Hangi Kripto Para Hangi Ülkenin?

Hangi Kripto Para Hangi Ülkenin?

Günümüz finansal dünyasının önemli oyuncularından olan kripto para, küresel ekonomi üzerinde büyük etkilere sahip. Dijital varlıkların giderek daha fazla kabul görmesiyle Avrupa Birliği regülasyonları ile kripto para politikası yumuşatılıyor. Bu gelişmeler ışığında da dünyanın dört bir yanından ülkeler, piyasaya yeni kripto para birimleri sunmaya devam ediyor. Hangi kripto para hangi ülkenin sorusu da haliyle fazlaca merak uyandırıyor. Bu içeriğimizde ülkelere göre kripto para dağılımlarını ele aldık ve ülke ülke kripto para birimlerini detaylı olarak listeledik. Tüm ülkeler ve kripto para birimlerini aşağıdaki tablodan detaylı olarak inceleyebilirsin.

Ülkelere Göre Kripto Paralar Listesi

Asya, Avrupa, Amerika ve daha pek çok kıtadan çok sayıda ülkenin kripto para piyasasına sunduğu kripto para birimi bulunuyor. Hangi kripto hangi ülkenin diye merak ediyorsan, detayları tabloda bulabilirsin:

ÜlkeKripto Para Birimi
ÇİNNEO, Vechain (VET), Tron (TRX), IOST, Waltonchain (WTC), Bytom (BTM), NULS, Quantum (Qtum), EOS, Time New Bank (TNB), Gxchain (GXC), Elastos (ELA)
SİNGAPURNEM, Zilliqa (ZIL), Enjin Coin (ENJ), aelf (ELF), Tomochain (TOMO), Celer (CELR)
JAPONYAMonacoin (MONA), Mindol (MIN)
TAYLANDOmiseGO (OMG)
HONG KONGCryptoCom Coin (CRO), DENT
GÜNEY KOREIcon (ICX)
ENDONEZYAPundiX (NPSX)
İSRAİLBancor (BNT)
RUSYAWaves, Cindicator (CND), W12
BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİABBC Coin (ABBC)
HİNDİSTANMatic, Ncash
ALMANYAIOTA
FRANSATesoz (XTZ), Dune (DUN)
İSVİÇRECardano (ADA), NEXO, Bread (BRD)
MALTAChiliz (CHZ)
İSKOÇYAMaldsafe Token (MAID)
İNGİLTEREFetch (FET), Electroneum (ETN), Populous (PPT), Funfair (FUN)
İTALYAAlgorand (ALGO)
POLONYAGolem (GNT)
ESTONYACrypterium (CRPT)
HOLLANDAIgnis,Dentacoin (DCN)
ABDRipple (XRP), Stellar (XLM), Basic Attention Token (BAT), Siacoin (SIA), Theta Network (THETA), Energi (RNG), Enigma (ENG), Tierion (TNT), Hedera Hashgraph (HBAR), Storj
KANADAAion
ARJANTİNDecentraland (MANA)
AVUSTURALYACentrality (CENNZ)
YENİ ZELANDAIgnis,Dentacoin (DCN)
CAYMEN ADALARIChainlink (LINK), Ripio Credit Network (RCN), Wax (WAXP)

Ülkelere Göre Kripto Para Hacmi İncelendiğinde Hindistan Şaşırtıyor

Eylül 2023’de yayımlanan Kripto para analiz şirketi Chainalysis’in son raporuna göre ülkelere göre kripto para hacmi sıralamasında Hindistan şaşırtıcı bir noktada.

Söz konusu rapora göre göre; “Hindistan’ın da içinde bulunduğu Orta ve Güney Asya ve Okyanusya (CSAO) bölgesi, dünyanın en dinamik ve etkileyici kripto para piyasalarından birine ev sahipliği yapıyor. CSAO, ham işlem hacmi açısından Kuzey Amerika ve Orta, Kuzey ve Batı Avrupa’nın (CNWE) ardından üçüncü en büyük kripto pazarı.”

Ayrıca Küresel Kripto Benimseme Endeksi’ndeki ilk on ülkeden altısı bu bölgede yer alıyor:

Hindistan (1)
Vietnam (3)
Filipinler (6)
Endonezya (7)
Pakistan (8)
Tayland (10)

Kripto Parayı Yasal Kabul Eden Ülkeler

Kripto para finans dünyasında önemli bir aktör olmasına rağmen yasal olarak kabul edildiği ülke sayısı hala oldukça sınırlı. Bu ülkeler arasında ilk sırada El Salvador yer alıyor.

2021 yılında Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador’da Bitcoin ödemelerde kullanılabilir durumda.

Kripto Para Çeşitleri Neler içerikli blog yazımızı inceleyebilirsiniz!

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation