Mana Coin (Decentraland ) Nedir?

Mana Coin (Decentraland ) Nedir?

Gün geçtikçe gelişen kripto para piyasası, dijital varlıklar ve sanal mülkiyet kavramları önemli bir yer edinmeye başlamıştır. Bu nedenle kripto paraların sınırları zorlanarak sanal gerçeklik dünyasına giriş yapan projeler ortaya konarak kullanıcılara farklı deneyimler sunulmaktadır. Bunlardan biri de Mana coin‘dir. Yenilikçi yaklaşımın bir ürünü olarak piyasada yer edinen Mana coin, piyasaya sürüldüğü günden bu yana talep görmektedir. Peki nedir bu Mana coin, işte cevabı!

Decentraland Nedir?

Mana coin’e geçmeden önce Decentraland nedire bakmak doğru olacaktır. Decentraland, Ethereum blok zinciri tarafından desteklenen bir sanal gerçeklik platformu olarak bilinir. Kullanıcıların platform içerisinde içerik ve uygulama oluşturmasına, deneyimlemesine ve bunlar üzerinden maddi bir kazanç elde etmesine olanak tanır. Sanal bir dünya olan Decentraland üzerinden kullanıcılar gezebilecekleri ve üzerine herhangi bir ürün inşa edebilecek, üzerinden para kazanabilecekleri araziler satın alabilmektedir. Bu sanal dünya 2019 yılında kapalı olarak kullanıma açılmış 2020 yılında halka açılarak yeni kullanıcılar çekmeye başlamıştır. Platformun halka açılmasından bu yana kullanıcılar etkileşimli oyunlar, üç boyutlu sahneler yaratmış ve çeşitli etkileşimli deneyimler kazanmıştır. Bu platform içerisinde zamanla iki farklı token oluşmuştur. Mana ve Land olarak bilinen bu token’lar, platformun ana iki coin’indir. Böylece Decentraland içerisinde bu token’lar sayesinde alım satım işlemi yapabilirsin. Decentraland içerisinde kullanıcılar birbirleriyle etkileşim içine girebilir, birlikte oyun oynayabilmektedirler. Decentraland kullanıcıları dünya genelinde birden fazla gelir sağlayabilecekleri işlem gerçekleştirebilir, oluşturdukları içerikler veya uygulamalar üzerinden para kazanabilmektedirler.

Mana Coin Hakkında: Nedir, Kurucusu Kimdir?

Mana coin, ilk olarak 2017 yılında beta sürümü ile Decentraland’da kullanıcılara sunuldu. Esteban Ordano ve Arile Meilich tarafından kurulan bu coin, Decentraland resmi internet sitesi ile piyasaya çıkarılmıştır. Decentraland, sanal dünya içerisinde kullanıcılarına geniş sınırlar tanıyan çeşitli oyun ve uygulamalar yatarak para kazanabilmelerini sağlamaktadır. Bu platformda kazanılan paralar Mana coin olarak bilinir. ERC-20 tokenı olan Mana coin, Decentraland içerisinde alım satım yapabilmeyi kolaylaştırmaktadır. Böylece platform içerisinde istenilen mal ve hizmetler satın alınabilmektedir. Dijital bir varlık olan Mana coin ERC-20 token’ı olması ile Ethereum üzerinde oluşturulmuştur. Mana coin aynı zamanda diğer kripto para birimleri için satın alınabilir ve satılabilmektedir. Decentraland sanal gerçeklik platformunun yerel para birimi olan mana coin ile bu sanal dünya içerisinden istediğin gibi hizmet alıp satabilirsin.

Mana Coin Nasıl Çalışır?

Decentraland platformu içerisinde kullanılan ve bir ERC-20 token’i olan Mana coin, Ethereum platformu üzerine inşa edilmiştir. Mana coin, akıllı kontratlar tarafından yönetilir. Bu coin, kullanıcıların Decentraland içerisinde dijital arazi, giyim eşyası, sanat eserleri gibi farklı dijital varlıkları satın almak için kullanabildikleri bir satın alma aracı olarak çalışır. Bunun yanında platform üzerinde daha fazla işlem yapılabilmesinde teşvik etmek amacıyla kullanılır. Mana coin piyasa değerini, arz ve talep dengesi belirler. Aynı zamanda platform üzerinde yapılan etkinlikler, kullanıcı sayısı, içerik çeşitliliği gibi diğer faktörlerde Mana coin’in piyasa fiyatını etkileyebilir. Mana coin merkezi bir otoriteye sahip olmadığı için sanal gerçeklik ekosistemi içerisinde yönetilir.

Mana Coin’i Diğer Coin’lerden Ayıran Özellikleri

Mana coin’i diğer coin’lerden benzersiz kılan ve farklılaştıran özellikleri başında iletişimi ve etkileşimi kolaylaştıran sanal gerçeklik dünyası gelir. Mana coin, Metaverse evreninde sanal arazi üzerine mülkiyet hakkı tanıyan ilk merkeziyetsiz sistem olması ile ön plana çıkar. Böylece kullanıcılar coin’leri ile satın aldıkları arazileri geliştirebilir, yine bir merkezi otoriteye bağlı kalmadan çalıştırarak arazinin işlevlerini dinamik ve hızlı bir şekilde kullanabilir. Decentraland sistemi üzerinde yapılan her eylem, kaydedilerek Decentraland topluluk üyeleri ile etkileşim kurmak için paylaşılabilir ve LAND üzerindeki mülkiyetlerini kanıtlayabilmektedirler. Bunun yanında statik ekranlar ekleyerek birden fazla sayıda uygulama ve oyun yüklenebilmektedir.

Mana Coin Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kripto para piyasasında kaç adet Mana coin bulunur?

Kripto para piyasası içinde Mana coin’in dolaşım arzı 1.89 B Mana olup şimdiye kadar ki maksimum arz ise 2.19 B Mana olarak bilinir.

Decentraland güvenli midir?

Decentraland ağının güvenli olup olmadığı merak edilenler arasında yer alır. Bu ağ, hem Ethereum ağının hem kendi blockcahiblerinin hem de Mana coin’leri saldırılara karşı korumak için birden fazla node ile birlikte çalışarak ağı güvence altına almaktadır.

Mana coin en yüksek hangi değeri gördü?

Mana coin piyasaya sürülmesinden bu yana en yüksek değeri ₺5,85 dolardır.

Mana coin nereden satın alınır?

Mana coin’i Ethereum blok zinciri üzerinden işlem gören bir kripto para olup güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde Bithero’dan satın alabilirsin.

Mana coin için tüm zamanların en düşük değeri nedir?

Mana coin tüm zamanların en düşük değeri 171 TRY’dir.

Mana coin ilk çıktığında ne kadardı?

Mana coin ilk çıktığı zaman piyasadaki değeri 0.02 dolardır.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation