Altcoin'ler Düşerken Korku Endeksi de Dip Yaptı

Altcoin’ler Düşerken Korku Endeksi de Dip Yaptı

Bitcoin’de satış baskısı, hafta sonunda da devam etti. Almanya hükümeti, elindeki varlıkların yarısından çoğunu sattı. Satışa başlamadan önce yaklaşık 50 bin BTC tutan Almanya, an itibarıyla 30 binden daha az sayıda BTC’ye sahip. Hükümete ait adresin borsalara BTC gönderdiği ve bir kısmını bir süre sonra kendi adresine geri çektiği de görülüyor. Mt. Gox ve Almanya kaynaklı satış baskısı sona erdiğinde kripto para yatırımcıları daha da rahatlayacak.

Geçtiğimiz hafta FTX krizinden bu yana yaşanan en büyük likidasyon sürecini geride bıraktık. Bu durum, çoğu zaman lokal/nihai dip çalışmalarında geri dönüşün ateşini fitilleyecek gelişmelerden biri oluyor. Yeni haftayla birlikte satış baskısı sürerken Bitcoin ETF’leri devreye girdi ve alıcı/satıcı arasındaki denge sağlandı. Bitcoin, son birkaç günde bir nebze de olsa güçlendi.

Spot BTC ETF’leri geçtiğimiz iki günde yaklaşık olarak 438 milyon dolarlık yatırım aldı. BlackRock da açıklanan son verilere göre bu süreçte 310 bin 470 BTC’ye ulaştı.

Geçtiğimiz hafta, çok uzun bir süredir görülmeyen derecede büyük bir likidasyon süreci geçirdiğimizi paylaşmıştım. Bu yaşanırken “Rehavet ve Korku” endeksi de son bir yıldır görülmeyen seviyeye indi ve yatırımcılardaki “korku ve panik” hâli verilerde de yer bulmuş oldu.

Altcoin'ler Düşerken Korku Endeksi de Dip Yaptı

60 Bin Dolar Geçilirse Eski Heyecan Geri Gelebilir

Peki Bitcoin ne durumda? Bitcoin, mart ve haziran ayları boyunca 60 – 72 bin dolar seviyesi arasında hareket etmişti. Bu aralığın alt bandı, Bitcoin’in temmuz başında 60 bin dolar seviyesini aşağı yönlü kırmasıyla yeni direnç bölgesi hâline geldi. 59 – 60 bin dolar aralığı, geçilmesi hâlinde çekimser spekülatörlerin iştahlanabileceği bir bölge olacak. Bu yapı, kısa vadede 60 bin dolar seviyesi yukarı yönlü kırılabilirse yatırımcılar ve spekülatörlerdeki heyecanı eski seviyesine getirebilir.

Bahse konu yeni direnç bölgesi, bugün itibarıyla test edildi. Bitcoin, bu hafta da farklı bir sınav verecek.

Altcoin'ler Düşerken Korku Endeksi de Dip Yaptı

Ether’de Destek Bölgesi Yeniden Test Edildi

BlackRock, diğer şirketlerin hemen ardından spot ETH ETF S-1 başvurusunu güncelledi. SEC, işlemlerin ne zaman başlayacağına dair henüz bir açıklama yapmadı. Bloomberg ETF analistleri, işlemlerin 15 – 21 Temmuz haftasında başlama ihtimalini yüksek görüyor.

Eric Balchunas, net bir tarih vermenin şu an için doğru olmayacağını fakat 18 Temmuz 2024 tarihinin ideal bir tarih olabileceğini söyledi. Ether, en son mayıs ayında test ettiği 2 bin 800 – 2 bin 900 dolar destek bölgesini yeniden test etti ve alıcılar bu bölgede yeniden harekete geçti.

Ether’in bahse konu destek bölgesi üstündeyken ETH ETF işlemlerinin başlamasını isteriz.

Altcoin'ler Düşerken Korku Endeksi de Dip Yaptı

Solana’da ETF Hikayesi Takip Edilmeli

VanEck’in ardından 21Shares de spot SOL ETF başvurusunda bulundu. VanEck’in başvurusu geldiğinde SOL, yeşil destek bölgesini test ediyordu ve bu durumun zamansal ve teknik açıdan SOL’ün işine geldiğini konuşmuştuk. Bloomberg ETF analistleri, Solana ETF’leri için son teslim tarihinin/nihai kararın Mart 2025’i bulabileceğini belirtiyor.

SOL de tıpkı ETH gibi yatay hareketine devam ediyor.

Yeşil destek bölgesi (115 – 125 dolar) ve alıcılar, bu zamana kadar görevini başarıyla gerçekleştirdi. Kaotik süreci yeşil bölge üstünde atlatabilirse önü daha açık olur. Birçok altcoin’in majör destek seviyesini kırdığı geçtiğimiz aylarda SOL’ün güçlü kaldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yatırımcıların spot SOL ETF hikayesi ve gelişmelerini takip etmesi gerekir.

Altcoin'ler Düşerken Korku Endeksi de Dip Yaptı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.