Arpa (ARPA) Coin Nedir?

Arpa (ARPA) Coin Nedir?

Layer-2’de yer alan bir ölçeklendirme ağı olarak bilinen Arpa projesi; kurumsal veri paylaşımı, finansal hizmetler, sağlık sektörü ve diğer endüstrilerde veri gizliliği ve güvenliği konusunda çözümler sunmayı hedefleyen bir blokzincir projesidir.Okumaya devam ederek Arpa coin nedir, Arpa projesi nasıl ve ne zaman ortaya çıkmıştır, Arpa coin arzı ne kadarla sınırlıdır ve ne işe yarar, gibi sorulara cevap bulman mümkün.

Arpa Coin Projesi Hakkında

ARPA, gizlilik odaklı veri paylaşımı ve hesaplamalarda güvenli çok taraflı hesaplama teknolojisi sağlayan bir blockchain projesidir. ARPA’nın amacı, veri sahiplerine, hassas verilerini güvenli ve gizli bir şekilde paylaşma ve işleme yeteneği sağlamaktır. ARPA’nın teknolojisi ise veri paylaşımı ve işleme süreçlerini güvence altına almak için çok taraflı hesaplama (MPC) protokolüne dayanmaktadır. Bu protokol, farklı katılımcıların, herhangi bir katılımcının tek başına erişemeyeceği şekilde veri işleyebilecekleri bir ortam sağlar. Bu, özellikle hassas ve gizli verilerin paylaşılması gereken durumlarda son derece kullanışlıdır. ARPA’nın hedefleri arasında kurumsal veri paylaşımı, finansal hizmetler, sağlık sektörü ve diğer endüstrilerde veri gizliliği ve güvenliği konusunda çözümler sunmak da bulunmaktadır. Ayrıca ARPA ağı, kullanıcıların kendi veri işleme uygulamalarını oluşturmasına olanak tanırken aynı zamanda blockchain teknolojisi üzerinde inşa edilmiş güvenli bir platform vadeder.

Bu bilgilerle ARPA coin projesi nedir, sorusuna yanıt verdiğimize göre sırada Arpa projesinin token’ı ARPA ile ilgili detaylar var. Okumaya devam ederek Arpa coin arzı ve fiyat geçmişi hakkında fikir edinebilirsin.

Arpa Coin Arzı ve Fiyat Geçmişi

Arpa coin’in toplam arzı 2.000.000.000 adet ile sınırlandırılmıştır. Çıktığı yıldan bu zamana kadarki maksimum fiyatını ise aşağıdaki listeden görebilirsin.

  • 2019 Maksimum Fiyat: 0.0344 dolar
  • 2020 Maksimum Fiyat: 0.0577 dolar
  • 2021 Maksimum Fiyat: 0.2724 dolar
  • 2022 Maksimum Fiyat: 0.1126 dolar
  • 2023 Maksimum Fiyat: 0.1267 dolar

Arpa Coin Kimin?

Arpa projesi, “Çok Taraflı Hesaplama” tarafından etkinleştirilen ve gizliliği koruyan hesaplama için blok zinciri tabanlı bir Layer-2 çözümü olarak 2018 yılının Nisan ayında Felix Xu tarafından kurulmuştur. Dolayısıyla Arpa coin hangi ülkenin, sorusunun cevabı, Çin olarak verilebilir. ARPA ve Bella protokolünün kurucusu olarak tanınan Xu, aynı zamanda şirketin CEO’su olarak da görev yapmakta. Felix Xu, New York Üniversitesi’nden dereceyle mezun olduktan sonra çalışmalarını yapay zeka ve büyük veri üzerine yoğunlaştırarak bu konular hakkında bolca araştırma yaptı ve halen de yapmaya devam ediyor.

Sıkça Sorulan Sorular

ARPA arzı sınırlı mı?

ARPA toplam arzı 2 milyar adet ile sınırlandırılmıştır.

ARPA ne zaman çıktı?

ARPA ilk kez 2019 yılında piyasaya çıkmıştır.

ARPA nasıl alınır ve nasıl satılır?

ARPA alıp satmak için BitHero uygulaması üzerinden hesap oluşturman ve talep göndermen yeterli.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation