Burak Köse'nin Yorumuyla Kripto Para Haber Gündemi

Burak Köse’nin Yorumuyla Kripto Para Haber Gündemi

Şirketler, MicroStrategy’nin izini takip etmeyi sürdürüyor. Son olarak Nasdaq’ta işlem gören sağlık teknolojisi şirketi Semler Scientific, 581 BTC satın aldığını ve bunları bilançosuna eklediğini bildirdi. Bu adım, Semler Scientific hisselerinin yaklaşık yüzde 50 artmasını sağladı.

Kripto Para Dünyasında Geçen Hafta Neler Oldu?

Kripto varlıklara ilişkin yasa teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Teklif, önümüzdeki günlerde Genel Kurulda da görüşülecek. Genel Kurulda da kabul edilmesi beklenen teklif, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak ve Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Terra’nın geliştirici şirketi Terraform Labs ve Terraform Labs’in kurucu ortağı olan Do Kwon, devam eden dolandırıcılık davasında ABD Menkul Kıymetler ve borsa Komisyonu (SEC) ile prensipte anlaştı. Mahkeme, anlaşmaya ilişkin belgelerin 12 Haziran’a kadar sunulmasını istedi. SEC, 2021 yılında şirket ve Kwon’u TerraUSD’nin stabilitesi konusunda yatırımcıları yanıltmakla suçlamıştı.

Cuma günü Ethereum ETF’lerinin işleme açılmasına gün sayılırken sürpriz bir gelişme yaşandı. 21Shares ile ortak başvuru yapan Ark Invest, ETF’ler onaylanmışken yarıştan çekildi. Konuya ilişkin açıklamada, “Yatırımcılarımızın bu yenilikçi teknolojiye yatırım yapabilmelerini sağlamanın etkili yollarını değerlendirmeye devam edeceğiz.” denildi.

Japonya’nın en büyük kripto para borsalarından DMM Bitcoin, hacker’ların hedefi oldu. Platformdan 305 milyon dolar değerinde Bitcoin çalındı. Borsa, saldırıyı doğrularken kullanıcıların zararlarını karşılayacağını ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre’nin her iki kanadı tarafından kabul edilen, kripto varlıkların saklanmasına ilişkin yasa tasarısını veto etti. Tasarı, SEC’nin SAB 121 tebliğini geçersiz kılıyor ve bankalar gibi büyük finans kuruluşlarının kripto varlıklar için saklama hizmeti sunmalarının önünü açıyordu. Biden, daha önce veto etme niyetini açıkça bildirmişti.

İstihdam verileri bekleniyor

Haftanın en kritik gelişmelerinden biri ABD’deki istihdam rakamları olacak. Mayıs ayı tarım dışı istihdam verisi ve işsizlik oranı, cuma günü TSİ 15.30’da açıklanacak. Tarım dışı istihdam verisi için beklenti 185 binken işsizlik oranının ise yüzde 3.9 olarak açıklanacağı öngörülüyor. İstihdam verisinin 185 binlik beklentinin altında gelmesi hem kripto paralar hem de hisse senetleri için iyi haber olacak. Bu tablo, Fed’e iş gücü piyasasının yavaşladığı, ekonomiyi soğutma hamlelerinin etkili olduğu mesajını verecek ve eylül ayında (ve belki de daha erken) faiz indirimine dair beklentileri daha da güçlendirecek.

Ethereum ETF’leri işleme açılabilir

Hafta boyu Ethereum ETF’lerinin borsalarda listelendiğini ve alım satıma başladığını görebiliriz. Ethereum ETF başvurusu yapan şirketler, 19b-4 dosyalarının onaylanmasının ardından S-1 ve S-3 dosyalarını da güncelliyorlar. Son güncellemeler, perşembe ve cuma günleri yapıldı. Henüz erken olsa da ETF’lerin bu hafta işleme açılma ihtimali de yok değil. ETF’lerin işleme açılması, altcoin’lerde olumlu bir hava estirebilir. Bu noktada ilk günlerdeki yatırım akışının gücü önemli olacak.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.