Burak Köse’nin Yorumuyla Kripto Para Haber Gündemi (9 Eylül)

Burak Köse’nin Yorumuyla Kripto Para Haber Gündemi (9 Eylül)

Geçen Hafta Neler Oldu?

Geçen hafta, son zamanlarda sıklıkla olduğu gibi zorlu geçti. 58 bin dolar seviyelerinden açtığımız haftayı, 52 bin dolarlara kadar uzanan aşağı yönlü bir hareketin ardından yaklaşık 54 bin dolarda kapattık. Pek çok kişinin dikkat çektiği gibi, eylül ayı tarihsel olarak yılın en kötü ayı ve ilk hafta da bu doğrultuda geçti.

Hafta Sakin Başladı

Haftanın ilk günleri sakindi. Çarşamba günü Ripple’dan önemli bir haber geldi. CEO Brad Garlinghouse, Kore Blockchain Haftasında yaptığı konuşmada, XRP Ledger ve Ethereum blok zincirlerinde piyasaya sürülecek Ripple USD (RLUSD) adlı sabit coin’in birkaç hafta içinde çıkarılacağını söyledi. RLUSD’nin orta vadede sabit coin pazarında önemli bir yer tutması muhtemel. Bunun da XRP Ledger’ın kullanımının artmasına önemli bir katkısı olacaktır.

Trump Tekrar Yineledi

ABD başkan adayı Donald Trump, perşembe günkü konuşmasında Bitcoin ve kriptoya ilişkin vadini bir kez daha yineledi. Trump, “Geleceğin endüstrilerine saldırmak yerine onları kucaklayacağız. ABD’yi dünyanın kripto ve Bitcoin başkenti yapacağız.” dedi.

İstihdam Verileri Volatiliteyi Artırdı

Haftanın merakla beklenen gelişmesi ise tarım dışı istihdam verisiydi. Cuma günü açıklanan rakamlar, beklentilerin altında geldi. Beklenti 164 bin iken açıklanan veri, 142 bin oldu. Bu gelişmenin etkisiyle başlangıçta yukarı yönlü hareketler görüldü. Hatta bir noktada piyasalar, 50 baz puan indirim ihtimalini yüzde 50’nin üzerinde fiyatlamaya başladı. İlerleyen saatlerde ibre tekrar 25’e döndü. Bu dalgalanma, piyasada belirsizliğin devam ettiğini gösteriyor. Önümüzdeki günlerde açıklanacak enflasyon verileri, duruma biraz netlik kazandırabilir.

Yeni Haftada Kripto Dünyasını Neler Bekliyor?

Yeni haftanın en önemli gündemi ABD enflasyon verileri olacak. Kripto cephesinde ise SushiSwap ve StarkNet ile ilgili gelişmeler var.

Trump ve Harris İlk Münazaraya Çıkıyor

Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesi ve yerine Kamala Harris’in aday olmasının ardından Harris ve Trump arasındaki ilk münazara çarşamba günü Türkiye saatiyle 04.00’te yapılacak. ABC News’te canlı yayınlanacak oturum, finansal piyasalarda yakından takip edilecek. Düşük bir ihtimal olsa da kriptonun gündeme gelip gelmeyeceği merak konusu.

SushiSwap’ta Meme Coin Heyecanı

Merkeziyetsiz borsa SushiSwap, salı günü meme coin launchpad platformunu Base üzerinde kullanıma sunacak. Dojo adındaki platformda diğerlerinde sıkça görülen hızlı düşüş, fiyat kayması, likidite ve bot saldırıları gibi sorunlara karşı önlem alındığı belirtiliyor. Dojo, SUSHI’ye kaybedilen ve uzun zamandır geri gelmeyen dinamizmi kazandırabilir.

Faiz Kararı Öncesi Son Viraj

Çarşamba günü, ABD enflasyon verileri açıklanacak. Enflasyonun düşmeye devam edip yüzde 2.6 olarak açıklanması bekleniyor. Bu veri, 18 Eylül’deki faiz kararından önce son kritik viraj olacak. 25-50 seçenekleri arasında hala soru işaretleri bulunurken açıklanacak veri, bu soru işaretlerini ortadan kaldırmayı sağlayabilir.

StarkNet’te Staking Oylaması Başlıyor

STRK staking’ini devreye almaya hazırlanan StarkNet’te oylama başlatılıyor. Bu oylama, aynı zamanda STRK sahiplerinin mainnet üzerindeki ilk oylama etkinliği olacak. 5 gün sürecek oylama periyodu, 13 Eylül’de sona erecek.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.