Ape Coin Nedir?

Ape Coin Nedir?

Bir NFT koleksiyonu olan Ape coin hakkında merak edilenler burada! NFT koleksiyonunun önemli bir parçası olan Ape coin, Bored Ape Yacht Club (BAYC)’ın yerel kripto para birimi olarak yer alır. Ape coin nedir, ne işe yarar, Ape coin nasıl çalışır, gibi merak edilen soruların yanıtlarına haydi gel birlikte bakalım!

Ape Coin Nedir, Ne İşe Yarar?

Yuga Labs tarafından yaratılan Bored Ape Yacht Club (BAYC), Ethereum ağında oluşturulmuş 10.000 benzersiz parçadan tasarlanmış en popüler NFT koleksiyonlarından biri olarak yer alır. Her NFT ürünü birbirinden farklı görsel özelliklere sahiptir. NFT’lere atanan bu özellikler, koleksiyon içerisindeki nadirlik seviyelerini belirler. Böylece koleksiyon içerisinde yer alan parçalar arasında nadir özelliklere sahip olan NFT’ler daha yüksek fiyatlardan alınıp satılır. Ape coin’de en çok öne çıkan tema ise maymun temasıdır.

BAYC sahipleri, ileride çıkacak olan koleksiyonlara ve diğer avantajlara özel erişim elde ederler. Ayrıca sadece NFT sahiplerinin görebildiği özel bir iletişim kanalına da erişim hakkına sahip olurlar. NFT koleksiyonunun sınırlı sayıda olması, ünlü isimlerin Bored Ape Yacht Club (BAYC)’e olan talebi NFT koleksiyonunun değerini arttırır. Kullanıcılar, sosyal etki alanlarını arttırmak, topluluğa dahil olmak ve yatırım aracı olarak saklamak gibi nedenlerle BAYC satın almıştır.

Ape Coin Kimin ve Ne Zaman Çıktı?

Ape coin hakkında merak edilen konulardan bir diğeri ise Ape coin ne zaman çıktı sorusu. Ape coinin çıkış tarihi 21 Nisan 2021’dir. Böylece ön satışa sunulan bu coin piyasada yer almaya başladığından beri işlem görmeye devam eder. Piyasaya sunulduğu günden itibaren talep gören Ape coin aynı zamanda ayrıcalıkları ile de NTF koleksiyoncularına çeşitli avantajlar sağlar. Nisan 2021’de ön satışa sunulmasının ardından 17 Mart 2022’de lansmanı yapılarak artık resmi bir şekilde çeşitli platformlarda işlem görmeye başladı. Ape coin, Yuga Labs’ın çıkardığı ERC-20 token’ıdır. Ape coin, APE ekosisteminde kullanılan ve Web.3 dünyasında merkeziyetsiz bir topluluk oluşturmayı ve güçlendirmeyi amaçlayan bir token’dır. Buradaki asıl hedef Ape coin’in kültür, sanat ve oyun alanda kullanımını teşvik etmektir. Bu ekosistem içerisinde pek çok kullanım önerisine ve değerine sahiptir ve Ape Coin sahiplerinin kullanım alanlarını çeşitlendirir. Bunun yanında Ape Coin DAO, Ape Coin sahiplerinin yönetişim süreçlerinin açık ve izinsiz olması birbirleriyle iş birliği yapmalarını sağlayan bir alt yapı sistemi bulunur. Böylece APE ekosisteminin bu yönetişim süreçleriyle beraber şekillendirilmesi ve sürdürülmesi amaçlanır.

Ape Coin Özellikleri Nelerdir?

Ethereum ERC-20 standartlarında oluşturulan Ape coin merkeziyetsiz bir alt yapıya sahip. Ape Coin arzı toplam ve maksimum olmak üzere 1 milyar token olarak sabitlenerek tüm token’ler bir kerede basılarak sınırlandırılır. Lansman gününde ise token’ların %30.25’i alıcılara sunulmuştur. Dolaşıma sunulan bu yüzde 4 yıl içerisinde belirli aralıklarla artacağı öngörülüyor. Buna göre dolaşımda yer alan Ape coin miktarı dinamik bir yapıya sahip olup belirli bir sistem içerisinde düzenli olarak artış gösterecektir.

Ape Coin Nasıl Çalışır?

Ape coin’in çalışma sistemi kripto paraların çalışma sistemine benzer bir özelliğe sahip. Ethereum’un ERC-20 blok zinciri üzerinde aktif olan bu coin belli başlı noktalarda diğer kripto paralardan ayrılıyor. Bu farklar arasında Bored Yacht Club bünyesinde yer alan NFT projeleri ile doğrudan ilişkili olması yer alıyor. Ape coin sahipleri, projenin yol haritasında geliştireceği yeni özelliklere ve kullanım alanlarına dair kararlarda, yönetim kararlarını oylama hakkına sahip olurlar. Böylece alınan kararlar APE coin Vakfı tarafından değerlendirilerek kullanılmaya başlar. Bu vakfın amacı APE ekosisteminin büyümesidir.

Ape Coin Avantajları Nelerdir?

Ape coin, APE ekosistemi içerisinde en avantajlı ürünler arasında yer alıyor. Öyle ki Ape coin bu sistemin yönetim token’ı olarak da belirlenmiş durumda. Peki genel olarak Ape coin’ın avantajları nelerdir? Ape coin’in avantajları çoğunlukla arkasında yer alan topluluğun bu token’ı kullanım durumları ve teknolojileri gibi çeşitli özelliklerine dayanıyor. Bu avantajlardan en önemlisi de DAO’ya giriş yapabilmesi oluyor. Böylece Ape coin toplam arzının %62’si DAO kararlarıyla bağlantılı olarak toplulukta yer alan girişimciler için finanse ediliyor. Bunun yanında Ape coin’in avantajları şu şekilde sıralanabilir:
Bored Yacht Club’ın büyük bir topluluğa sahip olması Ape coin’in piyasa içerisinde kabul görmesini arttırmak ile birlikte değerini de yükseltir.
Bored Yacht Club gibi NFT projeleri içerisinde yer alan kripto paralar yatırımcı ve NFT koleksiyoncuları için potansiyel bir değere sahiptir.
Ape Coin’in Bored Ape Yatch Club ve Yuga Labs’ın sahip olduğu tüm projelerin yatırımcıları için özel avantajlar sunması, “utility token” olarak konumlanmasını sağlar.
Ape coin Bored Yacht Club topluluğunda yer alan etkinliklere katılmak ya da proje değişikliklerinde oy vermek amacıyla kullanılabilir.
Ape coin geleceği içinde yer aldığı topluluk ve geliştiricileri sayesinde yeni iş birlikleri üzerine çalışılarak potansiyeli arttırılabilir.

Ape Coin Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Ape Coin güvenli mi?

Bored Ape Yacht Club destekli Ape coin, Ethereum blok zinciri üzerine oluşturulmuş ERC-20 tabanlı bir token’dır. Dolayısıyla aktif bir blok zinciri olan Ethereum bünyesinde olduğu ve NFT dünyasının öncü şirketi Yuga Labs tarafından yaratıldığı için güven vaadediyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation