Altcoin’lerde Yükseliş, Seçim Sonrası mı?

Altcoin’lerde Yükseliş, Seçim Sonrası mı?

5 Kasım’da yapılacak olan ABD başkanlık seçimlerine adım adım yaklaştığımız bu süreçte altcoin piyasası, son 6-7 aydaki gibi belirli bir bölgede hareket ediyor. Yaklaşık yarım yılda altcoin piyasasındaki ürünlerin ve Altcoin Market Cap’in yatırımcıların heyecanını öldürecek hareketsizlikte olduğunu görüyoruz. Öyle ki Altcoin Market Cap, bu yarım yıllık süreci pembe bölge içinde geçirdi ve kanalın üst bandı ne zaman test edilse satıcılar harekete geçti. Altcoin Market Cap’te bu direnç bu kez 1 trilyon dolar seviyesinden geçiyor. Bu seviyenin kalıcı bir şekilde aşılması için Altcoin Market Cap, ilk etapta 935 milyar doları geçmeli. Geçmiş döngüleri incelediğimizde altsezonun hep ABD başkanlık seçimleri sonrasında başladığı görülüyor. Jeopolitik tansiyon ve politik belirsizlikler piyasaları kısa bir süre daha gerebilir. Kaldı ki S&P 500 ve altın, bu süreçte zaten güçlü duruyor. Altcoin piyasası ise altcoin’leri baskılayan pembe kanaldan henüz kurtulamadı.

Altcoin’lerde Yükseliş, Seçim Sonrası mı?

ARKM, Mart Ayına Uzanan Kanalı Kıramadı

ARKM, mart ayından beri içinde hareket ettiği sarı kanalı Altcoin Market Cap gibi henüz kıramadı. Geçtiğimiz haftalarda turkuaz majör direnç bölgesi, iki farklı dönemde test edilmişti. Turkuaz bölgeden (1.6 – 1.8 dolar) ret yiyen ARKM, doğal olarak sarı kanalı da kıramamış oldu. Turkuaz bölgenin geçilmesi, sarı kanalın da kırılması anlamını taşıyacağı için yatırımcıların turkuaz bölgeyi “en önemli direnç” olarak takip etmesi önemli olacak. ARKM’ın kısa vadede 1.32 – 1.33 dolar aralığının üstünde tutunması gerekiyor. Dirençten ret yedikten sonra ilk önemli destek bölgesinin üstünde kendini kanıtlamalı ki ARKM’ın turkuaz bölgeyi kırmaya hazır olduğu düşünülebilsin.

Altcoin’lerde Yükseliş, Seçim Sonrası mı?

TRX Güçlü Görünüyor

TRX, 2022’nin Kasım ayından beri BTC’nin yaptığı gibi kademeli bir şekilde yükseldi ve kritik kırmızı bölgeyi de uzun uğraşlar sonucunda geçti. Kırmızı bölge (0.132 – 0.143 dolar) son dönemde potansiyel majör destek hâline geldi ve TRX, bu bölgenin üstünde hareket etmeye devam ediyor. TRX’in artık önündeki tek direnç noktası/bölgesi, eski ATH seviyesi olan 0.180 dolar. Altcoin Market Cap’in pembe kanaldan kurtulduğu anda TRX’ten yeni bir zirve görmemiz işten bile değil. TRX’i güçlü görüyorum, kırmızı bölgenin üstünde tutunduğu müddetçe zirvesini tazeleyen ilk ürünlerden biri olacağını düşünüyorum.

Altcoin’lerde Yükseliş, Seçim Sonrası mı?

ARB’nin En Büyük İhtiyacı

ARB, birkaç ay boyunca sert bir şekilde satış yedi ve kırmızı bölgeye kadar geriledi. Kırmızı bölge üstünde tutunmaya çalışan ARB’nin blog yazılarımızda önemli bir sınav verdiğini konuşmuştuk. ARB, son dönemde kırmızı bölgeye gösterdiği tepki sebebiyle küllerinden doğabileceğini umut etmemizi sağlıyor. Lacivert bölgenin muhakkak test edilebileceğini düşünüyorum fakat ARB’nin bu bölgeyi destek edinmesi şart ki çekimser spekülatörlerin iştahı yeniden artsın. İlk ve belki de en önemli adımlardan biri sayılabilecek olan bu kurgusal hareket, şu anda ARB’nin en çok ihtiyacı olan şey. ARB yatırımcıları, 0.80 dolar geçildiğinde kısa vadede sert yükselişler görebilir.

Altcoin’lerde Yükseliş, Seçim Sonrası mı?

AVAX’ta Durum İyi

AVAX, durum neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam ediyor. Döngünün ilk evresinde de güçlü bir performans sergilemeyi başaran AVAX, sarı majör destek bölgesinin önemini bilerek 20 – 22 dolar seviyesinde tutunmayı başardı. Örneğin AVAX’ın ADA’dan çok daha güçlü durduğunu rahat bir şekilde söyleyebilirim. AVAX, nihai dip bölgesine oldukça uzakta olmasına rağmen kendine alıcı bulabiliyor. Bu durum, yatırımcıların ve spekülatörlerin “çok ciddi bir çöküş” gerekmeksizin harekete her fırsatta geçtiğini gösteriyor. 31 – 32 dolar seviyelerini kapsayan mor direnç bölgesi, Eylül’ün son günlerinde test edildi ve doğal olarak bu bölgeden ret yendi. Anormal bir durum yok ve güçlü görünüyor.

Altcoin’lerde Yükseliş, Seçim Sonrası mı?

HOT’ta Genel Görünüm Pozitif

HOT, kırmızı majör destek bölgesine olan bağlılığını Temmuz ve Ağustos ayları başında yeniden gösterdi. Ekim 2023 – Mart 2024 sekansında belirli bir oranın üstünde yükselen “eski altcoin’lerden” biri olmayı başarmıştı. HOT’un hâlâ her BTC hareketine abartılı tepkiler verdiğini görüyoruz. Bitcoin’in sert yükselişler sergilediği kısa zaman dilimlerinde HOT da sert yükselişler sergileyebiliyor. BTC’nin önemli düşüşlerinde HOT da normalin üstünde düşüş yaşayabiliyor. Tüm bu yaşananlar, HOT’un hâlâ alıcı ve satıcı noktasında sıkıntı yaşamadığını ve ilgi gördüğünü gösteriyor. Bu ilgi, sarı majör direnç bölgesi geçildiğinde şiddetli bir alım baskısına evrilebilir. HOT spekülatörleri arasındaki belirli bir kesimin kırmızı majör destek bölgesinde aldığı ürünleri sarı majör direnç bölgesinde sattığını net bir şekilde görebiliyoruz. Bu alışkanlık ve kontrollü dalgalanma hâli, Altcoin Market Cap pembe kanalı kırana kadar muhtemelen devam edecektir. Genel görünüm pozitif, konsolide olan ve kritik bölgelere riayet eden bir altcoin görünümünde.

Altcoin’lerde Yükseliş, Seçim Sonrası mı?

FLOKI’de Zamana İhtiyaç Var

FLOKI, güçlü fakat bazı majör altcoin’ler kadar da özgür değil son dönemde. Uzun bir süredir içinde konsolide olduğu lacivert kanalın orta bandını destek edinemeyen bir FLOKI görüyoruz. Bunu asla negatif yorumlayamayız fakat FLOKI de yılın ilk çeyreğinde yaşadığı sert yükselişi henüz sindirebilmiş değil belli ki. Lacivert kanalın alt bandı olan 0.00011 seviyesi korundukça güçsüzlüğe göz yumulabilir ve küçük dalgalanmalar bu süreçte tolere edilebilir. 0.00016 dolar seviyesi, destek hâline gelirse yılın ilk çeyreğindeki FLOKI’nin performansına benzer yeni bir hareket görülebilir. Güçlü fakat zamana ihtiyacı var.

Altcoin’lerde Yükseliş, Seçim Sonrası mı?

ANKR, Merak Uyandırıyor

Altcoin piyasasındaki en uzun konsolidasyon sürecine sahip ürünlerden biri olan ANKR, BTC.D’de (bitcoin dominasyonu) sert düşüş olmadan ve altsezon gelmeden mevcut hareket aralığından kurtulamayacak belli ki. Sarı majör destek bölgesi (0.014 – 0.018 dolar), kaotik süreçlerde can simidi görevi görürken mor bölge de (0.056 – 0.067 dolar) yatırımcıların heyecanının istikrarlı bir şekilde alındığı sert satıcılı bölge olarak dikkat çekiyor. Bu kadar nizami bir konsolidasyon periyoduna sahip olduğu için ANKR elbette dikkat çekiyor. Çok güçlü olmasa da potansiyel bir altsezondaki performansı konusunda merak uyandırıyor. Kritik bölgelere bağlı kalınarak hareket edilmelidir.

Altcoin’lerde Yükseliş, Seçim Sonrası mı?

CHZ, Sarı Bölge Üstünde Tutunmalı

CHZ, mevcut döngüde çok şey başaramadı ve önemli gelişmeler kaydedemedi fakat son dönemde en azından sarı bölgeyi tekrar geri kazanmasını kutlayabiliriz. Sarı bölge (0.054 dolar seviyesi alt bandı) bitcoin, geçtiğimiz hafta 60 bin doları test ettiğinde yeniden destek olarak test edildi. CHZ’nin bu bölgeyi tekrar destek hâline getirmeye çalıştığını geçtiğimiz haftalık mumdan rahatlıkla anlayabiliyoruz. CHZ’nin yakın gelecekte sarı bölge üstünde tutunmayı sürdürmesi gerekiyor, piyasa genelinde çok ciddi bir çöküş yaşanmadıkça da (Black Swan gibi) bunu başarabilecek gibi görünüyor. Yeşil direnç bölgesi test edildiğinde (0.082 ve 0.092 dolar seviyelerine dikkat edilmeli)

Altcoin’lerde Yükseliş, Seçim Sonrası mı?

XTZ’nin Bir Ayağı Çukurda

XTZ, geçtiğimiz döngüde sergilediği güçlü performansa benzer bir performansı mevcut döngüde sergileyemiyor. Kırmızı majör direnç bölgesini (1.22 – 1.43 dolar aralığı) bir türlü aşamayan XTZ’nin ilk önemli direnç bölgesini dahi aşamadığı için güçlü olduğunu söylemek pek mümkün değil. Pembe bölge, majör destek anlamında zayıflamaya başladı. Bu bölgenin mevcut döngüde nihai dip görevi gördüğünü de bildiğimiz için XTZ’nin bir ayağının çukurda olduğunu söylemek mümkün. Pembe bölgenin (0.61 – 0.66 dolar) görevini yapamadığı durumda XTZ’den döngü özelinde beklentilerimizi azaltabiliriz.

Altcoin’lerde Yükseliş, Seçim Sonrası mı?

AAVE’de 114- 137 Dolar Bandı Kritik

AAVE, kırmak için uzun uğraşlar verdiği pembe bölgeyi yakın geçmişte kırdı. Bu bölge, bu kez destek olarak test edilebilir. Pembe bölgenin kırıldığını gördükten sonra en önemli gelişme, pembe bölgenin majör destek hâline geldiğini görmek olacaktır. Bu anlamda 114 – 137 dolar bölgesi, önümüzdeki süreçte AAVE’nin tutunması gereken bölge olarak dikkat çekiyor. AAVE bunu başarabilirse, orta ve uzun vadede çok daha güzel bir gelecek bekleyebilir.

Altcoin’lerde Yükseliş, Seçim Sonrası mı?

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation