Audius (AUDIO) Coin Nedir?

Audius (AUDIO) Coin Nedir?

Geleneksel müzik endüstrisinin dönüşümü ile birlikte bu sektörde de dijitalleşmenin adımları görülür. Teknolojinin hızlı bir şekilde evrimleşmesi kripto para piyasasının yükselişi ile daha farklı bir noktaya gelmiştir. Peki Audius coin nedir? Bu coin sanatçı ve dinleyici kitlesi arasında etkileşimi değiştirmektedir. Böylece müziği daha demokratik bir hale getirmiştir. Haydi gel Audius ve Audius coin hakkında detaylı bilgileri birlikte bakalım.

Audius Nedir?

Müzik endüstrisini blok zinciri teknolojisi ile birleştiren bir platform olan Audius, farklı bir alana kapı aralamaktadır. Müzik endüstrisini dijital ve kripto para dünyasına taşıyan bu Audius nedir? Geleneksel müzik platformlarından farklı olarak teknolojik gelişmeler, dijitalleşme ve kripto para piyasasının hızlı bir şekilde evirilmesi Audius dünyasının yaratılmasında etkili olmuştur. Müzik endüstrisinin blok zinciri ile birleşmesini sağlayan bu sistem sanatı ve hayranları arasındaki etkileşimi iyileştirmekte ve daha yakın bir temas hissiyatı vermektedir. Bunun yanında sanatçılarının ürettiği müzikleri doğrudan hayranlarına sunabilmelerine imkan tanıyan bu platform aracıları da ortadan kaldırmaktadır. Böylece maliyetlerden tasarruf edilerek daha adil bir gelir etme fırsatı sunarken şarkıların daha geniş kitlelere yayılmasına imkan tanır.

Audius Coin Hakkında

Müzik sektörünü bambaşka bir yere taşımayı hedefleyen Audius coin, Kaliforniya merkezli bir kripto para birimi olarak piyasada yer almaktadır. Audius coin kimin olduğu ise merak konusudur. 2018 yılında kurulan Audius platformu Roneil Rumburg ve Forrest Browning isimli iki girişimci tarafından geliştirilmiştir. Blockchain ve yapay zeka konularına meraklı Rumburg ve kurumsal veri merkezi yönetimi konusunda tecrübeli Browning’in güçlerini birleştirilmesi ile ortaya çıkan Audius platformu müzik endüstrisini farklı bir noktaya taşımaya adaydır. Audius coin ise bu platformun yerel kripto para birimi olarak sistem içerisinde çeşitli alışverişlerin ve işlemlerin yapılabilmesine imkan tanır. Bu dijital varlık platformdaki çeşitli işlemleri yönetmek için kullanılmasının yanında sanatçı ve dinleyici arasındaki etkileşimi kolaylaştırmak aynı zamanda arttırmak için de kullanılır. Audius blok zinciri sayesinde sanatçılar parçalarını veya eserlerini şeffaf ve güvenli bir şekilde dinleyicilerine aktarabilmektedir.

Audius coin’i daha detaylı inceliğimiz de ise karşımıza Ethereum blok zinciri üzerinde yer alan ERC-20 akıllı kontratlar ile oluşturulmuş bir kripto varlık olarak yer aldığı görülür. Toplam arzın %90’ını müzisyenlere dağıtılması amaçlayan bu coin birçok kullanım alanı ile öne çıkar. Sosyal medya bileşenli bir altyapıya sahip olan Audius platformu, merkeziyetsiz bir yapı olması açısından birçok sanatçının ilgisini çekmektedir. Bir nevi müzik akış platformu olarak da düşünülebilen Audius, sanatçıların yeni çıkardıkları ve hayranlarıyla paylaşmak istedikleri şarkılarını basit bir şekilde uygulamaya yüklemelerine olanak tanırken aracıları da ortadan kaldırır. Sanatçıların yaratıcı çalışmalarını merkezi olmayan bu ağ içerisinde değişmez tarih damgaları ile birlikte üretmelerini sağlayan blok zinciri protokolü bulunur. Böylece yayınlanan şarkı güvence altına alınır. Başlangıçta Ethereum bağlantılı POA Network’u üzerine inşa edilen Audius zaman içinde ağın bir kısmını Solana blok zincirine taşımıştır. Böylece sistem içerisinde yer alan geliştiricilerin kendi uygulama veya eserlerini oluşturarak bir ses kataloğu oluşturmaları ve erişim sağlamalarına olanak tanımışlardır ve ağa sunulan ilk büyük hizmet, Ekim 2020’de deadmau5 ve RAC’ın canlı konserleri ile başlamıştır.

Audius Coin Nasıl Çalışır?

Şimdi de gelelim Audius coin’in nasıl çalıştığına. Audius ağının çalışması için üç farklı kullanıcı kitlesi bulunur. Bunlar; ağ düğümlerini (node’larını) geliştiren ve işletenleri sanatçılar ve hayranlardır. Ağ node’ları operatörleri olarak adlandırabileceğimiz ilk grup da ilgilendikleri alanlar konusunda ikiye ayrılır. İçerik node’ları ile ilgilenenler ve içeriğin indekslenmesi ile uğraşan node’larla ilgilenen kişilerdir. Böyle bir grup içeriklerin blok zincirine eklenmesini ve saklanmasını sağlarken diğer grup sanatçılarının eserlerinin dinleyiciler ile buluşmasını sağlamaktadır. Bu durumda sanatçılar içerik node’larını işletmeleri halinde ağdaki diğer node’lar ile bağlantı kurmaya gerek kalmadan eserlerini diledikleri ara yüzde tutabilir ve şifreleme anahtarına sahip olabilirler. Böylece müzikleri üzerindeki kontrol yetkisi sanatçıların kendisinde olmaktadır. Eğer ağ üzerine sadece yükleme yapılacaksa rastgele bir içerik node’u ile eşleşir. Eğer bu node kullanım dışı olursa blok zinciri sanatçıyı sürece dahil etmeden tekrar atama yapar. Güvenli aynı zamanda merkezi olmayan bir bu sistem içerisinde yapılan her işlem oldukça şeffaftır.

Audius platformu, ağ kullanıcılarını belli başlı işlemler sonucunda ödüllendirebilmektedir. Burada verilen ödül Audius coin’leri olmaktadır. Ağ içerisinde bir parçanın haftalık trend olması ve ilk 5’in içinde bulunması, trend olan 5 oynatma listesi içinde olması, 10 API uygulaması veya kullanıcıların doğrulanmış sosyal medya hesapları gibi çıktılar sonucu Audius coin kullanılabilmektedir.

Audius Coin Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Audius’ta ne dinlenir?

Audius ağı bağımsız bir platform olmasıyla bilinir. Fakat bağımsız sanatçıların yanında büyük bir etkiye sahip olan sanatçılar da platform içerisinde bulunmaktadır. Dolayısıyla Audius’ta dilediğin pek çok sanatçıya rastlayabilmen mümkün. Burada yer alan ve en bilinen sanatçılardan bazıları Skrillex, deadmau5, Russ, Weezer, Diplo, Alina Baraz ve Wuki gibi yüz binin üstünde sanatçı yer alır. Bu müzik ağı üzerinden remix yarışmaları gibi etkinlikler düzenlenerek sanatçıları hayranları ile buluşturan işbirlikleri geliştirilerek deneysel parçalar üzerine çalışılabilir.

Audius coin güvenli mi?

Audius platformu bir teknoloji şirketi olarak dijital piyasada yer edinmiştir. Genel itibariyle şeffaf yapısı sansüre dayanıklı oluşu ve merkeziyetsiz bir kuruluş olması açısından güvenli bir müzik platformu olarak yer alır. Blockchain teknolojisini kullanarak sistemi daha güvenli hale getiren platform kullanıcılarına güvenle işlem yapabilecekleri bir ortam sunmaktadır.

Audius’un kullanım alanları nelerdir?

Audius platformu, sanatçıların ürettiği ek parçalarını paylaşabileceği, hayranlarının bu parçalara herhangi bir ek ücret ödemeden erişebileceği bir ağ olarak bilinir. Dolayısıyla hayranların kolaylıkla ulaşabileceği bu alanlarda sanatçıların büyümesini Audio stake ederek katkı sağlayabilmektedirler. Aynı zamanda bu platform onaylanmış NFT’lerin de sergilenmesine imkan tanıyarak kullanıcıların farklı rozetler kazanabilmesini sağlamaktadırlar. Audius platformu tüm bunların yanında kullanıcıların kendi içerik node’larını çalıştırarak dağıtmalarına ve kontrol edebilmelerini de sağlamaktadır.

Dolaşımda kaç Audius coin vardır?

Audius coin, toplam arz anlamında 1.2 milyar AIDIO token’e sahip olduğu görülmektedir. Arzın %95’i şu an dolaşımda yer almakta ve işlem görmektedir.

Audius coin nereden satın alınır?

Audius coin ile güvenli bir şekilde alım satım yapmak istiyorsan Bithero seninle. Audius coin’i güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde buradan satın alabilirsin.

Audius coin madenciliği yapılır mı?

Audius coin madenciliği yapılamayan kripto para birimleri arasında yer alır.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation