Altcoin’lerde Yaz Ayları Yine Aynı

Altcoin’lerde Yaz Ayları Yine Aynı

Altcoin piyasası, yaz aylarını her zamanki gibi çoğunlukla durgun geçiriyor.

Özellikle yılın ilk çeyreğindeki heyecan, bahar ve yaz aylarında görülmedi, sektör dışı birçok negatif gelişmeden en çok altcoin’ler etkilendi ve sektör içinde de Bitcoin’i baskılayacak birkaç suni etmen, altcoin’lere de ciddi darbe vurdu.

Buna rağmen Altcoin Market Cap’in 2023 Aralık’ta kırdığı majör kırmızı destek bölgesinin üstünde hareket ettiğini görüyoruz. Bu yazımızın ana konusu olan majör altcoin’lerin de bu süreçte majör destek seviyeleri üstünde tutunmaya devam ettiğini görüyoruz ki bu durum, gelecek adına oldukça umut verici.

Altcoin Market Cap’te bu kırmızı bölge, o dönem kırıldıktan sonra hızlı bir şekilde sarı majör direnç testi görmüştük.

Direnç geçilemeyince altcoin piyasasında güçsüzlük de başladı ve an itibarıyla Altcoin Market Cap, hayati öneme sahip kırmızı majör destek bölgesiyle sarı majör direnç bölge arasındaki belki de en önemli destek bölgesi olan pembe bölgede tutunmaya çalışıyor.

Yaz aylarını en azından bu pembe bölge üstünde geçirmesi pozitif nitelendirilebilir.

Altcoin Market Cap hesaplanırken BTC dışındaki tüm kripto varlıkların toplam değerini hesapladığımızı hatırlatalım. Bu sebeple spot ETH ETF işlemlerinin başlaması Altcoin Market Cap’i orta vadede güzel bir şekilde besleyecektir.

Pembe ve sarı bölgeler arasındaki konsolidasyon, kötünün iyisi olarak değerlendirebileceğimiz bir dönemde olduğumuz anlamına gelir.

Altcoin’lerde Yaz Ayları Yine Aynı

ETH’de 4 Bin Dolar, Altcoin’leri Canlandıracak

Ether, 6 numaralı bölgede kendini kanıtladı.

Kaotik süreci bu bölgede geçirmesini pozitif değerlendiriyorum.

ETH şu anda Bitcoin’in geçtiğimiz yaz 25 – 30 bin dolar arasında konsolide olduğu dönemi hatırlatan bir yapıyı oluşturmuş durumda.

O dönemde BTC, spot ETF’lerin onaylanmasından önceki süreçte güç kazandığı bir dönemdeydi.

Bir benzerini şimdi ETH’de yaşıyoruz. ETH, 2 bin – 4 bin dolar aralığını yaklaşık 5 aydır güzel bir şekilde işliyor.

Önümüzdeki hafta, spot ETF işlemlerinin başlamasını bekliyoruz. Günler kala ETH’nin görünümü oldukça iyi.

Ether’de 4 bin doların geçildiği dönemde altcoin’ler de yılın ilk çeyreğindeki gibi çok güçlü performanslar sergilemeye yavaş yavaş başlayacaklardır.

En önemli gelişmelerden ikisi ise Altcoin Market Cap’in sarı majör direnç bölgesini geçmesi ve ETH’nin 4 bin dolar seviyesini aşması olacaktır. Bu iki durum gerçekleştiğinde kendimizi çok verimli bir altcoin piyasasında bulacağız.

Altcoin’lerde Yaz Ayları Yine Aynı

SOL, ETH’yi Takip Etmeye Devam Ediyor

SOL ve ETH, mevcut döngü özelinde benzer fraktallara sahipler.

SOL da artık yeşil majör destek bölgesi (116 – 128 dolar) üstünde artık kendini kanıtladı.

Kaotik sürecin bu bölge üstünde atlatılması gerektiğini konuşmuştuk.

Görünüme baktığımızda bu noktadan sonra kripto para piyasasını besleyebilecek tüm gelişmelerde BTC ve ETH gibi SOL da rahatlıkla eşlik edebilecektir diye düşünüyorum.

SOL, Mart ayında test ettiği 200 – 205 dolar aralığını yukarı yönlü kırdığında önündeki tek direnç seviyesi, eski ATH seviyesi olan 260 – 261 dolar bölgesi olacaktır.

Altcoin piyasası, birkaç güzel gelişmeyle (faiz indirimi, likidite artışı, ETH’ye gelen talep) birlikte yılın ikinci yarısını çok güçlü geçirmeye aday.

Altcoin’lerde Yaz Ayları Yine Aynı

DOGE Kritik Bir Sınav Veriyor

Dogecoin, MEME furyası başladığında adından eskisi kadar söz ettiremese de güçlü bir performans gösterdiği bir sekans yaşadı.

2023 yılının haziran, ağustos ve ekim aylarında sarı majör destek bölgesinde güç toplayan bir DOGE gördük. Bu bölgeden çok uzaklaşmamıştı ve bu bölgeyi aşağı yönlü de ihlal etmemişti. Bu durum, DOGE’un güçlendiğine işaret eden ilk göstergeydi.

Birçok altcoin’in sürekli yeni dip yaptığı 2023 yılında DOGE, sarı majör destek bölgesinde sürekli alıcı buldu kendine, tam da olması gerektiği yerde.

2023’ün aralık ayında kırmızı bölge test edildi ve küçük bir geri çekilme yaşandı ki bu durum çok doğaldı.

Akabinde hızlı bir “mor majör direnç bölgesi” testi gördük.

Mor majör direnç bölgesi, 0.172 – 0.22 dolar aralığını kapsıyor.

Mart ve nisan aylarında bu bölge birkaç kez test edildi ve haftalıkta negatif uyumsuzluk da gördük.

Düşüş başladı ve bu düşüş, Dogecoin’de kırmızı bölgenin (0.10 – 0.12 dolar) bu kez destek olarak test edilmesiyle sonuçlandı.

Güzel haber ise Dogecoin’in bu kaotik süreçte kırmızı majör destek bölgesi üstünde kalışı oldu.

Yaz aylarını en azından bu mor bölge üstünde geçirebilirse mor majör direnç bölgesi, piyasanın tekrar güçlendiği ilk dönemde yeniden test edilecektir ki bu bölgedeki satıcıların gücünün azaldığını düşünüyorum.

Birçok majör altcoin’de olduğu gibi DOGE da kritik bir sınav veriyor.

Altcoin’lerde Yaz Ayları Yine Aynı

AVAX’ta Alıcılar Destek Bölgesinde Harekete Geçti

AVAX için özellikle altcoin piyasasının geneliyle kıyaslayacak olursak kolaylıkla “güçlü altcoin’lerden biri” diyebiliriz.

AVAX, çok uzun bir süre boyunca sarı bölgenin altında baskılandıktan sonra 2023’ün Ekim-Kasım aylarında güçlü bir ralliyle bu bölgeyi kırmayı başarmıştı.

Hızlı bir şekilde kırmızı majör direnç bölgesine kadar tırmanan AVAX, bu bölgede satıcıların beklendiği gibi iştahlı olması sebebiyle düşüşe geçmeye başladı.

Çok uzun bir süre boyunca direnç görevi gören sarı bölge (20 – 23 dolar) kısa bir süredir bu kez destek görevi görüyor.

Alıcılar, şimdilik bu bölgede harekete geçti. AVAX’ın kaotik süreci bu bölge üstünde geçirmesi, yakın gelecekte yeniden güçlü bir boğa koşusuna kalkmasını sağlayabilir.

Önündeki ilk önemli direnç bölgesi 30 – 31 dolar bölgesi olarak dikkat çekiyor.

Yatırımcılar ve spekülatörler, bahsettiğim bu direnç bölgesiyle (30 – 31 dolar) majör destek bölgesine( 20 – 23 dolar) dikkat etmelidir.

Altcoin’lerde Yaz Ayları Yine Aynı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.