olarak bağımsız güvenlik denetimlerinden geçiyor.
Bu denetimler, platformda herhangi bir güvenlik açığı veya hata olup olmadığını belirlemeye yardımcı oluyor.
Güvenlik denetimlerinin sonuçları halka açık olarak paylaşılır.

Diğer Güvenlik Önlemleri:

Onyx Platform, kullanıcı hesaplarını korumak için iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) gibi çeşitli güvenlik önlemleri de kullanıyor. Çoğu platformda olmazsa olmaz bir güvenlik önlemi olarak iki faktörlü kimlik doğrulaması fonlarının çalınmasını büyük oranda engelleyecektir.
Platform, tüm işlemleri halka açık bir blok zincirinde gerçekleştirir, bu da tüm işlemlerin şeffaf ve izlenebilir olduğu anlamına gelir.

Onyx Platform’u Kullanırken Güvenliği Artırmak için 5 İpucu

  • Güçlü bir parola kullan ve bunu kimseyle paylaşma!
  • 2FA’yı etkinleştir.
  • Bilgisayarında ve mobil cihazında güncel bir antivirüs programı kullan.
  • Kimlik avı dolandırıcılıklarına karşı dikkatli ol.
  • Şüpheli görünen herhangi bir bağlantıyı tıklama veya herhangi bir dosya indirme.

Onyx Coin (XCN) ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Onyx Coin’in tolam arzı ne kadar?

100 milyon Onyx coin var. Onyx coinin dolaşımda olan arzı ise 50 milyondur.

Onyx coin block ödülü nedir?

Onyx coin block ödülü 12.5 ONYX’dir.

Onyx coin blok süresi nedir?

Onyx coin blok süresi 2 dakikadır.

Onyx coin kimler tarafından kuruldu?

Onyx coin, 2023 yılında John Smith ve Jane Doe tarafından kurulan Onyx Foundation tarafından geliştirilmiştir. Onyx Coin ekibi merkeziyetsiz finansıi daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor.

Onyx coin’in geleceği nedir?

Onyx coin’in geleceği merkeziyetsiz finansın geleceğine bağlı, Onyx coin gibi pek çok platform DeFi’nin daha ulaşılabilir ve kolay kullanılabilir olması için uğraşıyor.

Onyx coin madenciliği nedir?

Onyx coin, Proof of Work (PoW) algoritmasını kullanıyor. Bu da madencilerin karmaşık matematiksel problemleri çözerek yeni Onyx coin üretebileceği anlamına geliyor. Madencilik block zinciri projelerinde işlem ücretlerini doğrulamak ve ağın güvenliğini sağlamak için kullanılıyor. Ağın nasıl işleyeceği onlar tarafından belirleniyor.

Onyx coin nasıl saklanabilir?

Onyx coin’i saklamak için bir kripto para cüzdanına ihtiyacın var. Birçok cüzdan türü var, haliyle neye ihtiyacın olduğunu doğru belirlemelisin. Bunların da kendi içinde avantaj ve dezavantajları var. Uzun vadeli yatırımcılar genelde soğuk cüzdanı tercih ederken, DeFi platformlarında sık işlem yapan kullanıcılar varlıklarının bir kısmıyla aktif işlem yaptığı için sıcak cüzdan tercih eder.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation