Bancor Coin (BNT) Nedir?

Bancor Coin (BNT) Nedir?

Kripto para dünyasının yenilikçi coin’lerinden biri olan Bancor coin, merkezi olmayan finansal piyasanın önde gelen isimleri arasında. Öyle ki kullanıcılarına Ethereum tabanlı bir protokol ve platform aracılığıyla kullanıcılarına likidite deneyimi sunar. Likidite sağlama ve token takasının güvenli bir hale gelmesinde etkili olan Bancor coin, daha hızlı ve verimli bir alan yaratmada önemli role sahip. Peki Bancor coin nedir? Nasıl çalışır? Kripto para piyasası içerisinde likidite sağlamak amacıyla tasralanan Bancor coin, farklı kripto para birimlerinin anında dönüştürülebilmesini sağlayan merkezi olmayan bir finansal uygulama olarak bilinir. Kripto para dünyasının dönüşümünde önemli bir role sahip olan Bancor coin’in detaylı bilgileri ise burada!

Bancor Network Nedir?

Bancor Network, merkeziyetsiz bir yapıya sahip olması ve açık kaynaklı protokolleri ile kullanıcılara kripto paralar ile ticaret yapma imkanı tanır. Bir kripto para projesi olan Bancor network, blok zinciri üstü ticareti ve likiditede kolaylık sağlamak ve bu ticareti destekleme amacı taşır. Bancor platformu üzerinde var olan cüzdanlar birbirleriyle otomatik olarak ticaret yapabilmektedir. Platform tüm bunları destekleme üzerine inşa edilmiştir. Tüm bunların yanında Bancor Network’ü kullanıcılarına düşük maliyette kripto par alım satım imkanı sunarken aynı zamanda hızlı bir ortam da yaratır. Bancor Network’ü tek bir taraftan yatırım yapılan likidite havuzları oluşturmayı sağlayarak bunları güvende tutulmasına destek olur.

Bancor Coin Hakkında

Sıra geldi Bancor coin hakkında merak edilenlere. Bir kripto para birimi olan Bancor coin kiminsorusu ile başlayalım. Guy Benartzi ve Galia Benartzi tarafından oluşturulan bir proje olarak bilinir. Bu proje 2017 yılında kar amacı gütmeyen bir kuruluş tarafından 153 milyon dolar toplaması ile yatırımcılar tarafından tanınmaya başlanmıştır. Bancor coin’in kısaltılmışı BNT olarak ifade edilmektedir. Kripto para piyasası içerisinde daha çok bu şekilde geçer. Bancor platformunun yerel para birimi olup ağ içindeki işlemleri gerçekleştirmek için kullanır. Bunu yaparken de kullanıcılarını likidite havuzları veya kripto fonlarına teşvik eder. Bancor coin bir DeFi projesi olmasından dolayı sistem içerisinde şeffaflık ön planda tutulur. Akıllı sözleşmelerin aktif bir şekilde rol oynadığı bu sistem içerisinde Bancor coin bakiyesini görebildiğin gibi varlık havuzu içerisindeki kripto para bakiyelerinizi görebilmeniz kolaydır.

Bancor Coin Nasıl Çalışır?

Bancor coin, ERC-20 blok zinciri üzerinde çalışan bir kripto para birimi olarak bilinir. Bancor platformu üzerinde kripto aralar arasındaki geçişi sağlar. Bunu yaparken de kendi varlık havuzunu kullanmaktadır. Kullanıcılar istedikleri kripto para birimlerini Bancor platformu üzerinden istediği kripto para birimine dönüştürmektedir. Bu dönüşümde kendi varlık havuzundan çalışan Bancor sistemi alıcı ve satıcıları süreç içerisine dahi etmez. Yani kısaca dönüştürmek istediğiniz kripto para birimini satan birine denk gelmeseniz bile platformun varlık havuzu içerisinde kolaylıkla işlem yapabilirsiniz. Platform içerisinde gerçekleşen tüm bu alım satım işlemleri akıllı kontratlar ile gerçekleşerek ikinci bir kişiye ihtiyacı ortadan kaldırmaktadır.

Bancor Coin Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bancor coin neden önemlidir?

Bancor coin kripto para piyasasına yenilikler sunması ile önem arz etmektedir. Merkeziyetsiz bir likidite sağlamayı ve coin takasını daha güvenli bir hale getirir. Şeffaf bir ortamın bulunması da kullanıcılara güven ortamı yaratıyor.

Bancor coin nereden satın alınır?

Bancor coin’i Bithero üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde satın alabilirsin.

Dolaşımda kaç tane Bancor coin vardır?

Bancor coin’in dolaşımdaki miktarı 132 milyon BNT olarak bilinmektedir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation