ERC-404 Nedir?

ERC-404 Nedir?

Kripto para dünyasının yeni gözdesi olan ERC-404, Ethereum tabanlı bir sisteme sahiptir. ERC-404 Ethereum tabanlı bir kripto varlık yaratmak için kullanılan ERC-20 benzeri bir ağ olarak bilinir. Yenilikçi yapıya sahip olan bu ağ deneysel token’lar oluşturmak için tercih edilmektedir. Bir NFT standardı olarak da kripto para piyasasında ön plana çıkan ERC-404 son zamanların en merak edilenleri arasında yer alır. Peki ERC-404 nedir, ne gibi özellikleri vardır ve nelerdir? Bu ağ hakkında merak edilen soruların yanıtları burada!

ERC-404 Ne Demek?

Kripto para dünyasının yeniliklerinden biri olan ERC-404, deneysel Ethereum NFT standardı olarak tanımlanabilir. Yenilikçi token’ları yaratmaya yardımcı olan bu ağ, NFT’leri ve değiştirilebilir özellikteki token’ları (ERC-20) bir araya getirir. Her iki özellikte token’ların özelliklerini birleştirmektedir. Böylece ortaya çıkan token hem değiştirilebilir hem de değiştirilemez olarak piyasada yer alır. Bu ağ, Acme ve Ctrl tarafından geliştiriliyor olup adını internetin hata kodu olan 404’ten alır. Şubat 2024’te piyasaya çıkması ile bilinen bu proje Ethereum tabanlı olmasına rağmen henüz Blockchain ağı içerisinde resmi bir standart değildir. Buna karşın çıktığı günden bu yana ERC-404 token’leri hızlı bir şekilde oluşturulmaya başlanmıştır.

ERC-404 Özellikleri Nelerdir?

ERC-404 ağı, hem ERC-721 hem de ERC-20 standartlarını bir araya getirmesinden dolayı her iki ağın özelliklerine de sahiptir. Bu özelliği ile ERC-404, yarı değiştirilmiş token olan “semi fungible token” olarak da bilinir. Bu ağ, Ethereum’un işlevselliğini genişleyerek yenilikçi token’lar üretme olanağı sunar. ERC-404 ağı içerisinde öne çıkan özellikler ise şu şekildedir.

  • ERC-404 ağı içerisinde ortaya çıkan token’lar, NFT platformlarında da sorunsuz bir şekilde etkileşime girebilmektedir.
  • Esnekliğe sahip olan ERC-404 token’ları, değiştirilebilir ve değiştirilemez kullanım biçimlerine sahip olup geliştirici ve kullanıcılara farklı seçenekler sunar.
  • Düşük işlem maliyeti ile de pek çok kullanıcının dikkatini çekmeyi başarmıştır. ERC-404 token’ları toplu transfer işlevine sahip olup tek işlemde birden fazla adres gönderim sağlanabilir.
  • Artırılmış likidite ile NFT’lerin değiştirilebilir merkeziyetsiz borsalar üzerinde likiditesini büyük oranda arttırmaktadır. Böylece düşük işlem hacmine sahip fakat yüksek fiyat dalgalanmasından sorun yaşayan NFT’lerin sıralamasını çözer.

ERC-404 Coin’leri Nelerdir?

ERC-404 henüz onaylanmamış bir token standardı olan ERC-404, piyasaya deneysel token’lar çıkarılmasına öncü olmaktadır. Pek çok geliştirici tarafından benimsenen bu ağ üzerinde birden fazla token’da bulunur. Bu coin’ler arasında özellikle 150 milyon doları aşan piyasa değeri ile Pandora (PANDORA) token yer alıyor olup ağın en popüler token’ı olarak bilinir. ERC-404 Pandora token’ı bu ağ üzerinden kısa sürede fazla işlem görmüştür. Tüm bunların yanında bu ağ üzerinde oluşturulan diğer ERC-404 coin’leri ise şu şekildedir:

  • 404 Bakery (BAKE)
  • Asterix Labs (ASTX)
  • DeFrogs (DEFROGG)
  • YES (YES)

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation