Chz Coin Nedir?

Chz Coin Nedir?

Kripto para dünyasının yanında sporla da ilgiliysen Chz Coin’in ne işe yaradığını öğrenmek isteyebilirsin. Merkezi Malta olan bu coin Mediarex şirketi tarafından geliştirilen bir blockchain platformu olarak yer alıyor. Chiliz coin’in kısaltması olan Chz coin, kripto para dünyası içerisinde çıktığı günden bu yana sporseverlerin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Büyük bir şirket olan Chiliz şirketi bünyesinde piyasaya sürülen Chz coin, Socios platformunda işlem görüyor. Peki bu Chz Coin nedir, ne işe yarar? Chz coin ile ilgi merak edilen detayla haydi gel birlikte bakalım.

Chz Coin Hakkında

Chz Coin, Chiliz şirketinin kurucusu ve şirketin CEO’u olan Alexander Dreyfus tarafından desteklenerek piyasaya çıkan kripto para birimlerinden biri. Chz coin, kripto para dünyasında önemli bir yere sahip olup Ethereum blok zinciri üzerinden işlem görür. Bu coin aynı zamanda Socios platformu üzerinde yer alan Chz coin Ethereum ağı üzerinde yer alan bir ERC-20 token’ı olarak da bilinir. Ekim 2018’de piyasaya çıkan Chz coin, çıktığı günden bu yana eğlence, spor ve e-spor takım taraftarları tarafından talep görüyor. Spor ve e-spor takımlarına ve kulüplerine özel avantajlar sunan Chz coin, sporseverleri kısa sürede etkilemeyi başarmış durumda. Bu coin, dijital bir para birimi olmasıyla beraber tarafların farklı deneyimler yakalayabilmesine de yardımcı oluyor. Böylece Chz Coin sahibi bir taraftar desteklediği takıma özel ürünlere Chz kripto para ile sahip olabiliyor. Bunun yanında desteklediğin spor kulübünün düzenlediği anketlere katılarak ödül ve promosyon alabilmene de imkan tanınıyor. Kısacası Chz coin eğlence ve spor kuruluşlarının taraftarları ile etkileşim kurmalarını ve bu sayede para kazanmalarını sağlayan bir kripto paradır.

Chz Coin Avantajları Nelerdir?

Chz coin, Ethereum blok zinciri üzerinde yer alan ERC-20 tabanlı dijital bir varlıktır. Bu da Chz coin’i ERC-20 tabanlı varlıkları destekleyen tüm kripto cüzdanlarda saklanabileceğini ifade eder. Böylece alım satım işlemlerini çeşitli platform üzerinden zorlanmadan yapabilirsin. Bu coin spor ve eğlence sektöründe aktif bir şekilde kullanılan token’lar arasında da yer alır ve spor takımları, kuruluşlar ve taraftarlar arasında bir değişim aracı olarak kullanılır. Chz taraftar jetonlarının oluşmasını sağlayan Chz coin projesi bu özelliği ile takım taraftarlarının kulüp içerisinde söz hakkı elde etmelerine ve lisanslı ürünleri Chz coin ile sahip olabilmelerini sağlar. Bu bağlamda Chz projesi büyük futbol şirketleriyle yapmış olduğu anlaşmalar sonucunda adının da duyulmasını sağlamıştır. Türkiye’de yürütülen çalışmalarda da büyük futbol takımları ile anlaşmalar yapılmış olup sporseverleri ve yatırımcıları Chiliz yatırımına yönlendirmeyi başarmıştır. Tüm bu gelişmeler göz önüne alındığında Chz coin geleceği de yıllar içerisinde daha fazla değer göreceğine yönelik öngörüler yer almaktadır. Tüm bunların yanında Chz coin avantajları arasında taraftarların takım hakkında söz sahibi olabilmeleri ve spor kulüplerinin lisanslı ürünlerini taraftar token’ları ile alabilmeleri de yer alır.

Chz Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Chz coin, madenciliği yapılamayan kripto paralar arasında yer alır. Chz kripto para birimi şirket tarafından arz edilmekte olup ETH token’larından biridir. Dolayısıyla Chz coin Pos sistemi üzerinden işlem yapılarak kazanılır. Fakat Chz coin madenciliği yapabilmek için bu yine geçerli bir yöntem değildir. Chz coin arzı toplamda 8.888.888.888 Chz olarak bilinmektedir. Bu toplam arzın büyük bir çoğunluğu ise piyasada işlem görmeye devam etmektedir. Bu nedenle herhangi bir işlemci gücüne bağlı bir Chz coin madenciliği yer almamaktadır.

Chz Coin Nasıl Çalışır?

Chz coin, bilindiği üzere Ethereum blok zinciri üzerinde yer alan bir kripto para biçimidir. Bu blok zincir üzerinde akıllı kontratlar ile üretilen dijital bir varlık olarak bilinir. Takım taraftarları satın aldıkları Chz coin ile desteklediği spor kulübüne özel ürünleri satın alınabilir. Eğer ilk defa ürün satın alacaksan taraftar jetonu halka arzı (Fan Token Offering) olarak bilinen sistem sayesinde ilk satış işlemini gerçekleştirebilirsin. Aynı zamanda kulüp içerisindeki konular hakkında etkileşime girme fırsatı da yakalayabilmen mümkün.

Chz Coin Nasıl Alınır?

Chz coin alım satım işleri yapabilmek için öncelikle kripto para borsası üzerinde hesabın olması gerekmektedir. Chiliz’in kendi platformu da taraftar token’ları alıp satabilmen açısından da sana yardımcı olabilir. Bu platform dışında coin’lerini yönetmek istiyorsan da güvenilir bir kripto para borsası üzerinden de işlemlerini gerçekleştirebilirsin. Bunun için, önce hesap sonra cüzdan oluşturarak Chz coin alım satımlarını yapabilir, satın alma veya satma emirleri vererek işlemlerini gerçekleştirebilirsin. Bithero güvenilir, hızlı ve basit bir şekilde Chz coin alım satım işlemlerini gerçekleştirebilmene yardımcı olabilir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation