Bitcoin’de İkinci Tur Hangi Şartlarda Başlar? Altcoin’ler için Umut Veren Sinyal

Bitcoin’de İkinci Tur Hangi Şartlarda Başlar? Altcoin’ler için Umut Veren Sinyal

Gece saatlerinde Donald Trump ve Kamala Harris kozlarını paylaştı. Bu buluşmada kripto paralar konuşulmadı. Son haftalarda Donald Trump’ın yarıştaki yükselişi de yavaşladı ve muhtemelen 5 Kasım’a kadar bu tarz dalgalanmalar yaşanmaya devam edecek. Bitcoin ve kripto paralar da sabah saatleri itibarıyla güne düşüşle başladı. Bugün ve yarın ABD’de önemli veriler de açıklanıyor olacak.

Peki bitcoin tüm bu gelişmeler ışığında hangi koşullarda ikinci tur yükseliş koşusuna başlar? Bitcoin, tarih boyunca aylık zaman diliminde (Bollinger Bantlarında) daralıp yukarı yönlü patlayan bir yapıya sahipti. Bir benzerini 2023 Ekim’de yaşadık ve sert bir ralli akabinde gelmişi. Altcoin piyasası da bu süreçte en önemli direnç bölgesine kadar ulaşmayı başarmıştı. An itibarıyla Bollinger Bantları indikatöründe orta banda tekrar yaklaşan bir bitcoin görüyoruz. Orta bandın MA-20 olduğu düşünülürse 20 aylık hareketli ortalama bu anlamda önemli ve an itibarıyla 44 bin dolar seviyesinden geçiyor. Bitcoin’in buraya temas etmesi elbette gerekmiyor. Bantların da tekrar daraldığını görüyoruz ki bu yaşanırken Fed’in para politikasında değişikliğe gideceğini de unutmamak gerekir.

Bu noktada mevcut koşullarda bitcoin’de ikinci tur yükseliş koşusunun başlaması için hazır konuma gelmek üzereyiz. 18 Eylül’de Fed’in para politikasında ayarlamaya başlamasını beklemeli ve mümkünse resesyon endişelerinin sonlandığını görmemiz gerekiyor.

Bitcoin’de İkinci Tur Hangi Şartlarda Başlar? Altcoin’ler için Umut Veren Sinyal

Altcoin’lerde Ümit Verici Sinyal

Bitcoin Dominance, sarı majör direnç bölgesine yapışmış bir şekilde hareket etmeye devam ediyor. 2023 Haziran’ından beri RSI, 70 seviyesine (iki haftalıkta) istikrarlı bir şekilde temas ediyor ve bu süreçte tepede asılı kaldı. 2017 boğasında iki haftalık zaman diliminde Bitcoin Dominance-RSI, 5 seviyesini görmüştü. 2021 boğasında ise iki haftalık zaman diliminde Bitcoin Dominance-RSI, 23 seviyesini görmüştü. Mevcut döngüde Bitcoin Dominance-RSI, 57 seviyesinin dahi altına inmedi. Haftalık ve iki haftalık zaman diliminde RSI’ın 30 ve/veya 30’un altına teması gelene kadar mevcut döngüye dair iştahımızı koruyabiliriz. Birçok altcoin, yılın ilk çeyreğinde ciddi prim yaparken altcoin’lerin bunu BTC.D’de derin bir düşüş olmadan yaptığını unutmayalım. Bu esasen oldukça ümit verici bir sinyaldir. Elbette sadece doğru şekilde hazırlananlar bu boğa sürecinden hayatını değiştirecek kazanımları elde edecektir.

Bitcoin’de İkinci Tur Hangi Şartlarda Başlar? Altcoin’ler için Umut Veren Sinyal

Artık Her Düşüş Alım Fırsatı Olabilir

Altcoin Market Cap’in yeşil majör destek bölgesine zaten temas ettiği bir sekansı ağustos ayında yaşadık. Altcoin yatırımcıları için artık her düşüş alım fırsatı niteliğinde olabilir ve yeşil majör destek bölge altına fitil gelirse belki de en büyük alım fırsatı olacaktır. 18 Eylül’e adım adım yaklaşıyoruz ve nelerle yüzleşeceğimizi görmek için en azından bir hafta daha beklememiz gerekiyor. Kripto para piyasasında döngüler her zaman psikolojik olarak yıpratıcı başlayıp gereğinden fazla heyecan verici şekilde bitmiştir. Duygularımızı doğru noktalarda doğru ayarlamamız şart.

Bitcoin’de İkinci Tur Hangi Şartlarda Başlar? Altcoin’ler için Umut Veren Sinyal

Güçlü Kalan Altcoin’ler Önümüzdeki Süreçte Parlayabilir

Kripto para piyasasında piyasa değeri sıralamasında ilk 10 dışındaki ürünlerin toplam piyasa değerini gösteren Others Market Cap, majör destek bölgesine temas ettikten sonra güçsüz bir şekilde 18 Eylül’ü bekliyor. Others Market Cap, halihazırda %59-%60’lık bir düşüş yaşadı ve lacivert majör destek bölgesi de test edildi. Kırmızı kama içinde hareket eden Others’ın ne kadar agresif bir düşüş yaşadığı ortada. Belki Others’ta da 2021 Haziran-Temmuz döneminde yaşandığı gibi lacivert bölgeye (belki turkuaz çizgi) birkaç temas gelebilir fakat bu zamana kadar güçlü kalabilmiş ürünlerin önümüzdeki süreçte parlayabileceği bir sürece de yaklaşıyoruz.

Bitcoin’de İkinci Tur Hangi Şartlarda Başlar? Altcoin’ler için Umut Veren Sinyal

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.