Bitcoin Analizi: Bitcoin Zincirlerini Kırmaya Çalışıyor

Bitcoin Analizi: Bitcoin Zincirlerini Kırmaya Çalışıyor

Birçok ülkede olduğu gibi Tayland ve Avusturalya’da da spot Bitcoin ETF heyecanı başlıyor.

Monochrome, yayınladığı reklamla Avusturalya’daki müşterilerine kısaca Bitcoin’i tanıttı ve spot ETF’lerin neden önemli olduğunu detaylarıyla açıkladı.

Tayland SPK’sı, Bitcoin spot ETF’ine onay verdiğini açıkladı.

Tüm bunlar yaşanırken Bitcoin, özellikle kısa zaman dilimi (günlük grafik) dikkate alındığında kritik bir bölge olan 71 – 73 bin dolar aralığına ulaştı.

Bitcoin Analizi: Bitcoin Zincirlerini Kırmaya Çalışıyor

Bitcoin, birkaç aydır dar bir bant aralığında hareket ediyordu ve an itibarıyla bu aralığın direnç noktasına yeniden temas etti.

Bu bölge, günlük ve haftalık zaman dilimlerinde Bitcoin ve altcoinler için büyük önem teşkil ediyor. Bitcoin’in 71 – 73 bin dolar aralığını yukarı yönlü kırması demek, kısa süreçte yeni bir zirve arayışı demek. Bu durum, aynı zamanda spot ETH ETF onayını da düşündüğümüzde kripto para yatırımcılarının iştahını yeniden artıracak bir gelişme olacak. Potansiyel destek bölgesi ise 66-67 bin dolar olarak not alınmalıdır. Bu bölgenin aşağı yönlü kırılımı, son haftalardaki tempolu yükselişe darbe vurabilir.

Güncel Bitcoin Analizi: Bitcoin 9. Sırada!

Bitcoin’in son haftalardaki çıkışıyla birlikte “En Değerli Varlıklar” sıralamasında yeniden 9. sıraya yükseldiğini görüyoruz. Gümüş ise şu anda 8. sırada ve Bitcoin’in gümüşü tekrar geçebilmesi için mevcut şartlarda %20’lik bir yükseliş sergilemesi gerekiyor.

Öte yandan Bitcoin ve altın karşılaştırması da son yıllarda sıkça yapılıyor. Bitcoin’in bugün itibarıyla 1 trilyon 380 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olduğunu biliyoruz, altın ise 15 trilyon 700 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Hâlâ arada ciddi bir makas var. Bitcoin’in altını yakalaması için mevcut şartlarda yaklaşık olarak %1000’lik bir yükseliş sergilemesi gerekiyor.

Kısa vadede mümkün gözükmese de BlackRock ve Fidelity gibi dev şirketlerin yatırımcılara orta ve uzun vadede ne kadar dokunabileceği bu makasın ne kadar kısa sürede daralacağını belirleyecek.

Bilindiği üzere BlackRock, son verilere göre yaklaşık olarak 11-12 trilyon dolarlık varlığa sahip. Şirket, aynı zamanda Bitcoin’in değer önerisi ve para politikası hakkında yatırımcılarını eğiteceğini de açıklamıştı. Bir paradigma değişimi söz konusu olacaksa ki beklentimiz bu yönde, bu tarz dev varlık yönetim şirketleri de bu değişime öncülük edecektir.

BlackRock CEO’su Larry Fink, 2023 yılında Bitcoin’in altına benzediğini ve kripto para piyasasının küresel para birimlerinin ötesine geçeceğini belirtmişti. Bahse konu paradigma değişimine şirketçe hazır olduklarını zaten görüyoruz.

Bitcoin’in tabana yayılacağı bu uzun maratonda mevcut döngü de büyük bir öneme sahip. Fiyatın yükselmesi, yeni yatırımcıları da çekecektir. Bu noktada grafiğimizde de görüldüğü gibi en büyük engel kısa vadede 71 – 73 bin dolar bölgesi.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation