BTC.D'deki Güçsüzlük Altcoin Yatırımcılarını Mutlu Edebilir

BTC.D’deki Güçsüzlük Altcoin Yatırımcılarını Mutlu Edebilir

Güzel gelişmelere rağmen eşik henüz aşılamadı. ABD’de yıllık enflasyon, beklentilerin altında, %3.0 olarak açıklandı. Beklenti %3.1’di ve önceki açıklanan veri ise %3.3’tü Fed Başkanı Jerome Powell’ın uzun bir süredir altını çizdiği gibi %2 hedefine yaklaşıyoruz.

Powell, Şubat ayında katıldığı bir programda bu konu hakkında kendisine yöneltilen bir soruya net bir cevap vermişti. Powell, Fed’in faiz indirimine gitmek için enflasyonun %2’ye kadar düşmesini beklemeyeceklerini ve doğru zamanda doğru adımın atılması gerektiğini belirtmişti.

Eylül ayında Fed’in politika faizini indirme ihtimali artık %70 yerine %85 olarak fiyatlanıyor. Enflasyon konusundaki endişeler sonlanırken kripto para piyasası içindeki sorunlar, fiyatların yükselmesini engelliyor. Alman Hükümeti, Movie2K’den elde ettiği Bitcoin’leri satmaya devam ediyor. Fiyatı bir süredir baskılayan en önemli etmenlerden biri bu.

Almanlar, bir süredir gündemimizi meşgul ediyor fakat ellerindeki cephane de azalıyor.

Bazı zincir üstü araştırmacıları ve açıklanan son verilere göre Almanların elinde yalnızca yaklaşık olarak 6 bin BTC kaldı. Satış öncesi 50 bin Bitcoin ele geçiren Almanlar, elindeki varlıkların çok büyük bir kısmını sattı ve artık sona yaklaşıyoruz.

Bitcoin Kritik Bölgeyi Henüz Aşamadı

Bitcoin, satış baskısı sebebiyle kritik bölgeyi henüz aşamadı. Bitcoin’in çok uzun bir süre boyunca 60 – 72 bin dolar bant aralığında hareket ettiğini görmüştük.

Bu bölge, Temmuz başında aşağı yönlü kırılmıştı ve an itibarıyla 59 – 60 bin dolar bölgesi direnç bölgesi hâline geldi. Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla yeni direnç bölgemize temas eden Bitcoin, satıcıların baskısına yeniden yenik düştü ve bu bölgenin altında hareket etmeye devam ediyor. Fiyat hareketine baktığımızda bahse konu direnç bölgesinin önemini rahatlıkla görebiliyoruz.

Bu bölge geçilmeden spekülatörlerin büyük bir kısmı çekimser kalmaya devam edecektir.

BTC.D'deki Güçsüzlük Altcoin Yatırımcılarını Mutlu Edebilir

ETH/BTC Hazırlık İçinde

Peki yaşananlar altcoin piyasasına nasıl etki etti?

Altcoin piyasasındaki genel durumu anlayabilmek adına bu yazımızda birçok altcoin’i inceleyeceğiz.

Ether, önemli destek bölgesi 2 bin 800 doların üstünde hareket etmeye devam ediyor ve bu anlamda ETH’nin kötü durumda olmadığını söyleyebiliriz.

SOL de tıpkı ETH gibi önemli destek bölgesi olan 116 – 128 dolar aralığının üstünde hareket etmeyi sürdürüyor. Piyasanın geneline göre güçlü.

Piyasadaki mevcut paranın yakın gelecekte altcoin’lere kayıp kaymayacağını anlayabilmemiz açısından ETH/BTC’yi inceleyelim.

ETH/BTC’nin bir hazırlık içinde olduğunu görüyoruz.

Parite, iki yıldır lacivert kanalın içinde hapsolmuş durumda ve yönün tekrar yukarı dönmesi için gereken hazırlık yapılmış gibi görünmekte.

Potansiyel bir dip çalışmasını bir süredir yapan ETH/BTC 0.055 seviyesini aşabilirse lacivert kanalı yukarı yönlü kırmış olacak.

Bu senaryoda ETH/BTC’nin hızlı bir şekilde 0.062 seviyesini test etmesini bekleriz.

Bu kritik yeşil bölge, Ocak ve Şubat aylarında da birkaç kez test edilmişti.

Spot ETH ETF işlemlerinin başlamasıyla birlikte bu lacivert kanalın yukarı yönlü kırılmasını ve ETH/BTC’nin yukarı yönlü hareket başlatmasını beklerim.

BTC.D'deki Güçsüzlük Altcoin Yatırımcılarını Mutlu Edebilir

BTC.D’de Negatif Uyumsuzluk

Bitcoin dominansı, BTC’nin piyasa değerinin kripto para piyasasının toplam piyasa değerine oranını gösteren bir göstergedir. Mevcut paranın yakın gelecekte nerede konumlanabileceğine dair bize sinyal verebilecek paritelerden biridir.

Sarı bölgenin hâlâ (%57 – 58) mevcut döngüdeki tepemizi oluşturduğunu düşünüyorum.

İran-İsrail geriliminde sarı bölgeye temas gelmişti ve sonrasında sarı direnç bölgesi altında konsolide olan bir BTC.D (Bitcoin Dominasyonu) görüyoruz.

Uzun zaman dilimlerinde incelendiğinde BTC.D’de net bir negatif uyumsuzluk mevcut ve kama benzeri yapının alt bandının tekrar test edildiğini gözlemliyoruz.

Spot ETH ETF işlemlerinin başlamasına kısa bir süre kala BTC.D’de bu denli bir güçsüzlük, altcoin yatırımcılarını orta vadede mutlu edebilir.

Altcoin piyasasının güçsüzlüğü dahil olmak üzere birçok gelişmeye rağmen BTC.D’deki mevcut güçsüzlük, trend değişimi/aşağı yönlü hareketin başlangıcı için bizi umutlandırıyor.

ETF işlemlerinin başlamasıyla birlikte ETH’ye ciddi bir talep gelirse bu durumda BTC.D çok rahat bir şekilde kama benzeri yapıyı aşağı yönlü kıracaktır ki beklentim bu yöndedir.

BTC.D'deki Güçsüzlük Altcoin Yatırımcılarını Mutlu Edebilir

MATIC Direnç Bölgesinden Ret Yedi

MATIC, 2020-2021 yıllarındaki boğa sezonunun yıldızlarından biriydi. Çok ciddi bir çıkış yapmıştı o dönem ve ayı sezonunda da görece güçlü kalmayı başarmıştı.

MATIC, ayı sezonunda 31 cent’e kadar düştü fakat çoğunlukla lacivert bölgede (36 – 51 cent) hareket etti.

Son iki yılda yaşanan birçok çöküşte MATIC, bu lacivert bölgeye kadar geri çekildi. Yeniden bu bölgeye giriş yaptığını görüyoruz. Kısa bir süre önce bu lacivert kanalın üst bandı olan 51 – 52 cent aralığını bu kez direnç olarak test etti ve ret yedi.

MATIC, muhtemelen önümüzdeki kısa süreçte lacivert bölgede konsolide olmaya devam edecek. Bu bölgede yeniden tutunmayı başarırsa turkuvaz direnç bölgesi, piyasanın toparlandığı bir dönemde çok hızlı bir şekilde test edilebilir.

Sarı majör direnç bölgesi ise geçilmesi hâlinde MATIC için yeni bir ATH ihtimalinin konuşulacağı bölgedir.

BTC.D'deki Güçsüzlük Altcoin Yatırımcılarını Mutlu Edebilir

Uniswap (UNI) Güçlü Kaldı

Uniswap UNI, altcoin piyasasındaki görece güçlü ürünlerden biri.

UNI, birçok altcoin boğa sezonuna başladığı yere geri düşerken oldukça güçlü kaldı ve ilk majör destek bölgesinde tutunmayı başardı.

Lacivert bölgede nihai dip yapan ve sarı bölgeye hızlı bir yükseliş gerçekleştiren UNI, kırmızı majör destek bölgesinde kendine alıcı bulmaya devam ediyor.

UNI’de kırmızı bölge 6.7 – 7.4 dolar aralığını kapsıyor. Yatırımcılar, uzun bir süredir alıcılı olan bu kırmızı bölgeye dikkat etmeli.

UNI, kaotik süreci bu bölgenin üstünde atlatabilirse sonbahar aylarında sarı majör direnç bölgesini yeniden test eder ve muhtemelen bu kez geçebilir.

BTC.D'deki Güçsüzlük Altcoin Yatırımcılarını Mutlu Edebilir

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.