Fet Coin Nedir? Avantajları Nelerdir?

Fet Coin Nedir? Avantajları Nelerdir?

Dijital varlıkların her geçen gün değiştiği günümüzde finansal dünyada yeni ve dikkat çekici projeler de ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de inovatif bir proje olan Fet coin. Finansal dünyada büyük bir dönüşüm yaratan bu coin, yeni bir kripto para projesi olarak piyasada kısa zamanda dikkatleri çekmeyi başarıyor. İşlevsel özellikleri ile diğer coin’lerden ayrılan Fet coin, yapay zeka teknolojisini de içerisinde barındırıyor. Fetch.ai ekibi tarafından üretilen bu coin, blockchain, yapay zeka ve çok katmanlı sistemlerin birlikte çalışması üzerine dinamik bir şekilde çalışan ve bu coin’in hızlı bir şekilde büyümesini sağlayan mühendis ve teknolojik araştırmacılar ile bu oluşum daha ön plana taşınmaktadır. Peki son zamanlarda ön plana çıkan bu Fet coin nedir? Merak edilen tüm detaylar burada!

Fetch.ai (Fet) Nedir?

Yapay zeka teknolojilerinin gelişmesiyle beraber ön plana çıkmaya başlayan Fetch coin (Fet), merkeziyetsiz finansal çözümler sunmayı amaçlayan kripto paradır. Fetch.ai, Fet coin’in temelini oluşturan açık erişimli, merkeziyetsiz, makine öğrenimli bir platform olup Fet coin’i çalıştırır. Bu block zincir ağı bir Ethereum token’idir. Fetch.ai ağı nesneleri ve hizmetleri IoT (Nesnelerin İnterneti) üzerine bağlamaktadır. Böylece tüm katılımcıların katılımlarını kolaylaştırmaktadır. Yapay zekaya dayalı bu merkeziyetsiz sistem dijital ekonominin gelişimine desteklemek için uygun altyapıyı sağlamaktadır. Bu ağ üzerinde kişileri, cihazları ve hizmetleri birbirine bağlayarak veri paylaşımı yaparak bir işbirliği içerisinde olmasına ortam hazırlar. Fetch.ai platformunun kitlesini çoğunlukla tedarikçi ve tüketiciler oluşturarak ekonomisini belirlemektedir. Dolayısıyla Fetch.ai ekonomisi çeşitli amaçlar için kullanılabilir ve farklı aracı ekosistemler arasında bir dönmektedir. Fet coin ise Ethereum tabanlı geliştirilen bir coin olarak akıllı kontratlar ve DeFi ekosistemleri ile entegre bir şekilde çalışmaktadır. Böylece Ethereum tabanlı farklı ekosistemlerde de işlem görebilmektedirler.

Fet Coin Hakkında: Nedir, Ne Zaman ve Kim Tarafından Oluşturuldu?

Fet coin ne zaman çıktı ve Fet coin kim tarafından oluşturuldu, soruları Fet coin’in hakkında merak edilenler arasında yer alır. Fetch.ai ağı üzerine inşa edilmiş olan Fet coin, Toby simpson, Humayun Sheikh ve Thomas Hain tarafından geliştirilmiştir. 2019 yılında piyasaya sürülmüş olan Fet coin ilk olarak büyük borsalardan biri olan Binance’te yer almaya başladı. Kısa sürede piyasada kendini göstermeyi başaran Fet coin Fetch.ai ağının yerel kripto para birimi olarak yer alır. Bu coin özerk ekonomik aracılar bulmak, oluşturmak ve dağıtmak için Binance akıllı zincirinin (BSC) hızı başta olmak üzere çeşitli özelliklerinden yararlanılmaktadır. Fet coin aynı zamanda Ethereum, Binance Smart Chain block zincirinden oluşan versiyonları da bulunur. Bu coin kullanıcıları ağ içerisinde birden fazla yapay zeka, DeFi, merkeziyetsiz sistem içerisinde yer alma ve makine öğrenimi araçlarının kullanımını sağlamaktadır. Özellikle sistem içerisindeki geliştiriciler dijital ikizler olarak bilinen aracıları ağ içerisinde dağıtmak için FET coin sahibi olmak zorunda tutulur. Bu coin’ler ağdaki işlemleri doğrulamak ve yapılan işlemlerin ücretlerini ödemek için kullanılması gerekir. Bu işlem özelliği ile Fet coin aynı zamanda bir token’ların staking özelliğine de sahip olduğunu göstermektedir. Böylece Fet coin sahipleri varlıklarını vadeli bir şekilde kilitleyebilir ve vade sonunda ödüllere sahip olabilmektedir.

Fet Coin Özellikleri Nelerdir?

Fet coin Binance ağı dışında farklı platformlar üzerinde de işlem görebilen bir dijital varlık olarak yer alır. Fetch.ai’in yerel kripto para birimi olan Fet coin yapay zekayı dağıtımındaki işlem ücretlerini karşılamak, ağda dolaşan işlemleri doğrulamak ve hizmetleri için ödeme yapmak gibi pek çok amaca hizmet etmek için kullanılır. Fet coin stake edilebilir özelliğe sahip olması ile de stake edildiği zaman ödül kazanabilmektedir. Fet coin akıllı ajanlar sayesinde yapay zeka ve makine öğrenmesi teknolojilerini kullanarak programlanabilmekte ve verilen görevleri yerine getirerek bu fetch.ai teknolojisini birkaç adım öne taşıyabilmektelerdir. Tüm bunlar göz önüne alındığında ise Fet coin özelliklerini ve bu coin’i diğerlerin daha benzeriz kılmayı inceleyebiliriz.

  • Özerklik: Akıllı ajanlar sayesinde kendi kendine karar alabilme ve hedefleri gerçekleştirme anlamında gelişmiş olan bu dijital varlıklar olarak yer alır. Tek başına işlem yapabilir ve verileri analiz ederek görevleri yerine getirebilmektelerdir.
  • Öğrenme: Akıllı ajanlar ile Fetch.ai teknolojisi verileri daha hızlı bir şekilde analiz ederek deneyimler. Bu aşamada makina öğrenimi algoritması kullanılarak kullanıcıları daha iyi anlayarak verimli çözümler üretip kendilerini geliştirebilirler.
  • İletişim: Akıllı ajanlar sayesinde platform içinde diğer kullanıcılarla iletişim kurulması daha kolay hale dönüşür. Kullanıcılar veri paylaşımında bulunabilecekleri gibi, talepte de bulunabilir ve işbirliği yapabilirler. Böylece Fetch.ai’nin iletişim yeteneği gelişerek ajanların birlikte çalışması ile karmaşık görevlerin düzeltilmesi sağlanır.
  • Programlama: Kullanıcılar tarafından yazılan akıllı sözleşmeler kullanılarak kendi görevlerini ve sistem içerisindeki davranışlarını belirleyebilirler.
  • Değer Oluşturma: Akıllı ajanlar sayesinde platform üzerinde ekonomik değer oluşturulması sağlanır. Böylece gerekli veriler sağlanarak istenilen hizmet ve taleplere cevap verilebilir. Böylece Fetch.ai platformu içerisinde ödeme alınır.

Fetch.ai’yi Benzersiz Yapan 4 Öğe

Fetch.ai platformu içerisinde yer alan ve bu platform içerisinde işlem yapılabilmesini sağlayan Fet coin önemli bir yere sahiptir. Özerk bir ekonomi oluşturmak, dağıtmak ve eğitmek için tasarlanan bu platform akıllı sözleşmelerin önemli bir parçasıdır. Fet coin kullanımı sayesinde alıcılar ağ üzerinde işlem yapabilir, aracı oluşturarak dağıtabilmektedir. Fet tokenları ile ödeme yapılabilen bu platform üzerinde otonom aracıları eriterek toplu zekayı dağıtılması hedeflenir. Bu bağlamda Fetch.ai teknolojisinin dört farklı öğesi yer alır ve her bir öğe Fetch.ai’yi benzersiz yapmaktadır.

  • Aracı Çerçevesi: Bu özellik sayesinde çok aracılı sistemler daha basit bir şekilde oluşturularak modüler ve yeniden kullanılabilir bileşenler sağlanır.
  • Açık Ekonomik Çerçeve: Platform içerisinde yer alan aracılara arama yapma ve keşif yapabilme hakkı tanınır.
  • Agent Metropolis: Platform üzerindeki aracılar arasında anlaşmaların değişmez olduğunu ve kaydını tutmak için sanal akıllı sözleşmeler koleksiyonu oluşturmaktadır.
  • Fetch.ai Blockchain: Platform içerisindeki aracı uygulamaları desteklemek ve hızlı bir şekilde senkronizasyon sağlayarak güvenli, sansüre dayanıklı bir fikir birliği sağlanması hedeflenir. Bunun için çok yönlü kartografi ve oyun teorisi birleştirilerek ortaya özgün bir tasarım çıkar.

Fetch.ai Avantajları Nelerdir?

Merkezi olamayan bir yapay zeka sistemi olan Fetcht.ai, Nesnelerin İnterneti (IoT) ekosistemine katkı sağlayarak akıllı verimli ve güvenli ortam vadeder. Bunu başarmak için de pek avantaj sunar. Bu avantajlar şu şekildedir:

  • Merkezi Olmayan Yapay Zeka: Merkeziyetsiz olması ve yapay zeka ve makine öğrenimi gibi çözümler sağlaması ile verilerin daha güvenilir bir şekilde paylaşılabilir olmasını sağlar. Böylece yapılacak olan alım satım işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsin. Otoriteye ihtiyaç duymadan akıllı ajanlar ile çalışan bu sistem ekonomik değer yaratabilmektedir.
  • Ölçeklenebilir: Fetcht.ai platformu zaman içerisinde akıllı ajanların sayının artmasıyla karmaşık bir ortam yaratabilmektedir. Fakat bu durum yüksek performansı ve işlemlerin etkinliğini koruyarak geniş çapta bir kullanılabilir bir alan yaratmaktadır. Farklı sektörlerde kullanılabilir özellikte olması da bu sistemi güçlendirmektedir.
  • İşlem Maliyetleri: Fetch.ai kullanıcı dostu bir platform olup işlemler uygun maliyetlerle gerçekleşir. Bunun nedeni akıllı ajanların birbirleriyle etkileşime girmesidir.
  • Kaynakların Verimli Kullanımı: Akıllı ajanlar ile paylaşılan veri ve kaynaklar optimize edilerek çalışır ve daha iyi bir sonuç sunar. böylece kaynakları iyi değerlendirerek karşınıza iyi sonuçlar getirir.
  • Güvenlik ve Veri Gizliliği: Bu platform üzerinde yer alan verilerin hepsi block zinciri teknolojisi altında güvenle saklanmaktadır. Akıllı ajanlar arasındaki kriptografinin kullanılması da platformu daha güvenli bir hale dönüştürür. Veri paylaşımındaki bu güvenlik kullanıcıları kötüye kullanımdan uzak tutmaktadır.
  • Küresel İş Birliği: Fetchi.ai platformu üzerinde yer alan akıllı ajanlar küresel ağlar üzerinde işbirliği yapılmasını sağlar. Böylece farklı sektörlerden gelen akıllı ajanlar sayesinde karmaşık görevler hızlı bir şekilde çözülebilir. Daha geniş, yenilikçi çözümlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlar.
  • Yönetişim ve Katılım: Elinde Fet coin’i bulunan yatırımcıların yönetişim sürecine dahil olması teşvik edilmektedir. Fet coin sahipleri böylece platformun geleceğini etkileyebilmekte olup platform hakkında alınacak kararlarda oylamaya katılabilmektedir. Kullanıcıların bu hakları Fetch.ai’yi topluluk odaklı bir platform yapmaktadır.

Fet Coin Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Fet coin en yüksek hangi değeri gördü?

Fet coin’in piyasaya sürülmesinden bu yana en yüksek değeri 1,22 dolardır.

Fet coin nereden satın alınır?

Fet coin’i güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde Bithero’dan satın alabilirsin.

Fet coin için tüm zamanların en düşük değeri nedir?

Fet coin tüm zamanların en düşük değeri 0.00817 dolardır.

Fet coin’in kullanım alanları nelerdir?

Geniş bir kullanım ağına sahip olan Fet coin, kripto para piyasası içerisinde çözümler sağlamayı amaçlar. Çoğunlukla kullanılan alanlar DeFi hizmetleri, akıllı enerji bağlantıları, ulaşım ağları, büyük ölçekli veri setleri ile karmaşık dijital sistemleri optimize etmek için kullanılır. Bu coin’leri kullanmak içim doğrulama node’ları etkinleştirilerek ağ doğrulaması yapılır.

Fet coin nasıl çalışır?

Fet coin’in çalışma sistemi içerisinde dört farklı elementin olduğu teknoloji yığını yer alır. Bunlar; dijital ikiz çerçevesi, açık ekonomik çerçeve, dijital ikiz metropolü ve Fetch.ai Blockchain’dir. Her bir sistem birbiriyle bağlantılı çalışarak Fet coin’in çalışır hale gelmesini sağlar.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation