EOS Coin Nedir?

EOS Coin Nedir?

Kripto para piyasası içerisinde altyapı sağlayıcısı olarak yer alan EOS kısaca ticari ölçekte merkezi olmayan merkezi olmayan uygulamaların geliştirilmesini destekler. Güçlü bir platform olup kripto para birimine sahiptir. EOS coin olarak bilinen bu kripto para birimi bu platformun yerel para birimidir. Peki tam anlamıyla EOS nedir? Açık kaynaklı bir platform olan EOS Blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları genişletmek için kullanılır. Geliştiricilere uygun bir ortam tanır. EOS coin hakkında merak edilenleri senin için araştırdık ve yazımızda yer verdik.

EOS Coin Ne Demek?

EOS coin ticari ölçekli merkezi olmayan (dApp) yapıların geliştirilmesi için kullanılan blok zincir tabanlı bir platformdur. Özel altyapısı ile akıllı sözleşme özelliklerine erişim olanağı sunar. Bu platform blok zinciri teknolojilerinde uzmanlığı bulunan Block.one şirketi tarafından oluşturulmuştur. 2016 yılında hayata geçirilen EOS platformu yöneticileri, Brendan Blumer ve Daniel Larimer olup EOS platformunun çıkışına öncülük etmişlerdir. Bu platform konsensüs mekanizması sayesinde milyonlarca işlem alabilme kapasitesine sahip bir ağ olmayı amaçlamaktadır. Böylece ağ kullanıcıları bilgi işlem kaynaklarını dağıtıp paylaşarak tüm bunlara erişim sağlamaktadır. Bu platform içerisinde kullanıcılar yeteri kadar blok oluşturdukları zaman EOS coin ile ödüllendirilmektedir.

EOS Coin Özellikleri

EOS coin’in özelliklerini incelediğimizde Delegated Proof of Stake (DPoS) konsensüs mekanizmasını kullandığını görüyoruz. Bu sistem ağdaki kullanıcıların blok üreticilerini seçmek için oy kullanabildiklerini gösterir. Böyle sistem içinde daha hızlı işlem onaylanarak verimli çalışma sağlanır. Bununla birlikte EOS coin’in, yüksek işlem kapasitesine sahip olduğu da görülür. Ölçeklenebilirlik sorunlarına sunulan çözüm kripto para piyasası içinde benimsenmeyi teşvik etmektedir. Ticari ölçekteki uygulamalara altyapı desteği sağlaması ile bilinen EOS platformu geliştirici dostu bir platform olarak da bilinir. Akıllı kontrat, dApps gibi çeşitli uygulamaları oluşturmak için güçlü bir altyapı sunar. Böylece üretilen projelerin hızlı bir şekilde üretilmesini destekler.

EOS Coin Nasıl Çalışır?

EOS coin’in nasıl çalıştığı da merak edilenler arasında yer alıyor. EOS platformu, Delegated Proof of Stake (DPoS) konsensüs algoritması üzerinden çalışmaktadır. Blok zinciri işlemlerini doğrulamak ve yenilerini oluşturmak için kullanılan bu algoritma, şahit ve delege seçimi de yapar. Burada bahsi geçen şahit, blok zinciri içinde gerçekleşen işlemleri doğrular ve yeni oluşturulan blokların işlenmesini sağlar. Böylece bu işlemler blok zinciri üzerine kaydedilerek merkezi olmayan yapı üzerinde verilerin güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olur.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation