Bag Holder Nedir?

Bag Holder Nedir?

Ekosistemi her geçen gün daha da geliştirilen kripto para dünyası, farklı projelerle dijital dünyayı zenginleştirmeye devam etmekte. Geleneksel finans dünyasının sınırlarını ortadan kaldıran birçok proje, geliştiricilerin ve kullanıcıların gözdesi haline gelmeyi başardı. Kripto paraların dijitale açılan kapısı aynı zamanda piyasaları da çeşitlendirdi. Yani artık bu ekosistemin yatırımcılar için eşsiz fırsatlar sunabildiğini söylemek mümkün. Durum böyle olunca her yatırımcı belirli stratejilerle kripto para borsalarının kazananı olmayı hedeflemeye başladı. Bazı yatırımcılar kısa vadeli bazı yatırımcılar ise uzun vadeli hamleler yaparak varlıklarını güçlendirmeyi amaçladı. Bag holder kavramı da bu tür stratejilerden birisi. Yatırımcıların bir tür kar stratejilerini ifade eden bu kavramı henüz duymadıysan doğru adrestesin. Bag holder nedir gibi tüm soruların cevapları yazımızda seni bekliyor.

Bag Holder Ne Demek?

Blockchain dünyasının yüksek hacmine bakılacak olursa kripto para piyasasının ayrı ve büyük bir piyasa olduğunu söyleyebiliriz. Binlerce kişinin yatırımcı olduğu bu dünyada artık yeni stratejiler oluşturulmakta ve yeni bir dil konuşmakta. Bag holder da kripto para piyasasında yer alan herkesin bildiği bir terim. Türkçeye “Çanta Sahibi” olan çevrilen bu kavram uzun vadeli yatırıma yönelik stratejiler geliştiren yatırımcıları ifade ediyor. Bu ifade günümüzde ilk olarak kripto para dünyasında duyulmuş gibi görünse de aslında kökeni 1920’li yıllara dayanıyor. 1929 yılında Amerika’daki “Büyük Buhran” adlı ekonomik krizde ücretsiz çorba almak için kıyafetlerini çantalarına gizleyen insanlara bag holder dendiği iddia ediliyor. Aslında bu kavramın bir nevi depoculuk stratejisini ifade ettiğini söyleyebiliriz.

Bag Holder Stratejisi Hakkında

Yatırımcıların varlıklarını uzun vadede kar elde etmek için değerlendirdiği birçok durumda bag holder ifadesini görebiliriz. Fakat bu kavram genel olarak başarısız yatırımların uzun vadede kar getireceği düşüncesiyle bekleyen yatırımcılar için kullanılır. Yani yatırımcılar kripto para dünyasında düşük fiyattan token alır ve beklediği başarıya ulaşmazsa bag holder olarak nitelendirilebilirler. Mesela ileride çok değerleneceğini düşündüğün bir kripto paraya yatırım yaptın, bu yatırımın beklediğin sonuca ulaşmadı. Eğer bu durumda dahi yatırımının başarıya ulaşacağını düşünüyorsan sen de bir bag holder olabilirsin. Bunlara ek olarak bag holder ifadesi kripto para projeleriyle güçlü bağ kuran kişiler için de kullanılabilir. Yani portföyün değer kaybetmesine rağmen söz konusu kripto para projesine bağlı olmak da bag holder ifadesine uymakta. Bu örneklerden yola çıkacak olursak bag holder teriminin daha çok hatalı yatırım kararlarında görüldüğünü söylemek mümkün. Eğer sen de bag holder olmak istemiyorsan trend olarak görülen kripto para projelerini dahi detaylı bir şekilde değerlendirmende yarar var.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation