Asıc Nedir, Ne İşe Yarar?

Asıc Nedir, Ne İşe Yarar?

Kripto para piyasası içerisinde yer alan terimlerden bir diğeri de Asıc oluyor. Teknoloji ve dijitalleşmenin hızla arttığı günümüzde belirli görevler için optimize edilmiş yüksek performanslı çözüm arayışları içerisine girmiştir. Asıc de bu bağlamda tasarlanmış gelişmelerden biridir. Peki Asıc nedir, ne işe yarar? Kripto para piyasası içinde karşılaşılan sorunlar için özel çözümler sunmayı amaçlayan Asıc’in ne olduğunu senin için araştırdık, haydi gel detaylarına birlikte bakalım.

Asıc Nedir?

Asıc‘in İngilizce açılımı “Application Specific Integrated Circuit” olup Türkçe karşılığı “Uygulamaya Özgü Entegre Devre” olarak bilinir. Belirli bir uygulama veya görev için özel olarak tasarlanan entegre devreler anlamına gelir. Bir uygulama veya amaç için özel olarak tasarlanan bu devreler bir sistem bütünlüğünü ifade etmektedir. Genellikle bir işi optimize etmek veya bir uygulama için en iyi performansı sağlamak amacıyla üretilir. Çoğunlukla bilgisayar programcılığında kullanılan bu özel tasarım, kripto para madenciliği için tasarlanır. Asıc madenciliği olarak da tanımlayabileceğimiz bu kavram, yüksek işlemci kapasitelerine göre sektörde bulunan diğer madencilik faaliyetlerine oranla daha fazla enerji tüketmektedir. Bu sistem yalnızca madencilik alanında değil, farklı sektörlerde de kullanılabilir. Hatta Asıc sistemi bir tümleşik devre sistemi olması açısından ses dönüştürme veya görüntü işlemi gibi görevleri gerçekleştirmek için de Asıc cihazları kullanılabilmektedir.

Asıc Cihazları Ne İşe Yarar?

Asıc genel amaçlı mikroişlemcilerin aksine belirli bir iş için özel olarak üretilmiş ve belli bir görevi yerine getirin tümleşik devrelerdir. Küçük yapıda bulunan bu devreler yapılan işin performansına bağlı olarak enerji tüketimi değişse de çoğunlukla az enerji harcamaları ile bilinirler. Çip şeklinde bulunan Asıc cihazları, kripto para madenciliği için gerekli olan hash yani şifreleme gücünü sağlamaktadır. Piyasa içerisinde genellik madencilik yapmak amacıyla Asıc’ler tercih edilir. Fakat her sene cihazların yenileyen ve Asıc alan şirketler, madencilik alanının merkezileşmesine neden olmuştur. Asıc cihazları madencilik için verimli bir yapıya sahip olsalar da kullanım alanları açısından sınırlı kalabilmektedir. Örneğin Bitcoin madenciliğinde Asıc kullanılırken bir başka kripto para birimi için kullanılamayabilir. Asıc teknolojisinin gelişimi ile her sene daha fonksiyonel Asıc’ler ile kripto para madenciliği rekabeti artar.

ASIC Madenciliği Nedir?

Asıc kripto para madenciliği için yaygın olarak kullanılan sistemlerden biridir. Asıc madenciliği, yalnızca tek bir kripto para birimi için tasarlanan özel bir bilgisayar donanımıdır. Özellikle Bitcoin madenciliğinde tercih edilen Asıc donanımı daha özel ve verimli bir madencilik yapılması amacıyla tercih edilmektedir. Aynı zamanda madencilerin yüksek hash hızlarına ulaşarak enerji tüketimini de azaltmasına olanak sağlar. Yüksek hız ve tasarruflu enerji kullanımı ile Asıc madenciliği ön plana çıkar. Bu donanımlar özellikle kripto para madenciliği için tasarlandığında diğer cihazlardan daha hızlı çalışır. Dolayısıyla madenciliği yapılacak kripto varlıkların her biri için özel olarak tasarlanan bu donanım sistemi gerekli maliyetlerin kazanılmasını sağlar.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation