Altcoin’lerde Belirsizlik Rüzgârı: Takip Edilecek Seviyeler

Altcoin’lerde Belirsizlik Rüzgârı: Takip Edilecek Seviyeler

ABD’de enflasyonun beklentilerin altında %2.9 olarak açıklandığı günün akşamında, DSÖ maymun çiçeği virüsü sebebiyle küresel acil durum ilan etti.

Hâl böyleyken kripto para piyasası son haftalardaki kırılganlığıyla bu gelişmeyi satış baskısıyla karşılamış oldu.

Ürünlere genel olarak baktığımızda acil durum ilanından sonra büyük bir yıkım yaşanmadı fakat enflasyonun %2’li seviyelere indiği dönemde oluşabilecek bir olumlu havanın önüne geçilmiş oldu.

Örneğin Bitcoin, mavi bölgeyi belki de tekrar geri kazanabileceği bir haftada tekrar mavi bölge (60 bin dolar önemli) altında baskılanıyor.

Mor bölgede alıcıların harekete geçtiği bir haftayı geride bırakmıştık.

İki haftadır mavi bölgeyi test eden bir BTC var. İki haftada da bu bölgeden ret yedi.

Resesyon tehlikesinin azaldığını görüyoruz, jeopolitik gerilimler sürüyor ve kripto para yatırımcılarını tedirgin eden potansiyel bir pandemi var.

Bitcoin’in mavi bölgeyi geri kazanamadığı denklemlerde piyasanın eylül ortasına kadar güçsüzlüğünün devam etme ihtimali yükselir.

Kısa vadede elimizde fiyatlara negatif yansıyabilecek argümanlar var. Orta ve uzun vadede ise çok daha farklı bir tablo var. Küresel likidite artışı ve Eylül’le birlikte Fed’in para politikası değişikliğine gidişi gibi bazı etmenler, geleceğe daha umutlu bakmamızı sağlıyor.

BlackRock, açıklanan son verilere göre 348 bin 609 BTC’ye ulaştı. Düşüşe rağmen bu varlıkların toplam değeri 20 milyar doların biraz üstünde.

Altcoin’lerde Belirsizlik Rüzgârı: Takip Edilecek Seviyeler

ETH’de 2500 ve 2850 Dolar Seviyeleri Önemli

Ethereum’da hareketlilik sürüyor. ETF işlemleri başladı ve şirketlerin birçoğu alım yapmaya devam ederken fiyatın düşmeye devam ettiğini görüyoruz.

Son bir ayda yaşananlar, Grayscale satışlarıyla birleşince ETH’yi güçsüz kılan bir ortamda bulunmamıza şaşırmamalı.

ETH’de uzun bir süre boyunca 6 numaralı bölgenin önemini konuştuk.

Bu bölgenin aşağı yönlü kırılımı, önümüzdeki haftalarda satıcıları daha iştahlı kılacak bir gelişme.

Üstelik ETH, 6 numaralı bölgenin de tabanını oluşturan yeşil destek bölgesini bu kez direnç olarak test etti ve bu bölgeyi geçemedi.

An itibarıyla ETH’de kısa vadede mor ve yeşil bölgeleri takip edeceğiz.

2500 ve 2850 dolar seviyeleri bu anlamda önemli. Eylül ortasına kadar ise ETH’nin sarı majör destek bölgesi ve yeşil direnç bölgesi arasında hareket etmesi mümkün.

BlackRock, açıklanan son verilere göre 318 bin 180 ETH’ye ulaştı. Bu varlıkların toplam değeri an itibarıyla 847 milyon dolar. Çok yakında muhtemelen bu değerin 1 milyar dolara ulaştığını göreceğiz.

Altcoin’lerde Belirsizlik Rüzgârı: Takip Edilecek Seviyeler

TOTAL 3’te Takip Edilecek Seviye

Bitcoin ve Ether’in devre dışı bırakıldığı bir denklemde kripto para piyasasının toplam değerini gösteren Total Market Cap 3, güçlü bir haftalık kapanış yapmıştı.

Spekülatörlerin ve yatırımcıların TOTAL 3’teki lacivert bölgeyi “alım fırsatı” olarak değerlendirdiğini gördük fakat henüz net bir şekilde tüm problemlerin çözüldüğünü söyleyemeyiz.

Lacivert bölgenin tekrar test edilme ihtimali var. Bu bölgeye tekrar giriş yaparsa günlük zaman diliminde aşırı satış potasına giren altcoin’lerde yeni pozisyonlar alınabilir.

TOTAL 3’te 660 milyar dolar üstünde haftalık kapanışlar görmeden mart ayından bu yana yaşanan kaotik sürecin sonlandığını söylememiz pek de mümkün değil.

Altcoin’lerde Belirsizlik Rüzgârı: Takip Edilecek Seviyeler

LINK’te Yakın Gelecek Şüpheli

Altcoin’ler ne durumda?

LINK, sarı majör destek bölgesinde tutunmayı başarmıştı.

Uzun bir süre boyunca kırmızı ve turkuaz bölgelerin arasına yerleşen LINK için bu durum, tıpkı ETH’de olduğu gibi yakın geleceği şüpheli kılıyor.

LINK’te 8.1-8.8 dolar aralığı güçlü destek bölgesi. Bu bölge ve bu bölgenin altına atılabilecek fitiller, LINK’in “ucuz” kabul edilebileceği bir döneme girdiğini işaret edebilir. Haftalık zaman diliminde majör destek bölgelerine temas geldiğinde 4 saatlik ve/veya 1 günlük zaman diliminde aşırı satış (RSI<30) koşulları da oluşursa bu durum için “alım fırsatı” denebilir. En azından kısa vade için. Akabinde trend takibi yapılması gerekiyor.

Altcoin’lerde Belirsizlik Rüzgârı: Takip Edilecek Seviyeler

ADA Bu Hafta Güç Kazanamadı

ADA, döngü dibi olan lacivert bölgeye uzak bir noktada.

Turkuaz çizginin altına fitil gelmişti geçtiğimiz hafta, bu çizgi üstünde tutunmayı sürdürüyor fakat geçtiğimiz haftayı daha değerli kılacak bir şekilde bu hafta güç kazanamadı. Bu yüzden geçtiğimiz haftalarla kıyasladığımızda turkuaz çizginin değeri, azalıyor. ADA’nın tekrar lacivert bölgeye temas etmesi durumunda uzun vadeli yatırımcılar için güzel bir “yeniden maliyetlenme” fırsat olabilir. Kaldıraçlı işlemlerden her zaman her üründe uzak durunuz, küresel kaosun büyüdüğü bir dönemdeyiz ve derin fitiller her zaman gelebilir. Haftalık zaman diliminde paylaştığım seviyelerin ve bölgelerin çalışıyor olması sizi asla kaldıraçlı işlemlerde pozisyon almaya sevk etmemeli.

Altcoin’lerde Belirsizlik Rüzgârı: Takip Edilecek Seviyeler

DOGE’daki Görünüm ETH’ye Benzer

Dogecoin’deki görünüm de ETH’ye oldukça benziyor.

Kırılan bir kırmızı majör destek bölgesi var ve bu hafta bunu telafi etmek için adım atmayan bir DOGE var. DOGE’da 0.10-0.12 dolar aralığı oldukça önemliydi ve bu bölge bu hafta direnç olarak test edildi. Geçilemedi. Majör destek bölgesi ve nihai dip bölgesi olan sarı majör destek bölgesine uzak oluşu, potansiyel bir kriz anında yeni dip görme ihtimalini azaltıyor ve bu durum da döngü özelinde diğer ürünlere kıyasla güçlü olduğunu gösteriyor.

DOGE/USDT, kritik bölgelerin önemi bilinerek hareket edilirse güzel kazanımlar elde edilebilecek bir parite.

Altcoin’lerde Belirsizlik Rüzgârı: Takip Edilecek Seviyeler

CHZ’de Kritik Aralık

CHZ, ayı sezonu boyunca üstünde tutunduğu sarı bölgenin altına baskılanmaya devam ediyor.

Mevcut döngü özelinde yeni bir dip de yapan CHZ’de işlerin tersine döndüğünü söyleyebilmemiz için ilk etapta sarı bölge üstünde güçlü haftalık kapanışlar görmeliyiz. Koşulları düşündüğümüzde bu hafta bunun gerçekleşme ihtimali giderek azalıyor. Bu haftayı 0.054-0.056 dolar aralığının üstünde kapatması yatırımcıları bir nebze de olsa rahatlatır fakat tüm sorunların giderildiği anlamına gelmez.

CHZ’nin kanıtlaması gereken çok şey olacak.

Altcoin’lerde Belirsizlik Rüzgârı: Takip Edilecek Seviyeler

HOT Güçlü Bir Konumda

Ülkemizdeki yatırımcıların tercih ettiği ürünlerden biri olan HOT, geçtiğimiz hafta güçlü bir sıçrama yapmıştı. Yine de haftayı kırmızı kapatmaktan kurtulamadı. Kırmızı majör destek bölgesi üstünde tutunuyor olması birçok ürüne göre daha güçlü bir konumda olduğunu gösteriyor. Mevcut döngü dibi olan kırmızı bölgeye tekrar giriş yapabilir, bu bölgede tutunması önemli olacak.

Bu bölgenin altına atılan fitiller, çok büyük bir problem teşkil etmeyecektir. Kripto para piyasasının iyileştiği ilk fırsatta HOT’tan ilk etapta sarı majör direnç bölgesi testi beklerim. Bu da yeniden 0.0025-0.0027 aralığının test edilmesi demektir. İlk kritik direnç bölgesi, sarı bölge olacaktır.

Altcoin’lerde Belirsizlik Rüzgârı: Takip Edilecek Seviyeler

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation