Livepeer Coin (LPT) Nedir?

Livepeer Coin (LPT) Nedir?

Günümüz finansal dünyasının öne çıkan finansal ve yatırım araçlarından olan Livepeer coin burada seni bekliyor! Kripto paralar, finansal dünya içerisinde önemli bir yere sahip olması ile bilinir. Livepeer coin de kripto para projelerinden biri olarak ortaya çıkan Livepeer platformun yerel kripto para birimleri arasında yer alır. Merkezi olmayan bir altyapıya sahip olan bu platform video işleme platformu, ağı ve içerik üreticilere ortam sağlayan düşük maliyetli şeffaf bir video işleme imkanı sunar. Peki bu Livepeer coin nedir, nasıl çalışır detayları nelerdir. Haydi gel Livepeer ile ilgili tüm detayları birlikte inceleyelim.

Livepeer (LPT) Projesi Nedir?

Livepeer, merkeziyetsiz bir yapıya sahip video işleme protokolü bulunan bir video işleme ağı olarak bilinir. Bu platform içerik üreticilerine veya geliştiricilerine düşük maliyetler ve merkezi olmayan yapısı ile içeriklerini işleme imkanı sunar. Bu imkan tanınırken kripto cinsinden teşvikler sağlanır. Livepeer platformu, Ethereum Blockchain’inin temellerine dayanan bu platform akıllı kontratlar aracılığıyla çalışan bir sisteme sahiptir.

Livepeer projesine baktığımızda ise Delegated Proof of Stake (DPoS) mekanizmasının değiştirilmiş versiyonunun kullanıldığı görülmektedir. Bu mekanizma sayesinde token sahibi kullanıcılar, sistem içerisindeki işlemlerin doğrulamasından protokol kurallarının belirlenmesine kadar ağın bütünüyle ilgili farklı konularda da karar alma noktasında görevlere sahiptir. Livepeer ağı içerisinde içerik dağıtılacağı zaman “Orchestrastors” adı verilen katılımcıların kilit rolleri bulunur. Bu katılımcılar yeterli bilgi işlem gücüne sahip ve elindeki kaynakları video içerisine kod olarak dönüştürebilen kişiler olup ödeme yapan yayıncılara ve geliştiricilere dağıtması gerekir. Bununla birlikte bir ağ katılımcısının “Orchestrators” olabilmesi için bu özellikler gereklidir.

Livepeer Coin Hakkında: Nedir, Kurucusu Kimdir, Ne Zaman Çıkmıştır?

Livepeer projesinden bahsettiğime göre Livepeer coin’den bahsedebiliriz. Livepeer coin kısaca LPT olarak ifade edilmektedir. Livepeer platformunun yerel kripto parası olarak kullanılır. Livepeer 2017’de başlatılan canlı video yayınları protokolleri olarak piyasaya çıkmıştır. Livepeer coin kimin olduğuna yönelik de oldukça merak edilmektedir. Bu projenin arkasında iki isim yatmaktadır. Bunlar Doug Petkanics ve Eric Tang olarak bilinir. Doug Petkanics bir bilgisayar bilimcisi ve analist olarak çalışmaları yürütmektedir Eric Tang ise yazılım geliştirici olarak bilgisayar ve elektronik alanında yapmış olduğu çalışmaları ile tanınmaktadır. Bu iki ortak el ele vererek Livepeer’in ortaya çıkmasını sağlamıştır.

Livepeer coin, Livepeer ekosisteminin yerel kripto para birimi olduğunu söyledik. LPT, ekosistem içerisinde yürüyen işleri güven altında yürütmek, ağ içine hizmet sağlamak ve katılımcıları ağ içerisinde aktif bir şekilde görev almaya teşvik etmek amacıyla kullanılır. Bu ekosistem içerisine herhangi bir katkı sağlayan kullanıcılara Livepeer coin ödül olarak da dağıtılmaktadır. Livepeer token sahipleri aynı zamanda bu ağ içerisinde söz sahibi olma hakkına sahiptir ve kritik rollerde oy kullanabilirler.

Kısaca Livepeer coin’i özetleyecek olursak Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş, merkeziyetsiz bir video akış protokolü olarak yer alır. Güvenilir altyapısı ile birçok projeye altyapı oluşturmakta ve merkezi yayın çözümlerine uygun blockchain tabanlı alternatif bir platform kurmaktadır. Bu yapı kullanıcılar için blok zincir tabanlı çalışan video ve canlı yayın platformu oluşturmaktadır. Böylece yayıncılara özgür bir ortam sunarak içerikleri otomatik bir şekilde ölçeklendirilmesini ve sorunların ortadan kalkmasını hedeflemektedir.

Livepeer Coin Nasıl Çalışır?

Şimdide gelelim Livepeer coin’in nasıl çalıştığına. Livepeer ağı video içeriklerine yönelik bir mimariye sahip olup yapımcıların çalışmalarını bu ağ içerisine sunmalarını sağlar. Daha sonra içeriği yeniden düzenleyerek kullanıcılara veya yayıncılara dağıtmaktadır. Bu aşamada orkestratörler’e önemli görevler düşer. Bilgi işlem gücü yeterli olan katılımcılar, ödeme yapan yayıncı ve geliştirici için videoları dönüştürmek, optimize etmek ve dağıtmak için kaynak ayırarak düzenleyici konumuna geçebilmektedir. Platform içerisinde delegeli DPoS konsensüs mekanizması modifiyeli bir şekilde yer alarak kullanılır. Bu durumda madencilik işlemi ortadan kalkmaktadır. Bu tarz durumlarda blockchain sistemi oluşan yeni blokların doğrulamasını take edilen coin’lerin sayısı ile eşitler. Proof of work mekanizmalarına göre daha çevre dostu bir sistemdir. Ayrıca kolay bir şekilde ölçeklemeyebilir. Bunun yanında Livepeer ekosistemi Ethereum blok zinciri bağlantılı DApp gücünden de faydalanmaktadır. DApp’ın gücü ağın kullanılabilir olmasının önünü açmaktadır.

Livepeer Coin Hakkında Sıkça Sorulan Sorulan

Livepeer coin kullanım alanları nelerdir?

Livepeer coin genellikle video madenciliğinde LP veya Ether cinsinden ödeme yapılarak kullanılır. Fakat Livepeer ağı içerisinde de aktif bir kullanımı söz konusudur. Platform içerisinde; içeriklere ödeme yapmak, video hizmetlerinden yararlanmak, sansürsüz canlı gazetecilik, video destekli DApp’lerden fayda sağlamak amacıyla kullanılır. Bunun yanında açık kaynaklı sistemi sayesine geliştiricilere platform yönetimi ve gelişimi yönünde katkıda bulunmaları için kullanım alanı yaratmaktadır.

Livepeer coin hangi ağlar üzerinde çalışır?

Livepeer coin, Livepeer ekosistemine özgü bir coin olarak yer alır. Dolayısıyla ERC-20 platformu üzerinde yardımcı program token’ını olup bu ağ üzerinde çalışmaktadır.

Livepeer coin neden özeldir?

Livepeer coin’i diğer profil ve coin’lerden özel kılan nokta açık kaynak kodlu bir proje olmasıdır. Şeffaflığı sayesinde kullanıcılara güven sağlar. Livepeer’in açık kaynak kodu GitHub üzerinde yer alarak katkıda bulunmak isteyen tüm geliştiricilerin kullanımına açık olarak bulunmaktadır.

Livepeer coin madenciliği yapılır mı?

Livepeer coin, madenciliği yapılan coin’ler arasında yer alır. Madencilik sistemi içerisinde video madenciliği olarak isimlendirilen yöntem ile yapılmaktadır.

Livepeer coin en yüksek hangi değeri gördü?

Livepeer coin çıktığı zamandan bu yana en yüksek değerini 9 Kasım 2021 tarihinde görmüş olup en yüksek fiyatı 100,24 dolar üzerinden işlem görmüştür.

Livepeer coin nereden satın alınır?

Livepeer coin’i güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde Bithero üzerinden satın alabilir, işlemlerinizi gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.

Livepeer coin için tüm zamanların en düşük değeri nedir?

Livepeer coin piyasaya sürüldüğü günden bu yana en düşük değeri 13 Mart 2020’de görmüştür. Bu tarihte görülen en düşük fiyatı ise 0,4206 dolardır.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation