Ankr Coin Nedir?

Ankr Coin Nedir?

Dijital varlıkların önem kazanmasıyla beraber kripto para birimleri ve blockchain teknolojisi üzerine inşa edilen yeni teknolojiler dikkatleri üzerine çeker. Bunlardan biri de Ankr coin‘dir. Ankr coin blockchain tabanlı bir kripto para birimi olup blockchain hizmetlerini daha ulaşabilir bir hale getirme amacı taşır. Ankr, kullanıcılarına merkezi olmayan güvenli bir hizmet sunarak platform olarak öne çıkar. Ankr coin bu ekosistemdeki değeri temsil ederek platform, içerisinde alım satım yapılabilmesini kolaylaştırır. Kripto para dünyasına yeni nesil çözümler sunan Ankr coin hakkındaki detaylara haydi gel birlikte bakalım.

Ankr Coin Nedir, Ne Zaman Kurulmuştur?

Merak edilen kripto para birimlerinden biri olan Ankr coin nedir? Ankr, Blockchain teknolojisini daha erişilebilir ve ölçeklendirilebilir bir hale getirmeyi amaçlayan projeler olarak yer alır. Ankr coin ise bu ekosistemde kullanılan bir token’dir. Dağıtılmış bilgi işlem kaynaklarına erişim sağlayan Ankr coin bir altyapı sağlama alanı sunar. Böylece kurum ve geliştiriciler tarafından uygulamaları daha etkin bir şekilde çalışır ve yönetilebilir. Peki Ankr coin ne zaman çıktı? Eylül 2018’de ilk defa piyasaya sürülen Ankr coin, Ankr platformunun yerel bir token’inidir. Bu coin Ethereum ve Binance Smart Chain zinciri üzerinde yer alır. Ankr ağı, ERZc-20 ve BEP-20 tabanlı varlıkları destekler. Bu ağ blok zinciri alanında çeşitli çözümler sunarak bir hizmet sağlayıcısı olmasının yanında, Ankr coin’i yatırım aracı olarak tercih edebilir, bir değer saklama aracı olarak da kullanabilirsin. Ankr coin projesi, platform içerisine ilginin artması yapılan aktivitelerin çoğalmasına imkan sağlayacaktır. Blok zinciri ekosistemine gelişmiş çözümler sunan Ankr coin, yüksek piyasa değerine sahip olup kripto para piyasasında listelenir. Bu coin daha çok yatırım amaçlı tercih edilmektedir.

Ankr’ın Kurucuları Kimdir?

Şimdi de gelelim Ankr coin kimin sorusuna. Ankr ağı ve Ankr coin kurucuları Chandler Song ve Ryan Fang 2017 yılında Berkeler Üniversitesi Blockchain teknolojilerinden yararlanılarak bir bilgi işlem platformu olarak kuruldu. Bu iki kurucu Ankr’nin kuruluşundan bu yana işlevsel bir Web 3 altyapısı oluşturmaya çalışarak bu platform sayesinde küresel alanda profesyonel bir ağ oluşturmayı başarmışlardır. Kısa sürede gelişen Ankr ağı, küresel inovasyonu yönlendirebilecek bir altyapıya sahip olarak kısa sürede dünya çapında pek çok işe öncülük etti. Chandler Song ve Ryan Fang ile başlayan bu macera zamanla bir ekibe dönüşmüştür. Bu ekip, dünya çapında 16 farklı ülkede web merkezli olmayan Web 3 uygulamaları ve stake protokollerine erişim sağlamayı amaçlayan insanlardan oluşuyor. Ankr platformu tüm bu çalışmalar sonucunda günümüzde geliştirme ve stake için 40’tan fazla farklı protokolü bünyesinde barındırarak Web 3’e kolay erişim sağlayan ve küresel bir merkeze sahip olmayan bir ağ olarak gelişmeye devam etmektedir.

Ankr Coin Nasıl Çalışır?

Ankr coin’in ne olduğuna kurucularına ve ne zaman kurulduğunu inceledikten sonra sıra geldi nasıl çalıştığına. Ankr coin çalışma yapısı blok zinciri geliştiricilerine bağlıdır. Ankr bir bulut bilişim alanı olmasından dolayı kaynaklara erişim ve paylaşım alanında gerekli ortamı sunar. Buna bağlı olarak blok zincirinin gelişimi için ihtiyaç duyulan depolama alanını sunmaktadır. Ankr projesi bu blok zincirlerinin senkronize edilmesi, depolanmasıyla altyapı ve geliştiriciler sunar. Bu platform içerisinde yer alan node diğer bir deyişle düğüm yapıları sistem içerisindeki kaynakların geliştiricilere aktarılmasını sağlar. Böylece blok zinciri üzerinde yer alan geliştiriciler daha uygun fiyatlar ile bu platform üzerinde barınma hizmeti alabilmektedir. Ankr ağı içerisinde node’lar bulunabilmesi için bulut tabanlı sistemin devamlılığını sağlaması gerekir. Dolayısıyla bu proje içerisinde blok zinciri geliştiricileri ve kurumsal alanda Ankr ağına sahip kurumsal yerler için önemli bir hizmettir. Ağ içerisinde kullanılmayan node’lar geliştiricilere sunularak atıl kalan alanları değerlendirerek ve kullanımını sağlamaktadır. Ankr coin ağında yer alan hizmetleri kullanmak, ödüller kazanmak çoğunlukla ağa katkı sağlamak amacıyla kullanılır. Bunun yanında Ankr ağı üzerindeki uygulamaların ve hizmetlerin ödemeleri de Ankr coin üzerinden sağlanmaktadır.

Ankr Coin’in Kullanım Alanları Nelerdir?

Ankr coin, geniş bir ağa ve altyapıya sahip olması açısından pek çok alanda kullanılabilmektedir. Daha çok geliştiriciler tarafından blockchain gibi merkezi olmayan yapılar oluşturmak ve dağıtımını sağlamak amacıyla kullanılır. Böylece bu altyapıyla beraber geliştiricilere blockchain verilerine ulaşmayı ve yürütebilme yetkisi sağlanır. Aynı zamanda Ankr staking yapmak isteyenlere hizmet sağlar. Ankr coin’leri stake edilerek kazanç sağlama fırsatı sunulur. Bunun yanında Ankr platformu eğitim kaynakları da sağlayarak platforma erişimi olan kullanıcılara blockchain teknolojileri ve uygulamaları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar. Sen de Ankr ağı üzerinden bu bilgilere erişim sağlayabilir, güncellemeleri yakından takip edebilirsin.

Ankr Coin Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Ankr coin madenciliği yapılır mı?

Ankr coin, madenciliği yapılamayan kripto paralar arasında yer alır.

Ankr coin en yüksek hangi değeri gördü?

Ankr coin piyasaya sürülmesinden bu yana en yüksek değeri 0,22 dolardır.

Ankr coin nereden satın alınır?

Ankr coin’i güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde Bithero’dan satın alabilirsin.

Dolaşımda olan kaç Ankr coin vardır?

Kirpto para piyasasında dolaşımda olan 6.496.232.711 Ankr coin bulunmaktadır.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation