Altcoin’lerde Eylül Ayı Sallantılı Geçebilir

Altcoin’lerde Eylül Ayı Sallantılı Geçebilir

Küresel piyasalarda satış baskısı başladı. Geçmiş eylül aylarındaki S&P 500 ve Bitcoin performanslarına baktığımızda Eylül’ün genellikle piyasalar için verimsiz bir ay olduğunu söylemek mümkün. 18 Eylül’de Fed’in faiz kararını açıklayacağı ve faiz indirimlerine başlayacağı bir döneme yaklaşıyoruz. Bu durum da ayrıca piyasadaki gerginliği körüklüyor. Altcoin piyasası gerilmek için bahane aramayı zaten sevdiği için altcoin’lerin bu süreçte direnç bölgelerinden ret yediğini görüyoruz. Altcoin Market Cap, aylık zaman diliminde Ichimoku’da aylar sonra kendini öncü bulutların altına attı. Bu durum, bu ayın sallantılı geçebileceğinin bir başka sinyali.

Bu noktada elbette altcoin piyasasındaki ürünlere teker teker değerlendirme yapmak ve majör destek/direnç seviyelerine göre hareket etmek gerekir. Altcoin Market Cap’e haftalık ve daha uzun zaman dilimlerinde baktığımızda pembe minör direnç bölgesinin satıcılı çalıştığını görmek mümkün. Bu bölgenin geçilemediğini gördükten sonra satıcıların birkaç hafta daha baskın olmasını bekleyebiliriz.

Altcoin’lerde Eylül Ayı Sallantılı Geçebilir

ETH Kritik Bölgeye Yeniden Yaklaşıyor

Ether’in görünümü, Altcoin Market Cap’e oldukça benziyor. Yeşil majör direnç bölgesinin satıcılı çalışması, ETH’nin eylül özelinde güçsüz performans sergilemesini sağlayabilir. Mor bölgenin çok önemli olmadığını yazılarımızda belirtmeye çalışıyorum, bu bölgenin destek olarak çalışmasını beklemek çok doğru olmayacaktı. Nitekim ETH, ağustos ayının başında test ettiği kritik sarı majör destek bölgesine yeniden yaklaşıyor. Ether’de olası bir kriz anında bin 800 dolar ve 2 bin 100 dolar seviyeleri test edilebilir.

Altcoin’lerde Eylül Ayı Sallantılı Geçebilir

SOL’da Çalkantı Yaşanabilir

Solana ağındaki hareketliliğin ve hacmin son haftalarda ciddi ölçüde azaldığı bir dönemi yaşıyoruz. SOL, yeşil majör destek bölgesi üstünde aylarca tutunurken ETF başvuruları ve ağ hareketliliği ön plandaydı. Mevcut koşullarda SOL’un yeşil majör destek bölgesi üstünde tutunmaya devam edeceğini düşünmek, geçmişe göre daha zorlaştı. Bir kriz anında SOL’un da yeşil majör destek bölgesini aşağı yönlü kırması için gerekli koşullar maalesef şu anda sağlanmış gibi görünüyor. Yeşil majör destek bölgesi üstündeyken SOL’a pozitif bakmaya devam edeceğim fakat bu bölge kırılırsa amasız fakatsız bir süre SOL’u dışardan izleme taraftarı olurum. ETH, majör destek bölgesini zaten aşağı yönlü kırmıştı ve ciddi bir satış baskısı yemişti. SOL, yeşil majör destek bölgesini aşağı yönlü kırarsa ETH’de olduğu gibi SOL’da da çalkantılı bir dönem yaşayabiliriz.

Altcoin’lerde Eylül Ayı Sallantılı Geçebilir

LINK, Baskılanmaya Devam Ediyor

LINK de altcoin piyasasındaki ürünlerin çoğuna benzer bir görünümde. Direnç bölgesi satıcıların konuşlanıp fiyatı baskıladığı bir bölgeye dönüştü ve 12 dolar bölgesi (kırmızı bölge) görevini yaptı. Fiyat baskılanmaya devam ediyor. LINK’in sıradaki ilk hamlesi, 8 doları içinde barındıran sarı majör destek bölgesi testi olabilir. Bu bölgenin testi ve hatta altına fitil de gelirse uzun vadeli alıcılar harekete geçebilir.

Altcoin’lerde Eylül Ayı Sallantılı Geçebilir

CHZ’de Yeni Pozisyon için Beklenmeli

CHZ, ayı sezonu boyunca üstünde dip çalışmasını yaptığı sarı bölgeyi aşağı yönlü kırmıştı. Sarı bölge, majör direnç bölgesi görevini görüyor an itibarıyla. Çok yakın geçmişte bu bölge direnç olarak test edildi ve bu bölgeden ret yendi. CHZ’de yeni bir pozisyon alabilmek için altcoin piyasasının genel bir toparlanma sürecine girmesini beklemek gerekiyor. An itibarıyla CHZ’nin önünde bu kaotik süreçte güçlü durması için bir sebep kalmadı.

Altcoin’lerde Eylül Ayı Sallantılı Geçebilir

HOT’ta Satıcılar Tekrar Harekete Geçti

HOT, geçtiğimiz haftalarda majör destek bölgesinden güçlü bir sıçrama gördüğü için ön plana çıkardığım ürünlerdendi. Güçlü bir sekans yaşadı ve sarı direnç bölgesine yeniden ulaşan bir HOT gördük. Sarı bölgede ret yemesi oldukça doğal. Ekip de bazı beklenen güncellemelerin eylül ayında gerçekleşemeyeceğini açıklayınca satıcılar tekrar harekete geçti. Kırmızı bölgede alınan pozisyon, satış yapılmadıysa uzun vadeli tutulmaya devam edilebilir. Kırmızı bölge tekrar test edilirse (0.0009-0.0012 dolar aralığı) yeni pozisyon alınmak için cephane harcanabilir.

Altcoin’lerde Eylül Ayı Sallantılı Geçebilir

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation