Altcoin’lerden Son Çeyreğe Umutlu Giriş: Yeni Bir Yükseliş Dalgası Mümkün mü?

Altcoin’lerden Son Çeyreğe Umutlu Giriş: Yeni Bir Yükseliş Dalgası Mümkün mü?

Aylık kapanışlar gerçekleşti ve kripto para piyasası, yılın son çeyreğine umut dolu bir şekilde giriş yaptı. Bitcoin, aylık zaman diliminde yeniden 58-61 bin dolar bandının (beyaz bölge) üstünde bir kapanış yaparak son yarım yıldaki geleneği bozmadı. Farklı aylarda farklı sebeplerden sürekli 58 bin dolar seviyesinin altı yoklandı ve bu seviyenin altına fitiller atıldı fakat aylık kapanışlar baz alındığında beyaz bölge üstünde tutunan bir bitcoin görüyoruz ki bu durumu oldukça pozitif değerlendiriyorum. Aylık zaman diliminde Ichimoku bulutlarında da Tenkan Sen’in beyaz bölgeye yaklaştığını görüyoruz ki bu da bu ay itibarıyla beyaz bölgenin önemini daha da artırıyor. Bitcoin, aylık zaman diliminde öncü bulutların bir hayli üstünde konsolide olduğu için negatif bir yorum yapmak an itibarıyla mümkün değil. Bollinger bantlarındaki daralma da bitcoin’de ikinci bir yükseliş dalgasını mümkün kılıyor. Elbette küresel bazı gelişmeler de yeni bir yükseliş dalgasını mümkün kılıyor.

Altcoin’lerden Son Çeyreğe Umutlu Giriş: Yeni Bir Yükseliş Dalgası Mümkün mü?

Bitcoin Dominasyonunda Yükseliş Sonlanmış Olabilir

Bitcoin Dominasyonu, aylık zaman diliminde 2023 Mart ayından beri Bollinger üst bandına yapışmış bir vaziyette adım adım yükseliyor. Farklı dönemlerde majör direnç bölgesine de temas geldi. Ekim itibarıyla Bitcoin Dominasyonunda aşağı yönlü hareketin başlaması gerekiyor. Hem aylık daralma hem de üst bandın artık aşağı yönlü düşüşü, yükselişin sonlanmış olabileceğini gösteriyor. Bitcoin Dominasyonu özelinde %51 ve %54 seviyeleri kısa vadede test edilebilecek seviyeler olarak dikkat çekmeye devam ediyor. Boğa sezonunda %40 seviyesinin de altını göreceğimizi düşünüyorum fakat Altcoin Market Cap’te kritik 1.25 trilyon dolar seviyesi geçilmeden önce Bitcoin Dominasyonunu da adım adım takip etmemiz gerekiyor.

Altcoin’lerden Son Çeyreğe Umutlu Giriş: Yeni Bir Yükseliş Dalgası Mümkün mü?

SOL’daki Güven Ortamı Sürüyor

Solana ağında yıl boyunca hareketlilik vardı fakat özellikle bahar ve yaz aylarında oluşan köpük son dönemde atılmış oldu. SOL’da ise fiyat anlamında güven ortamı son dönemde de kaybolmadı. Yeşil majör destek bölgesi üstünde tutunmaya devam eden SOL’un önümüzdeki süreçte altcoin piyasası da küllerinden doğduğunda yeni zirve yapmasını bekliyor olacağım. Sert bir ralli yapan SOL’un yeşil bölge üstünde her şeye rağmen tutunması, ürünün zamanı geldiğinde yeni bir zirve görmeye (260-261 dolar) hazır olduğunu gösteriyor.

Altcoin’lerden Son Çeyreğe Umutlu Giriş: Yeni Bir Yükseliş Dalgası Mümkün mü?

ARB’de 0.74 – 0.80 Aralığı Test Edilebilir

ARB, çizilen imajını geri kazanmaya çalışıyordu ve bu yolda en önemli adımlardan birini attı. ARB’nin kırmızı bölge üstünde tutunması, kaotik süreci noktalaması açısından bir zorunluluktu ve bunu da artık son dönemde başarmış gibi görünüyor. Kırmızı bölgede tutunmayı başaran ARB, lacivert bölgeye adım adım yaklaştığı bir sekansı yaşıyor. 0.74-0.80 dolar aralığının yakında test edilmesi muhtemel, bu bölgenin geçilmesi hâlinde ise çok daha güzel günler ARB’yi bekler. Kısa vadede oluşabilecek en pozitif tablo, ARB’nin sarı bölgeyi test edip lacivert bölgeden teyit amaçlı destek alması ve yoluna öyle devam etmesi olacaktır.

Altcoin’lerden Son Çeyreğe Umutlu Giriş: Yeni Bir Yükseliş Dalgası Mümkün mü?

FLOKI Gücüne Güç Katıyor

FLOKI, gücüne güç katmaya devam ediyor. Altcoin piyasasının geneline göre güçlü bir ralli yapmakla yetinmedi FLOKI, kaotik süreçte de olabildiğince güçlü kaldı. Lacivert kanalın alt bandı olan 0.00011 dolar seviyesi üstünde kendini kanıtlayan FLOKI, orta banda adım adım yaklaşıyor. FLOKI incelemelerimizi adım adım takip edip riskini iyi yöneten spekülatörler, FLOKI’de an itibarıyla güzel bir getiri elde etmiş olabilir. Önemli olan doğru bölgede pozisyon almak ve doğru yere kadar taşıyabilmek. FLOKI’de 0.00015 dolar seviyesinin bu noktadan sonra destek olarak çalışmasını isteriz, bu da kolaylıkla kısa ve/veya orta vadede 0.00020 dolar seviyesinin test edilmesini sağlayacaktır.

Altcoin’lerden Son Çeyreğe Umutlu Giriş: Yeni Bir Yükseliş Dalgası Mümkün mü?

DOGE’da Pozitif Gelişme

Geçtiğimiz boğanın yıldızlarından Dogecoin’de pozitif bir gelişme var. Son dönemde güçlü bir performans sergileyemeyen DOGE, kırmızı bölgenin altına sarkmıştı ve bu bölge altında haftalık kapanışlar yapmıştı. Son dönemde tekrar kırmızı bölge üstüne yerleşmeye çalışan bir DOGE görüyoruz. DOGE, bu haftayı da 0.104 – 0.116 dolar aralığının üstünde güçlü bir şekilde atlatabilirse mor majör direnç testi tekrar gelecektir. Bu da 0.22 dolar seviyesinin tekrar test edilebileceği anlamını taşıyor. DOGE, yeter ki kırmızı bölge üstüne tekrar yerleşsin ve biz de kırmızı bölgeyi tekrar “majör destek” olarak görebilelim.

Altcoin’lerden Son Çeyreğe Umutlu Giriş: Yeni Bir Yükseliş Dalgası Mümkün mü?

AVAX’ta İşler İyi İlerliyor

AVAX da güçlü performans sergileyen ürünlerden yalnızca biri. Son haftalarda yaptığımız incelemelerde sarı bölgenin önemini birçok kez konuşmuştuk, AVAX bu bölgenin üstünde tutunduktan sonra mor direnç bölgesinin test edilmesi bir zorunluluk hâline geldi. AVAX, 31-32 dolar aralığını tekrar test etti fakat henüz geçemedi. AVAX’ın şu anda iyi bir yolda olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz fakat mor bölgenin de üstüne yerleşebilirse AVAX özelinde geleceğe dair çok daha güzel şeyler konuşabileceğiz.

Altcoin’lerden Son Çeyreğe Umutlu Giriş: Yeni Bir Yükseliş Dalgası Mümkün mü?

ALGO’da 0.27 Dolar Test Edilebilir

ALGO, kırmızı bölge üstünde kendini kanıtladı ve bu bölgeyi nihai dip bölgesi olarak nitelendirmemiz önünde bir engel de kalmamış oldu. Bu bölgenin üstünde tutunmaya devam eden ALGO, boğa sezonunda güzel getiriler vadetmeye devam edecek. Birçok minör direnç bölgesine özellikle çok kısa zaman dilimlerinde dikkat çekilebilir fakat ben ALGO’nun önündeki en büyük ve tek engelin sarı majör direnç bölgesi olduğunu düşünüyorum. Yakın gelecekte 0.27 dolar-0.33 dolar bölgesinin test edilebileceğini düşünüyorum ve ALGO’da pozisyon alan spekülatörlerin sarı bölgeye temas geldiğinde ilk etapta nasıl tepki vereceğini görmemiz gerekiyor. Altcoin Market Cap’in 1.25 trilyon doları geçtiği senaryoda ALGO da sarı majör direnç bölgesini rahatlıkla kıracaktır. Bu yaşanırsa sonraki durak noktalarını da çok detaylı konuşacağız. Şu anda kırmızı ve sarı bölgelere göre aksiyon almaya devam edilmeli.

Altcoin’lerden Son Çeyreğe Umutlu Giriş: Yeni Bir Yükseliş Dalgası Mümkün mü?

MANA Bu Döngüde Suskun

Geçtiğimiz boğanın yıldızlarından MANA, bu döngüde epey suskun. Öyle ki MANA, nihai dip çalışmasını da yaptığı bölge olan yeşil bölgeden uzaklaşamadığı gibi bu bölgenin altına da sarktı. Yine de bu bölge altında kalıcı olmadı ve çok kısa bir süre içinde yeşil bölgeyi geri kazandı. MANA’nın bu hareketini bir “umut ışığı” olarak nitelendirebiliriz. MANA’nın 0.26-0.29 dolar üstünde kendini kanıtlaması hâlinde (bu hafta güçlü kalmalı) 0.45 dolar seviyesi kısa sürede test edilir. MANA’da ilk önemli direnç bölgesi ise kırmızı majör direnç bölgesidir. Kırmızı bölge, mevcut boğa sezonundaki nihai zirve olarak da dikkat çekiyor. Bu bölgenin bu döngüde tekrar test edileceğini düşünüyorum, geçilmesi hâlinde ise yeni bir boğa koşusu MANA’yı bekliyor olur.

Altcoin’lerden Son Çeyreğe Umutlu Giriş: Yeni Bir Yükseliş Dalgası Mümkün mü?

AAVE İyi Bir Konumda

AAVE, oldukça iyi bir konumda. AAVE’nin ayı sezonu boyunca kırmızı kanal içinde hareket ettiğini ve bu kanaldan kurtulamadığını görmüştük. AAVE, bu kanalı kırmaya hazırlanırken turuncu bölgeyi kendine “nihai dip” olarak sessizce inşa etti. Bu sırada defalarca kez turuncu bölgeyi test eden ve bu bölgeyi asla aşağı yönlü kırmayan bir AAVE gördük. Hal böyleyken kırmızı kanal da kırıldıktan sonra ilk kritik direnç bölgesi olarak dikkat çeken pembe bölge, hızla test edildi. 114-137 dolar seviyeleri oldukça önemliydi ve AAVE, bu pembe bölgeyi 2024’ün Eylül ayına kadar direnç olarak defalarca kez test etti. Geçtiğimiz ay itibarıyla bu bölgeyi yukarı yönlü kırmayı başaran AAVE, bu bölgeyi destek bölgesi hâline getirdi. AAVE’nin mevcut durumunu beğeniyorum. Pembe bölge üstünde tutunmaya devam eden bir AAVE, ilk fırsatta turkuaz bölgeyi (230 ve 275 dolar seviyeleri) test edecektir. Daha büyük bir boğa koşusu için ise turkuaz bölge geçilmeli.

Altcoin’lerden Son Çeyreğe Umutlu Giriş: Yeni Bir Yükseliş Dalgası Mümkün mü?

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation