BitHero

Kullanım Sözleşmesi

1. Taraflar

1.1.
İşbu sözleşme ve sözleşmenin ayrılmaz birer parçası olan eklerden oluşan BitHero Kullanım Sözleşmesi (bundan böyle kısaca “Kullanım Sözleşmesi” olarak anılacaktır), “ BitHero Elektronik Hizmet A.Ş. (“BitHero”) ” ile Site’ye veya Uygulama’ya üye olan “Kullanıcı” arasında, Kullanıcı’nın üye olması anında, sunulan hizmetleri kullanırken karşılıklı hak ve yükümlülükleri belirtmek amacı ile düzenlenmiştir.

2. Tanımlar

2.1. BitHero
Kültür Mah. Nispetiye Cad. Akmerkez No:56 İç Kapı No:11 Beşiktaş /İstanbul/Türkiye adresli BitHero Elektronik Hizmetler Anonim Şirketi.

2.2. Kripto Para
Kriptografik/şifreli olarak güvenli işlem yapmaya ve ek sanal para arzına olanak sağlayan dijital değerlere, kripto-para denir. Kripto-paralar, alternatif para birimidirler, dijitaldirler ve aynı zamanda sanal paradırlar.

Kripto-paralar, merkezi elektronik paraların ve bankacılık sistemlerindekinin aksine, merkezi olmayan yapıdadırlar. Merkezi olmayan bu yapının kontrolü Blok-Zincir (BlockChain) işlem veri tabanları tarafından gerçekleştirilir (*).

2.3. Kullanıcı
Site’ye veya Uygulama’ya üye olan ve bu platformlarda sunulan Hizmet’lerden yararlanan gerçek kişi.

2.4. Site
www.bithero.com alan adından ve bu alan adına bağlı alt alan adlarından oluşan internet sitesi.

2.5. Uygulama

Android ve iOS işletim sistemleri üzerinde çalışan BitHero tarafından Google Play, Appstore veya Huawei App Gallery’de yayınlanan yazılımlar.

3. Hak ve Yükümlülükler

3.1.

BitHero hizmetine bağlı tüm servislerin, alan adlarının, yazılım kodlarının, ara yüzlerinin, içeriklerinin, ürün incelemelerinin, videolarının, algoritmalarının, çizimlerinin, modellerinin, tasarımlarının ve diğer tüm fikri sınai hakların sahibi, (üçüncü partilerden sağlanan içerik ve uygulamalar hariç olmak üzere) BitHero Elektronik Hizmetler Anonim Şirketi’dir. Sunulan servislerin yazılım, tasarım ve telif hakları tamamen BitHero’ya aittir. Servislerin ve hizmetlerin, bununla bağlantılı sayfaların kopyalanmasına, çoğaltılmasına ve yayılmasına, ayrıca tersine mühendislik işlemlerine tabi tutulmasına hiçbir şekilde izin verilmemektedir.

3.2.
Kullanıcı; hesabını ve haklarını üçüncü şahıslara devredemez, satamaz, kendi üyeliğini her ne nam ve ad altında olursa olsun başkasına kullandıramaz. Bu durumda BitHero kullanıcının hesabını iptal etme, durdurma, askıya alma hakkına sahiptir. Kullanıcının kripto para varlıkları bu durumdan etkilenmez.

3.3.
Site’ye veya Uygulama’ya üye olurken verilen bilgilerin doğruluğundan ve gizliliğinden, ayrıca şifre ve kullanıcı adının korunmasından, başka kimselerle paylaşılmamasından kullanıcının kendisi sorumludur. Bu bilgilerin yetkisiz kişiler tarafından ele geçirilmesi ve BitHero servislerinin kullanılması halinde BitHero hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir.

3.4.
Site’nin veya Uygulama’nın, kullanıcının hatasından doğan veya doğacak, her türlü zarar ve/veya kayıplardan dolayı BitHero yönetim kurulu üyeleri, yöneticileri, çalışanları ve bu sitede yer alan bilgileri hazırlayan kişilerin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluğu bulunmamaktadır.

3.5.
Kullanıcılar yalnızca hukuka uygun amaçlarla Site veya Uygulama üzerinde işlem yapabilirler. Kullanıcıların hukuka aykırı işlem yapmalarının fark edilmesi halinde, BitHero hiçbir şekilde sorumlu olmadığı gibi, BitHero, her türlü hukuki yola başvurma ve gerekli güvenlik tedbirlerini alma, hakkına sahiptir.

3.6.
Kullanıcıların Site veya Uygulama üzerinde aldığı hizmetleri kullanarak yaptığı her işlem ve eylemdeki hukuki ve cezai sorumluluk kendilerine aittir. BitHero’nun hiçbir hukuki ya da idari sorumluluğu bulunmamaktadır.

3.7.
Kullanıcılar Site veya Uygulama’da hesap sahibi olmak için bir üyelik formu doldururlar. İşlem yapmak isteyen Kullanıcı’lar kimlik ve adres bilgilerini belgelemek zorundadırlar. Aksi takdirde, BitHero’nun işlem yapmamak ya da hesabı durdurma hakkı tek taraflı olarak saklıdır.

3.8.
BitHero, işlemlerin şüpheli görülmesi halinde, Kullanıcı’ların yaptıkları para transferlerini iade etme hakkına sahiptir.

3.9.
Para yatırma işlemlerinin, Kullanıcı ile aynı ismin altına kayıtlı olan banka hesabından yapılması zorunludur.

3.10.
ATM’ler üzerinden kartsız bankacılık yöntemleri ile transfer yapılmamalıdır. Bu tip işlemlerin saptanması durumunda, BitHero’nun söz konusu transferleri iade etme hakkına sahiptir.

3.11.
Para yatırma ve çekme işlemleri sürelerinde beyan edilen sürelerin dışında işlem yapılması durumunda BitHero doğacak veya doğabilecek zararlar veya kayıplardan sorumlu değildir.

3.12.
BitHero reddettiği ve gerçekleştirmediği transferlerin iadesi için kimlik ibrazı ve transfer gerçekleştiren kişinin banka hesabı bilgisini isteme hakkında sahiptir.

3.13.
BitHero para yatırma ve çekme kurallarında değişiklik yapma hakkına tek taraflı olarak sahiptir. Para yatırma ve çekme kuralları, Site veya Uygulama üzerindeki yardım sayfalarında ve diğer sayfalarda bulunan uyarılar ve kuralların bütünüdür.

3.14.
BitHero destek hizmetlerini destek@bithero.com e-posta adresi ve Uygulama içindeki canlı destek kanalı üzerinden sağlamaktadır. BitHero bunlar dışında bir yöntem ile kullanıcılarına destek hizmeti sağlamaz, destek yazışmalarında şifre sormaz, kullanıcılarından kripto para göndermeleri için bir kripto para adresi bildirmez. Bu husus bir tebliğ niteliğinde olup, BitHero bahsi geçen e-posta adresi dışındaki bir adresten gönderilmiş bir e-posta sebebiyle Kullanıcı’larının uğradığı ya da uğraması muhtemel zarar ve kayıplardan sorumlu tutulamaz.

3.15.
Kullanıcı’lar kendi hesaplarının güvenliklerini sağlamak zorundadır. Tavsiye edilen güvenlik önlemleri:

3.15.1.
Güçlü ve kullanıcının kişisel bilgileri doğrultusunda öngörülemeyecek ve/veya tespit edilemeyecek bir şifre kullanılması

3.15.2.
Kullanıcı adı ve şifresinin kimseyle paylaşılmaması

3.15.3.
Site’de kullanılan şifrenin yalnızca Site’de kullanılması

3.15.4.
Site’ye her zaman “https” yoluyla bağlantı kurulması ve siteye girişlerde https://www.bithero.com” adresi kontrol edilmesidir.

Tarafımızca bildirilen güvenlik önlemleri, tavsiye niteliğinde olup, söz konusu güvenlik önlemleri alınmış olmasına rağmen, kullanıcının doğmuş ya da doğacak olan zararlarından BitHero hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3.16.
BitHero bir kripto para alış satış platformudur. Site veya Uygulama üzerinden kullanıcılar birbirlerine açık arttırma veya eksiltme yöntemi ile kripto para birimlerini alır veya satarlar. BitHero bir aracı sitedir. Sitede oluşan fiyatları BitHero belirlemez. Fiyatlarda olan değişikliklerden dolayı Kullanıcı’ların zarar veya kayıplara uğramasından ve doğan ya da doğacak zararlardan BitHero sorumlu tutulamaz.

3.17.
BitHero benzer alış satış platformlarından bağımsız bir şirkettir ve herhangi bir kuruluşun temsilcisi değildir. Kullanıcı tarafından BitHero haricinde bir alış satış platformunda yapılan alış satış işlemlerinden ve bu işlemlerden doğan ya da doğacak zararlardan BitHero hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3.18.
Kripto para birimlerine yatırım yapmanın getirdiği belli başlı riskler vardır. Kullanıcı’lar işbu sözleşmenin kabul edilip onaylanması ile kripto para birimlerine yatırımının risklerini anladıklarını ve yatırımın sebep olduğu ya da olabileceği zarar ve ziyanlardan BitHero’yu sorumlu tutmayacaklarını beyan ve taahhüt ederler. Fiyat değişimlerinden oluşan kâr ve zararlardan Kullanıcı’lar sorumludur. Kullanıcı’lar, bir kayıp ya da zarar yaşaması durumunda BitHero’dan hiçbir hak talep edemezler.

3.19.
BitHero üzerinden satın alınan kripto paraların nasıl kullanıldığının, nereye ve ne amaçla transfer edildiğinin, bir suçta kullanılıp kullanılmadığının, teknik olarak takibi mümkün değildir. Kripto paraların kötüye kullanılmasından doğan ya da doğacak, kullanıcı ya da üçüncü kişilerin zarar ve kayıplarından, menfi veya müspet zararlarından BitHero sorumlu tutulamaz.

3.20.
Kripto para kullanımı ile ilgili yasal sorumluluklar ve vergi mükellefiyetlerinden Kullanıcı’lar bizzat sorumludur. BitHero, Kullanıcı’ların kazanç ve kayıplarından oluşan vergisel mükellefiyetlerinden sorumlu tutulamaz.

3.21.
BitHero, Kullanıcı’lar adına muhafaza edilen hesaplarda bulunan kripto paraların güvenliği için basiretli bir tüccar olarak azamı özeni göstermekle yükümlüdür. Kullanıcı’lara ait kripto paralar herhangi bir siber saldırıya karşı internet bağlantısı olmayan güvenli ortamlarda saklanır. Ancak BitHero’nun tüm bu çabalarına rağmen yine de oluşabilecek hırsızlık/dolandırıcılık olaylarından dolayı BitHero sorumlu tutulamaz.


3.22.
Her Kullanıcı, sadece bir Kullanıcı hesabına sahip olabilir. Kullanıcı Site ve Uygulama’yı sadece işbu Sözleşme’de tanımlanan hizmetlerden faydalanılması amacı ile kullanabilir. BitHero, aynı kişi tarafından kullanılan birden fazla Kullanıcı hesabı bulunması durumunda ilgili Kullanıcı hesaplarını ihbarsız olarak sonlandırma/askıya alma hakkına sahiptir.

3.23.
BitHero, işlemlerin teknik hatalardan dolayı, gerçekçi olmayan fiyatlardan gerçekleşmesi gibi durumlarda, sistemi düzeltmek ve doğru çalışmasını sağlamak adına, bu işlemleri iptal edebilir veya geri alabilir. İptal ve geri alma sırasında bu Kullanıcı hesapları dondurulabilir, eğer herhangi bir ödeme yapıldı ise haksız yapılmış ödemenin iadesi istenebilir, iade edilmemesi halinde BitHero her türlü hukuki yola başvurma hakkına sahiptir. Bu tarz işlemlerden dolayı BitHero sorumlu tutulamaz ve hak talep edilemez.

3.24.
BitHero, Site ve Uygulamalar’da oluşabilecek teknik arızalardan dolayı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Kısa süreli ya da uzun süreli teknik arızalardan dolayı doğrudan veya dolaylı olarak doğan ve doğabilecek hiçbir zarardan BitHero sorumlu tutulamaz.

3.25.
Kullanıcılar’ın BitHero ile sözlü ve yazılı iletişimde, saygısızlık ve hakaret içeren tavırları karşısında, BitHero’nun Kullanıcı hesabını dondurma, kapatma ve hukuki yollara başvurma hakkı saklıdır.

  • Kullanıcı’nın Uygunluğu

Kullanıcı, Kullanıcı Hesabına sahip olmak için kaydolarak aşağıdaki hususları kabul, beyan ve taahhüt etmektedir. Kullanıcı;

  • Birey olarak, en az 18 yaşında veya yürürlükteki yasalar uyarınca bağlayıcı bir sözleşme oluşturmak için reşit sayıldığını;
  • Yasal olarak tam ehliyetli olduğunu;
  • Kullanıcı Hesabının herhangi bir üçüncü taraf adına veya hesabına değil, yalnızca kendi adına kullandığını,
  • İşbu Sözleşme yanı sıra Platform nezdinde veya Hizmetlerin ifası esnasında her bir eylem ve bunlar ile ilişkili yükümlülüklerin Kullanıcı’yı bağladığını, Kullanıcı’ya karşı icra edilebilir olduğunu ve bunların Kullanıcı’nın bağlı olduğu herhangi bir düzenleme, emir, ücret veya işbu Sözleşmenin şartlarını ihlal etmediğini ve etmeyeceğini;
  • Vermiş olduğu veya vereceği tüm bilgilerin doğru, tam ve kesin olduğunu, yanıltıcı olmadığını;
  • BitHero Hizmetlerini kullanırken kara para aklama, yolsuzlukla mücadele ve terörle mücadele ile ilgili düzenlemeler dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, Kullanıcı için geçerli olan hiçbir yasa ve düzenlemeyi ihlal etmeyeceğini;
  • Kullanıcı, Kullanıcı Hesabı nezdindeki Dijital Varlıklar, Fon ve diğer her türlü alacak üzerinde üçüncü bir tarafın herhangi bir hakkı bulunmadığını ve üçüncü kişiler tarafından Dijital Varlık, Fon ve diğer her türlü alacak üzerinde herhangi bir hak talebinde ya da iddiada bulunması halinde bu taleplerin muhatabının BitHero olmayacağını ve bu hususlarda meydana gelebilecek her türlü sorumluluğun Kullanıcı’ya ait olacağını,
  • Türkiye Cumhuriyeti’nde mukim olmadığı durumlarda, işbu Sözleşme kapsamında gerçekleştirilen herhangi bir işlemin, ikamet ettiği ülkenin yürürlükteki yasaları uyarınca hukuka uygun olup olmadığını tespit etmenin Kullanıcı’nın yükümlülüğünde olduğunu

kabul ve beyan eder.

5. Ücretlendirme

5.1.
BitHero, Hizmet’lerle ilgili ücretleri Site ve Uygulama’nın ilgili kısımlarında ilan edecektir. Ücretler, bu kısımlarda ilan edildiği andan itibaren geçerlilik kazanacaktır.

5.2.
BitHero, her alış ve satış işlemlerinde kullanıcılarından kendi belirlediği bir oran üzerinden komisyon (hizmet bedeli) alma hakkına sahiptir. BitHero, zaman zaman bu ücretler ve oranlar üzerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

5.3.
BitHero, her TL çekme işleminde kullanıcılarından kendi belirlediği bir işlem ücreti alma hakkına sahiptir. Kullanıcı, iş bu sözleşmenin kabul ve onaylanması ile, bu işlem ücretinin alınmasını kabul etmiş sayılacaktır.

5.4.
Kripto para transferleri iade edilemez, dolayısıyla BitHero tarafından tahsis edilen komisyon veya işlem ücretlerinin iadesi mümkün değildir ve Kullanıcı’ların bu ücretlerin iadesini isteme hakkı bulunmamaktadır.

6. Gizlilik Politikası

6.1.
İş bu sözleşmenin Kullanıcı tarafından kabul ve onaylanması halinde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması hakkındaki kanundan doğan hak ve yükümlülükleri, BitHero ile Kullanıcı karşılıklı olarak kabul edilmiş sayılacak ve Kanun kapsamına uygun olarak davranacaklarını kabul ve tahahhüt ederler.

6.2.
BitHero, Kullanıcı’ların şahsi bilgilerini (kimlik, fatura, adres, e-posta, telefon, faks, demografik bilgiler veya müşteri numarası vb.) yasal zorunluluklar veya kullanıcının açık rızası haricinde üçüncü şahıslara vermeyeceğini taahhüt eder.

6.3.
Kullanıcı’ların vermiş olduğu bilgiler Kullanım Sözleşmesi‘nde belirtilen kurallar ve amaçlar dışında herhangi bir kapsamda kullanılmayacak, üçüncü şahıslarla paylaşılmayacaktır.

6.4.
BitHero, Kullanıcı’ların IP adreslerini, Site ve Uygulama’ya erişim sağladıkları cihazların modellerini, işletim sistemlerini ve tarayıcı bilgilerini tespit etmekte ve kayıt altına almaktadır. BitHero, bu kayıtları Kullanıcı’ları genel bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak, sistem ve Kullanıcı hesap güvenliğini sağlamak, sahtecilik ile mücadele etmek ve kanuni yükümlülüklere uymak amaçları için kullanabilir.

6.5.
BitHero, sunmuş olduğu hizmetlerin ve servislerin daha efektif kullanılabilmesi amacıyla birçok 3. Parti kurum ve kuruluşlarla çeşitli şekillerde iş birliği yapabilir. Bu iş birliği; reklam, sponsorluk, izinli pazarlama, veri paylaşımı ve yasal diğer ticari yöntemlerle olabilir. BitHero, iletişim faaliyetlerinde, kanunların öngördüğü şekilde izinli iletişim/pazarlama yapacağını, Kullanıcı’nın isteği dışında iletişim yapmamayı, Kullanıcı’nın sistemden ücretsiz ve kolayca çıkabilmesini sağlayacak araçlar sunmayı beyan ve taahhüt eder.

6.6.
BitHero, Site veya Uygulama içerisinde başkaca sitelere link(bağlantı) sağlayabilir. Anlaşmalı olduğu 3. Partilerin reklamlarını ve/veya çeşitli hizmetlere ilişkin başvuru formlarını yayınlayabilir, Kullanıcı’ları bu formlar ve reklamlar aracılığıyla reklam veren veya anlaşmalı 3. partilerin sitesine yönlendirebilir. BitHero, bu bağlantı yoluyla erişilen diğer sitelerin gizlilik uygulama ve politikalarına ya da barındırdıkları içeriklere yönelik olmak üzere hiçbir sorumluluk taşımamaktadır.

6.7.
BitHero, aşağıda sayılan hallerde ise işbu gizlilik bildirimi hükümleri dışına çıkarak Kullanıcı’lara ait bilgileri üçüncü kişilere açıklayabilecektir. Bu durumlar:

6.7.1.
Kanun, KHK, Yönetmelik vb. yetkili hukuki makamlar tarafından çıkarılan ve yürürlükte bulunan yazılı hukuk kurallarının getirdiği zorunluluklara uyulmasının gerektiği haller,

6.7.2.
BitHero’nun Kullanıcı’larıyla arasındaki sözleşmelerin gereklerinin yerine getirilmesi ve bunların uygulamaya konulmalarıyla ilgili hallerde,

6.7.3.
Yetkili idari ve/veya adli makamlar tarafından usuli yöntemine uygun olarak yürütülen bir araştırma veya soruşturma doğrultusunda Kullanıcı’larla ilgili bilgi talep edilmesi hallerinde,

6.7.4.
Kullanıcı’ların haklarını veya güvenliklerini koruma amacıyla bilgi verilmesinin gerekli olduğu hallerde.

6.8.
BitHero, kendisine verilen gizli bilgileri kesinlikle özel ve gizli tutmayı, bunu bir sır olarak saklamayı yükümlülük olarak kabul ettiğini ve gizliliğin sağlanıp sürdürülmesi, gizli bilginin tamamının veya herhangi bir parçasının kamu alanına girmesini veya yetkisiz Kullanıcı’yı veya üçüncü bir kişiye açıklanmasını önleme gereği olan gerekli tüm tedbirleri almayı ve üzerine düşen tüm özeni tam olarak göstermeyi işbu bildirimle taahhüt etmektedir.

7. Sorumsuzluk Beyanı

7.1.
Bithero.com Site ve Uygulama’sı üzerinde sunulan her tür içerik, 3. Partilerden ve kamuya açık kaynaklardan toplanan verilerden oluşmaktadır. Tüm veriler, analizler, raporlar, istatistikler herhangi bir düzenleme veya yönlendirme olmadan bilgileri otomatik işleme tabi tutmuş bir yazılım tarafından işlenmekte ve objektif olarak sunulmaktadır. BitHero tarafından sunulan her türlü haber ve raporlar; sadece bilgilendirmeye ve tavsiyeye yöneliktir ve doğrudan çözüm, sonuç, hukuki görüş, politik ve sosyolojik araştırma bilgisi özelliği taşımamaktadır ve kesin doğruluğu garanti edilmemektedir. Veriler birbiriyle çelişkili veya tutarsız olabilir. Bu tür durumlarda BitHero hiçbir sorumluluk üstlenmez.

7.2.
BitHero, kendisi tarafından sunulan içeriklerin Kullanıcı yoluyla herhangi bir kişi veya kuruluş tarafından elde edilecek sonuçlarla ilgili olarak, her türlü ticarete elverişlilik, performans, pazarlanabilirlik, belli bir amaca uygunluk veya belirli bir amaca uygunluk garantileri de dâhil olmak üzere ister açık ister örtülü olsun, hiçbir şekilde garanti vermez. Tüm içerikler kullanıcıya “olduğu gibi” sunulmaktadır. BitHero, içeriklerin kullanılmasından doğabilecek kâr kayıplarından ya da menfi zararlardan sorumlu tutulamaz. BitHero tarafından sunulan içeriklerde, herhangi bir Kişiye/Kuruma/Şirkete/Markaya yapılan atıf, bu Kişilerin/Kurumların/Şirketlerin/Markaların piyasa değerine, çeşitli kriterlerdeki sıralamalarına, marka değerine etki yapacak veya hisse senetlerinin satın alınmasına, satılmasına veya elde tutulmasına yönelik bir tavsiye değildir.

8. Rehin, Hapis, Takas ve Mahsup Hakkı

Kullanıcı, BitHero’nun nezdinde bulunan ve ileride bulunabilecek olan her türlü mevduat, hak, alacak ve kıymetli evrak dahil tüm menkulleri ve Dijital Varlıkları üzerinde, BitHero’nun herhangi bir ihbara gerek olmaksızın rehin, virman, takas, hapis ve mahsup hakkının bulunduğunu ve bunların BitHero’ya, BitHero nezdinde Kullanıcı lehine doğmuş ve doğacak tüm borç ve taahhütlerini karşılayacak miktarının rehinli bulunduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.

9. Uygulanacak Hukuk ve Yetki

Site veya Uygulama’nın kullanımından doğan ve/veya yasal uyarıda yer alan koşul ve hükümlere ilişkin ve/veya bu Site ile bağlantılı olarak çıkabilecek uyuşmazlıklarda işbu Kullanım Sözleşmesi ve Türkiye Cumhuriyeti Hukuku esas olup, İstanbul Mahkemeleri yetkilidir.

10. Sözleşme Değişiklikleri

BitHero bu yasal uyarıda yer alan tüm koşulları ve hükümleri önceden bir ihbara gerek kalmaksızın değiştirme ve güncelleme hakkına tek taraflı olarak haizdir.

11. Yürürlük ve Kabul

11.1.
Site veya Uygulama’ya erişim sağlayarak, Kullanım Sözleşmesi‘nin tamamını okuduğunuzu, içeriğini bütünü ile anladığınızı ve tüm hükümlerini onayladığınızı kabul, beyan ve taahhüt etmektesiniz. Kullanım Sözleşmesi BitHero tarafından Site veya Uygulama üzerinde ilan edildiği tarihte yürürlük kazanır.

11.2.
Kullanım Sözleşmesi‘nin şartlarını kabul etmeyen kullanıcıların Site veya Uygulama üzerinden sağlanan servisleri kullanmamaları gerekmektedir. Aksi halde doğmuş ya da doğacak olan zararlardan BitHero sorumlu tutulamaz.

(*) Sermaye piyasası kurulu araştırma dairesinin Aralık 2016’da yayınlamış olduğu “Kripto-Para Bitcoin” raporundan alınmıştır.