Launchpad Nedir?

Launchpad Nedir?

Kripto para dünyası içerisinde sıkça karşılaşabileceğin terimlerden bir diğeri de Launchpad oluyor. Peki launchpad nedir? Girişimcilik, yeni fikirlerin hayata geçirilmesi ve büyüyen ekonomilerde ihtiyaç duyulan kaynakları bulmak ve potansiyel riskleri yönetmek için destek sağlayıcılara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bağlamda ise launchpad‘ler devreye girer. Kripto para dünyası içinde blok zinciri projelerinin ihtiyaçları doğrultusunda desteklenmesini sağlayan bir platform olarak yer alır. Peki bu platformun detayları ve sağladığı faydalar nelerdir? İşte aklına takılan soruların cevapları!

Launchpad Nedir, Ne İşe Yarar?

Launchpad ne işe yarar, ne demektir? Merak edilen terimlerden biri olan launchpad’ler kripto para borsası içerisindeki geliştiricilere ve yatırımcılara büyük bir kolaylık sağlar. Genel anlamda yenilikçi projelerin desteklenmesini sağlayan launchpad’ler, başlangıç aşamasında bulunan projelere yatırımcıların maddi destek sağlamasını daha kolay bir hale getirir. Launchpad platformları yeni coin, blok zinciri veya madeni para yaratımında kullanılan merkeziyetsiz ve değişim tabanlı bir DEX olarak bilinir. Bu platform üzerinde yenilikçi Blockchain projelerine finansal destek sağlamanın yanında stratejik bir yol gösterim de mevcuttur. Böylece launchpad’ler yenilikçi kripto para projelerine finansman sağlarken yatırımcıların da bu yeni ve yenilikçi projeleri erkenden keşfetmelerine ve yatırım yapma fırsatı sağlarlar. Böylece her iki taraf için de kazançlı bir orta hazırlanır. Yatırımcılar projenin ilerleyen süreçlerinde başarıya bağlı olarak gelir elde etme potansiyeli yakalanır.

Launchpad Nasıl Çalışır ve Katılım Sağlanır?

Sıra geldi launchpad nasıl katılınır ve çalışır sorusuna. Launchpad platformlarına katılım sağlanması oldukça kolaydır. Birden farklı blok zincirleri üzerinde çalışır. Merkezi olan veya olmayan borsalar üzerinde yönetilebilen projeler kendileri tarafından da yönetebilme becerisine sahiptir. Kripto para borsası gibi merkezi olmayan ürünlerin Launchpad uygulamasına katılım sağlamak için belirli kriter ve değerlendirmelerden geçmesi gerekir. Böylece kripto para projeleri launchpad’de gelişmeye başlayabilir. Değerlendirme sürecini geçip platforma dahil olan projeler, platformun gereklilikleri ve projenin ihtiyaçları doğrultusunda kripto paralarının ön satış planlaması yapılır. Planlama sonunda belirli süre ve sınırlı miktardaki kripto paralar satışa çıkar ve yatırımcıların ön satışta olan bu kripto paraları alması beklenir. Yatırımcı istediği kripto parayı almak için launchpad platformunda sunulan şartları yerine getirerek kayıt olması gerekir. Ardından platform içerisinde ön satışa sunulan kripto para birimlerini satın alabilir. Bu kripto paraları saklayabileceği gibi kripto para piyasası içinde listelenmeye başlamasının ardından satışını da gerçekleştirebilmesi mümkündür.

Launchpad Platformları Nelerdir?

Her geçen gün popülerlik kazanan launchpad platformları, ön satış ve kitle fonlaması modeli olarak da yer alır. Kripto para borsası üzerinde yer alan pek çok kripto para birimi, launchpad platformları üzerinde satışa başlamıştır. Bu alan içerisindeki en iyi launchpad platformları ise şu şekilde gösterebilmektedir:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation