Holo Coin (HOT) Nedir?

Holo Coin (HOT) Nedir?

Holo coin, merkeziyetsiz uygulamaların oluşturulmasında blokzinciri teknolojisi kullanımının yerine kullanılmaı hedeflenen Holochain platformunun yerel para birimi olarak tanımlanır. Ethereum blokzinciri üzerinde oluşturulmuştur ve ERC-20 standartları ile çalışan Holo (HOT) coin hakkındaki diğer detaylar aşağıdaki bölümlerde yer almaktadır.

Holo Coin Projesi Nedir?

dApp geliştirme metotları arasında yer alan Holochain, blok zincir sistemine dayanmaksızın merkezi olmayan uygulamalara yer vermek amacıyla kullanılan bir platform. Eşler arası dağıtılmış özellik gösteren Holo platformu, dApp uygulamaları arasında köprü görevi görmekte. Bu köprü sayesinde platformdaki kullanıcılar, uygulamalara basitçe erişebilir. Yani Holo projesi, dağıtılmış uygulamaların gücünü, kullanıcıların cihazlarında çalıştırmak amacı güden bir projedir. Holo, mevcut internet altyapısını yeniden düşünerek ve bilgisayarların boş kapasitelerini kullanarak dağıtılmış uygulamaları desteklemeyi amaç edinmiştri. Bu sayede internet kullanıcıları, merkezi olmayan uygulamaları çalıştırarak ve diğer kullanıcılarla paylaşarak değer elde edebilir.

Ayrıca Holo projesi, Holochain adı verilen bir teknoloji üzerine inşa edilmiştir. Holochain, blok zincirine dayanmayan bir dağıtılmış defter teknolojisidir. Bu teknoloji, her kullanıcının kendi veri depolama ve işleme kapasitesini kullanmasına olanak tanır. Böylece herhangi bir merkezi sunucuya veya veri merkezine bağımlı olmadan kullanıcılar arasında doğrudan etkileşim sağlanır. Bu teknolojinin bir de para birimi bulunur. Holo Token (HOT) adı verilen bu kripto varlık, platformun kullanıcılarının birbirleriyle etkileşimde bulunurken değer transferi yapmasını sağlar. Bu, dağıtılmış uygulamaları çalıştırmak ve diğer kullanıcılarla kaynak paylaşımı yapmak için kullanılır. Kısacası Holo’nun amacı, internetin merkeziyetçi yapısını değiştirmek ve kullanıcıların verilerini daha güvenli ve özgür bir şekilde yönetmelerine olanak tanımaktır.

Holo coin projesi nedir, sorusunun ardından bu coin’in ne işe yaradığı bilgisiyle devam ediyoruz.

Holo Coin Ne İşe Yarar?

Holo coin ne işe yarar, sorusunun cevabını hemen aşağıda bulabilirsin.

Holo Coin’in Temel İşlevleri

  • Ödeme Yöntemi: Holo Coin, kullanıcıların Holo platformunda diğer kullanıcılarla etkileşimde bulunurken ödemeleri yapmalarını sağlar. Kullanıcılar, dApps veya diğer Holo kullanıcılarıyla yapılan işlemleri gerçekleştirmek için HOT token’ını kullanabilir.
  • Değer Transferi: Holo Coin, kullanıcılar arasında değer transferini kolaylaştırır. Platformdaki içerik oluşturucular, hizmet sağlayıcılar veya diğer kullanıcılar, katkılarını değerlendirmek ve karşılığında HOT token almak için platform üzerinde işlemler gerçekleştirir.
  • Holo Hosting Ağı Ücretleri: Holo platformunda, kullanıcılar tarafından sağlanan bilgisayar kaynaklarının karşılığında ödeme alınır. Holo Coin, bu kaynak paylaşımı ve hosting hizmetleri için ödeme yapmak amacıyla kullanılır.

Buradan da anlaşıldığı üzere Holo Coin, Holo platformunun ekosisteminde değer transferini ve katılımcıların birbirleriyle etkileşimini kolaylaştırmak için kullanılan bir araçtır. Platformun kullanıcılarının birbirleriyle etkileşimde bulunurken değer elde etmelerini ve platformun güvenliğini sağlamak için kullanılır.

Holo Projesinin Kurucuları Kimlerdir?

Arthur Brock ve Eric Harris-Braun tarafından 2016 Aralık’ta kurulmuştur. MetaCurrency Projesi’nin bir parçası olarak başlayan Holo, Brock ve Harris-Braun’un eski projesi olan Ceptr’den sonra oluşturulmaya başlanmıştır. Uzmanlık alanları arasında kripto ekonomi, sosyal ve teknolojik inovasyonlar, açık kaynak yazılım geliştirme ve etkileşim tasarımı bulunan Arthur Brock, Holochain’in vizyoner liderlerinden biri olarak tanınır. Eric Harris-Braun ise bilgisayar bilimleri, karmaşık sistemler ve etkileşim tasarımı konularında uzmandır. Harris-Braun, Holochain’in teknik yönetimi ve gelişimi üzerinde çalışır ve projenin teknik yapısını şekillendirir.

Sıkça Sorulan Sorular

Holo coin arzı sınırlı mı?

Dolaşımdaki Holo miktarı 173 milyar adet ile sınırlandırılmıştır.

Holo coin ne zaman çıktı?

Holo coin ilk kez 2018 yılında piyasaya çıkmıştır.

Holo coin nasıl alınır ve nasıl satılır?

Holo token alıp satmak için BitHero uygulaması üzerinden hesap oluşturman ve talep göndermen yeterli.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation