Balancer Nedir? Ne İşe Yarar?

Balancer Nedir? Ne İşe Yarar?

Blockchain ekosisteminin hızla genişlemesi farklı alanlarda gereksinimler ortaya çıkardı. Durum böyle olunca hem geliştiriciler hem de yatırımcıların daha konforlu bir deneyim yaşamaları için farklı algoritmalarla desteklenen birçok proje ortaya atıldı. Blockchain ve kripto para dünyasındaki yatırımcılar için sunulan Balancer’da bu projeler arasında yer alır. Merkeziyetsiz bir finansal platform olan bu yapı yatırımcılar için daha konforlu bir yönetim fırsatı sağlıyor. Ayrıca kripto paralar arasındaki alım-satım işlemlerini de kolaylaştırıyor. Peki nasıl? Balancer coin nedir gibi sorularına cevap arıyorsan doğru adrestesin. Balancer platformuna dair tüm bilgileri bu yazımızda bulabilirsin.

Balancer Nedir?

Bir DeFi platformu olan Balancer otomatik piyasa takibi ve portföy yönetimi imkanı sunan bir finansal araçtır. Yatırımcıları piyasanın dinamiklerine karşı korumayı hedefleyen bu platform bir yatırım portföyünü otomatik olarak dengeler. Ayrıca kullanıcıların likidite oluşturarak ödüller kazanmasını sağlar. Ethereum ağı üzerine inşa edilen Balancer kapsadığı coinleri güvence altına alan bir sistemdir. Bu güvenceyi farklı likidite havuzları oluşturarak sunar. Likidite havuzu varlıkların hızlı bir şekilde dönüştürülmesinde temel rol oynar. Ayrıca borsalarda işlem yapmak için gerekli akışı sağlar. Yani Balancer projesi hem yatırımcılar hem de geliştiriciler için faydalı bir finans alanı yaratmayı hedefler.

Balancer Ne İşe Yarar?

Balancer projesi diğer piyasa yapıcı projelerle benzerlik gösterse de daha kapsamlı bir hizmet sunmayı hedefler. Gelişmiş algoritmalarla finans piyasalarındaki işlemleri pratikleştiren projede likidite havuzları daha da gelişmiş yapıdadır. Bu platformda yatırımcılar hem kişisel likidite havuzlarını oluşturabilir hem de farklı likidite havuzlarına akış sağlayabilir. Balancer projesinin diğer özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Likidite sağlayıcılar havuzlara token eklediklerinde bir AMM (Piyasa Yapıcı) olarak hareket eder. Bu özellik kullanıcıların token takası işlemlerini kolaylaştırır.
  • Kullanıcılar Balancer ağında farklı varlıklara yatırım yapmakta esnektir. Bunun için kullanıcıların likidite havuzlarına varlık eklemeleri yeterli. Yani Balancer projesinin portföy çeşitlendirmesine de imkan sağladığını söylemek mümkün.
  • Havuzlarda token eklemek yatırımcılara ekstra gelir fırsatı sunar. DeFi yatırımcıları, akıllı havuzlara eklediği tokenlardan gelen ücretlerden belirli bir oranda pay alır. Bu özellik Balancer projesini pasif gelir elde etmek için de cazip kılar.

BAL Coin

Balancer protokolünde işlemler BAL tokenı ile gerçekleştirilir. Ayrıca bu token platformdaki likidite sağlayıcılarını ödüllendirme sistemi için de kullanılır. BAL kripto parasının temel amacı yatırımcıları Balancer projesinin geleceğine ortak etmektir. BAL coin sahibi olan yatırımcılar platformdaki güncellemelere dair katkıda bulunabilir. Yani BAL coin tamamen likidite sağlayıcıları için sunulan bir coindir. Her likidite sağlayıcısının alacağı BAL coin miktarı havuza sunduğu katkıya göre belirlenir. Ethereum merkezli Balancer projesini ERC-20 standartlarında bir varlık portföyü oluşturmak ve fiyat fırsatlarından kazanç elde etmek isteyenler tercih edebilmekte.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation