Bitcoin’de Güçlü Bir Haftalık Kapanış Gerekiyor

Bitcoin’de Güçlü Bir Haftalık Kapanış Gerekiyor

Bitcoin’de güçlü bir boğa koşusuna tanıklık etmemize rağmen geçtiğimiz döngülerdeki aşırılık şu ana kadar görülmedi.
Zincir üstü veriler incelendiğinde bunu anlayabiliyoruz.
Long-Term Holder Spending & Profitability’de MVRV’nin bu döngüde 3.5 seviyesini geçemediği görülüyor.
Öncelikle MVRV’nin bir varlığın piyasa değerinin gerçekleşmiş değere (Realized Price) bölünmesiyle ortaya çıktığını belirtelim.
“Fiyat, adil değerinde mi yoksa aşırı satış mı görmüş/aşırı alım mı görmüş?” gibi sorulara yanıt bulmamızı sağlar.
MVRV’nin eski döngülerde olduğu gibi 1.5 ile 3.5 seviyeleri arasında bulunduğu (sarı bölge) uzun bir dönem yaşamamıza rağmen 2017 ve 2021 yıllarındaki aşırılık, mevcut döngüde görülmedi.
Bitcoin, majör destek bölgesinin üstünde hareket etmeye devam ediyor.
Bitcoin’de yeni bir zirve görürsek zincir üstü veriler de aşırılık (yüksek risk içeren aşırı alım bölgesi) potasına girdiğimizi gösterebilir.

Bitcoin’de Güçlü Bir Haftalık Kapanış Gerekiyor

Bitcoin’de 80 Bin Doların Önemi Ne?

Yine MVRV temelli bir başka zincir üstü veriye geçelim.

Bu kez MVRV Extreme Deviation Pricing Bands’i inceleyeceğiz. Döngülerde fiyatın alım için fırsat, alım için risk ve yüksek risk içerdiği seviyeleri ve bölgeleri görmemize olanak sağlayan bir metrik.

Metrik, özellikle 2022’nin sonunda Bitcoin adına “alım için ideal bölgede” sinyali vermişti.

Bantları adım adım tırmanarak bugüne gelen Bitcoin, fiyatın bir nevi “aşırı alım” potasına girdiğini belirten pembe çizgiye de dokundu.

Geçtiğimiz boğa sezonlarında bu bölgenin üstünde agresif yükselişine devam eden bir Bitcoin gördük. An itibarıyla bu pembe çizginin 80 bin dolar seviyesinden geçtiğini belirtmek gerekiyor.

Bu bölgenin üstüne çıktığında Bitcoin, mevcut döngüde belki en agresif ve son yükseliş hareketini gerçekleştirebilir. Bu noktada, birçok zincir üstü veri incelendiğinde Bitcoin, 80 bin doların üstüne yerleştiğinde yüksek riskli/aşırı alım bölgesine giriş yapacak.

Altsezonlar ise Bitcoin’in aşırılık potasına girdiğinde gerçekleşmiş. ETH/BTC de BTC’nin bu bölgeye giriş yapmasıyla birlikte yükselişe geçmiş ve piyasa topluca yükselmiş.

Bitcoin’de Güçlü Bir Haftalık Kapanış Gerekiyor

Bitcoin Ne Durumda?

Bitcoin’in günlük zaman diliminde yaklaşık bir yıl sonra “aşırı satış” potasına girdiğini geçtiğimiz günlerde gördük. Bu bir buçuk yıllık süreçte bitcoin ne zaman “aşırı satış” potasına girse devamında oldukça güzel günler gördük. (RSI≤30=Aşırı Satış Bölgesi)
Bitcoin, özellikle haftalık zaman diliminde oldukça önem verdiğimiz mavi majör destek (57 – 60 bin dolar) bölgesine yeniden dokundu.
Bitcoin’de tempolu yükselişin devam etmesi için bu bölgede alıcıların harekete geçmesi gerekir.
Bitcoin’de 57 – 60 bin dolar bölgesi, haftalık zaman diliminde aşağı yönlü kırılırsa önümüzdeki birkaç ay biraz daha tatsız geçmeye aday nitelikte olur.
Bu yüzden başlıkta da belirttiğim gibi Bitcoin’de bu hafta güçlü bir haftalık kapanışa ihtiyacımız var.

Bitcoin’de Güçlü Bir Haftalık Kapanış Gerekiyor

Bitcoin Dominasyonu (BTC.D) ise yükselen kama benzeri yapı içinde hapsolmaya devam ediyor. Henüz iki yönde de bir kırılım gelmedi.
BTC.D’de %54 seviyesi aşağı yönlü kırılırsa Bitcoin baskınlığında altcoin’ler lehine bir tablo görmeye başlayabiliriz.
Aynı zamanda hem haftalık hem iki haftalıkta BTC.D’de negatif uyumsuzluk net bir şekilde gözlemleniyor. BTC.D’de %54 ve %58 seviyeleri, yatırımcıların takip etmesi gereken iki önemli seviye.
%58’in üstü Bitcoin baskınlığını daha da artırmaya aday bir döneme giriş yapmamızı sağlar.
%54’ün altı Bitcoin baskınlığını daha da düşürmeye aday bir döneme giriş yapmamızı sağlar.

Bitcoin’de Güçlü Bir Haftalık Kapanış Gerekiyor

Temmuz Çok Hareketli Geçecek

Temmuz ayında spot ETH ETF’leri işleme girecek ve yine Temmuz ayında Mt.Gox , bitcoin ve bitcoin cash ödemelerine başlayacağını duyurdu.

Temmuz ayı çok hareketli geçecek. Adım adım incelemeye devam edeceğiz

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.