FED’den Gelebilecek Güzel Haberler, Bitcoin’de Süreci Hızlandırabilir

FED’den Gelebilecek Güzel Haberler, Bitcoin’de Süreci Hızlandırabilir

Kripto para piyasası için farklı bir önem arz eden bir gündeyiz.

Temmuz ayının son günündeyiz ve artık aylık kapanışa sadece saatler uzaklıktayız.

Bu ay, bitcoin özelinde sansasyonel gelişmelerin yaşandığı bir ay olarak akıllarda kazınacak.

Alman hükümetinin satışları, Mt. Gox dağıtım süreci ve ABD’nin Silk Road’dan elde ettiği bitcoin’leri hareket ettirmesi gibi bitcoin özelinde ciddi hareketlilik yaratacak gelişmeler yaşandı.

Trump’ın Bitcoin 2024 konferasındaki konuşmaları da elbette bu aya damgasını vurdu.

Tüm bu gelişmeler ve çok daha fazlası bitcoin fiyatına da volatilite olarak geri döndü.

Bitcoin, temmuz ayı içinde önce 53 bin dolar dolar seviyelerine indi, ardından 70 bin dolar seviyelerine kadar uzanan bir yükseliş yaşandı.

Bitcoin’in aylık görünümünü grafik üstünde incelediğimizde konsolidasyon sürecinin devam ettiğini görüyoruz.

Ay başında gelen 53 bin dolar testi, bitcoin’in aylık zaman diliminde Ichimoku indikatöründe Tenkan Sen’i (lacivert çizgi) tekrar test ettiğini görüyoruz.

Tenkan Sen= (En Yüksek Değer+En Düşük Değer)/2 —> Son 9 Mum/Bar İçin
Tenkan Sen= Son 9 mumda görülen en yüksek ve en düşük değerlerin toplamının ortalamasıdır.

Lacivert çizgi (Tenkan Sen) test edildikten sonra ciddi bir sıçrama gördük ki bu durum çok pozitifti. Bu sıçrama, 70 bin dolar seviyelerine kadar devam etti fakat son günlerde bir geri çekilme görüyoruz.

Toplamda ise bitcoin’in aylık görünümünü ve son aylardaki görünümü incelediğimizde konsolidasyon sürecinin devam ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

FED’den Gelebilecek Güzel Haberler, Bitcoin’de Süreci Hızlandırabilir

Bitcoin Fiyatı Sıkıştı

Mavi bölgenin üstüne yeniden yerleşen bitcoin, henüz eski zirvesi olan 73 bin 700 – 73 bin 800 dolar aralığını geçebilmiş değil.

Yeni haftalık mum, grafikte okla gösterdiğim “alçalan takoz”un tavanına tekrar dokundu ve sert bir şekilde ret yedi.

Bitcoin’in bu kama içindeki hareketi devam ediyor.

Bu yapı, genellikle yukarı yönlü kırılma eğiliminde olan bir yapıdır fakat bitcoin’in bunu yaz ayları içinde başarma ihtimali giderek azalıyor.

Bitcoin’in 70 bin dolar seviyesi üstüne yerleşmesi gerekiyor ki bu yapıdan yukarı yönlü bir kırılımla kurtulabilelim.

Yaz aylarında yukarı yönlü bir kırılım ihtimalinin azaldığını söyledik fakat Fed’den gelebilecek güzel hamleler ve pozitif açıklamalar süreci hızlandırabilir.

Powell, bugün faiz indirmese bile eylül ayına dair net bir resim çizebilirse piyasalar bazı şeyleri önceden fiyatlama yarışına girebilir.

An itibarıyla önümüzde kamanın direnci ve mavi bölge arasında sıkışmış bir bitcoin görünümü var.

FED’den Gelebilecek Güzel Haberler, Bitcoin’de Süreci Hızlandırabilir

Altcoin Piyasasını Canlandıracak Senaryo

Bitcoin dominansı, yıl başından beri belirli bir aralıkta hareket ediyordu ve temmuz ayında da seriyi bozmadı.

Temmuz ayı boyunca kama içinde hareketini sürdüren Bitcoin dominansı, bu ay içinde sarı majör direnç bölgesini yeniden test etti.

Sarı majör direnç bölgesi, %56.7 – 58 aralığını kapsıyor ve bu bölgenin mevcut döngüde nihai zirve olma ihtimali var. Bu bölgenin yeniden test edilebileceğini konuşmuştuk ve bu ay bu test geldi ki bu durum anormal karşılanmamalı.

Altcoin piyasası için önemli kabul edilebilecek majör hareketler, sarı bölgenin yukarı yönlü kırılması veya kamadan aşağı yönlü kurtuluş olacaktır.

Yani bu noktada uzun bir süredir dar bir bant aralığına sıkışmış Bitcoin dominansındaki altcoin yatırımcılarının %58 ve %54 seviyelerine dikkat etmesi gerekiyor.

Bitcoin’in güçlü olduğu bir dönemde Bitcoin dominansındaki kamanın aşağı yönlü kırıldığı bir ortamı arıyoruz ve bekliyoruz. Altcoin piyasasını canlandıracak senaryo budur.

Üç grafik değerlendirildiğinde temmuz ayında bitcoin’e alıcının çıktığını fakat altcoin piyasasındaki bekleyişin sürdüğünü söyleyebiliriz ve bu ayı bu şekilde özetleyebiliriz.

FED’den Gelebilecek Güzel Haberler, Bitcoin’de Süreci Hızlandırabilir

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.