Altcoin’ler Ralli için Hazır mı?

Altcoin’ler Ralli için Hazır mı?

Bitcoin Dominansı, majör direnç bölgesinin tepe noktasını oluşturan %58 seviyesini yeniden test ederken Bitcoin de kritik 65 bin dolar eşiğini yeniden test ediyor. Bitcoin’in bu bölgeyi geçmesi hâlinde Bitcoin Dominansının %58 seviyesini yukarı yönlü kırmaması altcoin yatırımcılarının arzu ettiği şey olacaktır.

ETH/BTC’de Eylül 2022’de başlayan düşüş trendi, henüz kırılabilmiş değil. O tarihte 0.085 seviyesinde olan parite, bugün itibarıyla 0.039 – 0.040 bandında. Bu düşüş, bu parite özelinde oldukça büyük bir geri çekilme olarak telaffuz edilebilir. Bitcoin Dominansı tempolu bir şekilde yükselirken ETH/BTC paritesi de aynı tempoda aşağı yönlü hareket etti. Kısa zamanlı yükselişler yaşayan ETH/BTC, henüz tam anlamıyla belini doğrultabilmiş değil. Yine de özellikle son haftaları incelediğimizde ETH/BTC’de haftalık zaman diliminde ciddi bir pozitif uyumsuzluk oluştuğunu görüyoruz. Bitcoin Dominansı, uzun zaman dilimlerinde negatif uyumsuzken ETH/BTC de pozitif uyumsuz. Bu iki oluşumun ortak noktası, orta vadede altcoin yatırımcılarının mutlu olabileceği bir piyasayı bize fısıldıyor.

Altcoin’ler Ralli için Hazır mı?

Total Market Cap Güçlü Duruyor

Kripto para piyasasının toplam değerini gösteren Total Market Cap’te de çok güçlü bir görünüme sahibiz. Haftanın henüz başındayız fakat Çin’den gelen güzel haberler ve söylentiler, kripto para piyasasını da besliyor. Hafta boyunca pozitif haber akışının sürmesini isteriz, kaldı ki son TOTAL’de son haftaları incelediğimizde yeşil bölgenin yeniden destek hâline geldiği görülüyor. Son aylarda yükselen dipler inşa eden TOTAL, yeşil bölgeyi destek edinerek yukarı yönlü hareketi kolaylıkla besleyebilir. Son 7 aylık süreci dikkate aldığımızda TOTAL hiç bu kadar pozitif görünmemişti. Total Market Cap’te 2.05 – 2.15 trilyon dolar aralığı, bu pozitif görünümün bozulmaması adına muhakkak korunması gereken bölge olarak dikkat çekiyor.

Altcoin’ler Ralli için Hazır mı?

FLOKI’de Yükselen Dipler İnşa Ediliyor

FLOKI, yılın ilk çeyreğinde şov yapmıştı. Son dönemde ise rüştünü ispatlıyor. FLOKI’nin ilk çeyrek rallisi sonrası lacivert kanaldaki mevcut hareketine zaman zaman övgüler yağdırmıştım. FLOKI de son haftalardaki hareketiyle birlikte yüzümü kara çıkarmadı. Kanalın alt bandı olan 0.00011 seviyesi, yatırımcıların can simidi oldu. Ağustos itibarıyla FLOKI’de de yükselen dipler inşa edildiğini görüyoruz. Pozitif. FLOKI’de kısa vadede 0.000162 seviyesi test edilebilir, bu bölgenin üstüne yerleşen FLOKI, kendisini bir üst kademeye atabilir ve kanalın üst bandına doğru yolculuğa başlayabilir.

Altcoin’ler Ralli için Hazır mı?

CHZ, İlk ve En Önemli Adımı Attı

Geçtiğimiz dönemde CHZ’nin sarı bölgeyi destek hâline getirme uğraşından ve güçlü duruşundan söz etmiştik. CHZ de son dönemde yeniden dirildi ve nihayet yeşil direnç bölgesine yaklaşıyor. Bu bölgenin test edilmesini bekliyorduk ve bu test, yakında gerçekleşecek gibi görünüyor. CHZ’nin yeşil bölgeyi ilk etapta geçip geçmemesi çok da önemli olmayacak. Sarı bölgenin üstünde kendini kanıtlayan CHZ, ilk ve belki de en önemli adımını atmış oldu. Pozitif. İlk hedef, 0.082 – 0.092 dolar aralığı. Bu bölge destek edinilirse çok daha farklı şeyler konuşacağız.

Altcoin’ler Ralli için Hazır mı?

HOT’ta Koşullar Uygun

HOT’a güçlü duruşu için övgüler diziyordum bir süredir. Pozitif bakış açımı korumaya devam ediyorum. Kırmızı bölge üstünde en kötü dönemde bile tutunmayı başaran HOT’ta artık sarı direnç bölgesinin test edilmesini bekliyor olacağım. Bu da 0.0022 – 0.0027 dolar aralığının yeniden görülmesi anlamını taşıyor elbette. Haftalık zaman diliminde dolar paritesinde ciddi daralma mevcut, ETH paritesinde aylık zaman diliminde ciddi daralma mevcut. Altcoin piyasası zincirlerini kırdığında büyük bir hareket yapmak için uygun koşullar mevcut.

Altcoin’ler Ralli için Hazır mı?

ARB’de Yeniden Yükseliş Hazırlığı

ARB’nin de en büyük sınavı, kırmızı bölgede tutunmak oldu. Aylardır bu bölge üstünde tutunmaya çalıştı ve son dönemde sıklıkla yorumladığım gibi bu bölge, ARB’yi yeniden hayata tutunduracak bölge oluyor. İki haftalık zaman diliminde net bir şekilde görüldüğü üzere ARB’nin yeniden yukarı yönlü hareketi için yakıt toplanıyor. Altcoin Market Cap ve Total Market Cap zincirlerini kırdığında ARB de zincirlerini kıracaktır. Lacivert bölgenin yakında test edilebileceğini düşünüyorum hâlâ. ARB yatırımcıları, 0.74 – 0.80 dolar aralığını kapsayan bölge ilk testte kırılmazsa hayal kırıklığına uğramamalı. Adım adım inceleyeceğiz.

Altcoin’ler Ralli için Hazır mı?

ARKM’de 1.8 Dolar Kırılırsa…

ARKM, Ağustos başında mavi bölgeyi test ederken aynı zamanda sarı kanalın alt bandını da zorladı. Bu iki bölgenin kesişimi, ARKM’ın ralliye başlangıç noktası oldu. Ekim’in ilk haftasında ise sarı kanal yukarı yönlü kırılmış oldu. İkinci önemli adım da atıldı. Üçüncü önemli adım, turkuaz majör direnç bölgesinin kırılması olacak. ARKM, 1.8 doları kırması durumunda güçlü bir ralli için tamamen hazır hâle gelmiş olacak.

Altcoin’ler Ralli için Hazır mı?

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.