AMP Coin Nedir?

AMP Coin Nedir?

Kategori: Kripto Para Tanımları

AMP Coin Nedir?

Çeşitli değer transferleri için anında ve doğrulanabilir güvenceler sunan bir kripto para birimi olan AMP coin, bir dijital teminat token’ı olarak işlev görür. Ethereum blokzincir ağında çalışan bu token, Flexa Network gibi ödeme sistemlerindeki işlemlerde kullanılabilmesinin yanı sıra staking ödülleri için de tercih edilir.

AMP Coin Projesi

Ampleforth, yani AMP coin projesi, kripto para dünyasında yer alan bir stabilcoin projesidir. Ampleforth (AMP), piyasadaki diğer stabilcoin’lerden farklı olarak sabit bir fiyat hedeflemek yerine, arz ve talebe dayalı olarak esnek bir fiyat istikrarı sağlamayı amaçlar. Bu nedenle AMP’nin, piyasadaki diğer stabilcoin’lerle karşılaştırıldığında daha farklı bir yaklaşım benimsediği görülebilir. Ethereum tabanlı bir token olan Ampleforth Token (AMPL) üzerine inşa edilen AMP coin, döngüsel olarak arz ve talebe dayalı şekilde ayarlanan bir dolaşımdaki token arzı mekanizmasına sahiptir. Bu mekanizma, token fiyatını istikrarlı tutmak yerine kullanıcılar arasında token dağılımını optimize etmeyi hedeflemekte. Ayrıca AMP’nin temel özelliklerinden biri de esnek arz ve talep yönetimine dayalı olarak token’ın fiyatını belirlemesidir. Bu, piyasadaki talebe göre token arzının otomatik olarak ayarlanmasına olanak tanır. Bu yaklaşım da doğal olarak AMP’nin fiyatının, piyasadaki talebe ve arza göre değişebileceği anlamına gelir.

AMP Coin Arzı

Maksimum AMP coin arzı 99.449.317.669 adet olarak belirlenmiştir. AMP coin’in tam seyreltilmiş değerlemesi 1.388.223.477 dolar olurken toplam kilitli değeri 427.079.133 dolardır. Ethereum ekosisteminde yer alan bu coin için API kimliği amp-token’dır.

AMP Projesi Kurucuları Kimler?

Flexa ile ConsenSys ortak ürünü olan AMP projesi; Tyler Spalding, Trevor Filter, Zachary Kilgore ve Daniel McCabe tarafından 2018 yılında kurulmuştur. Kripto para dünyasında tanınan bir isim haline gelen Spalding, projenin CEO’su olarak görev yapmaktadır. Kripto para alanında deneyimli olan ünlü isim, AMO token’ı geliştiren ekip içinde yer alarak kripto para piyasasındaki yenilikçi projeler arasında bulunmasını da sağlamıştır. AMP token, 2019 yılında piyasalardaki varlığını başlatmıştır. Trevor Filter ise proje ekibinde önemli bir rol oynar. Ampleforth projesinin teknik ekibinde yer alarak proje geliştirmesine katkı sağlayan Filter’a ek olarak Kilgore da teknik ekiptedir. Zachary Kilgore, proje geliştirme sürecinde teknik detaylara odaklanarak Ampleforth’un başarılı bir şekilde geliştirilmesine katkıda bulunmuştur. Son olarak Daniel McCabe; McCabe, proje yönetimi ve stratejik gelişim konularında deneyimli bir profesyoneldir ve Ampleforth’un büyümesine liderlik etmektedir. Kısacası tüm bu kişiler, kripto para dünyasında etkili bir şekilde çalışarak Ampleforth gibi önemli projelerin başarılı bir şekilde geliştirilmesine katkıda bulunmuşlardır.

Sıkça Sorulan Sorular

AMP Coin hangi ülkenin?

Ampleforth (AMP) token’ı, herhangi bir ülkenin değil, merkezi olmayan bir finans (DeFi) protokolü olan Ampleforth tarafından oluşturulmuştur. Bir stabilcoin projesi olan Ampleforth, Ethereum tabanlı bir token olan Ampleforth Token (AMPL) üzerine inşa edilmiştir. AMP token’ı, AMPL token’ı ve Ampleforth protokolüyle ilgili olarak kullanılan bir semboldür.

AMP coin arzı sınırlı mı?

Evet, AMP coin maksimum arzı 99.449.317.669 adet ile sınırlandırılmıştır.

AMP coin ne zaman çıktı?

AMP coin ilk kez 2019 yılında piyasaya çıkmıştır.

AMP coin nasıl alınır ve nasıl satılır?

AMP token alıp satmak için BitHero üzerinden hesap oluşturman ve talep göndermen yeterli.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation