Altcoin Piyasası Ne Zaman Yükselişe Geçecek?

Altcoin Piyasası Ne Zaman Yükselişe Geçecek?

Bitcoin, kritik 70 bin dolar eşiğini yeniden aşmayı başardı. Son aylarda Bitcoin’in dar bir bant aralığında hareket ettiğini gördük ve bu durum altcoin piyasasının geneli için iyi haber değildi.

Dar bant aralığındaki bu konsolidasyon süresince savaş dedikoduları ve spot ETH ETF gerginliği piyasayı sardığı için altsezon tam anlamıyla başlamamıştı.

ABD’deki enflasyon verileri de birkaç ay önce bu belirsiz ortamda gerginliği artırmıştı.

Kara bulutlar dağıldı.

Öyle ki ECB, şimdiden faiz indirimine gitti.

Her boğa sezonunda olduğu gibi tüm gerginlikleri kısa sürede ve düzeltmeyi olabildiğince ufak tutarak atlattı Bitcoin.

Altcoin ne zaman yükselecek?

Bitcoin’in de özellikle 25 – 30 bin dolar aralığında yaklaşık yarım yıl geçirdiğini unutmayalım.

Akabinde Bitcoin’de hızlı bir 48 bin dolar denemesi görmüştük ve bir süre sonra o bölge geçilebilmişti.

Bu bölge, Bitcoin için çok önemli bir bölgeydi. Bitcoin, bu bölge geçildikten sonra daha güçlü bir şekilde yeni bir ATH yapmayı başardı. Bitcoin Analizi yazısında daha fazla detay mevut.

Altcoin piyasası da kendi 48 bin dolarını geçmeli.

Bu da Altcoin Market Cap (Bitcoin dışındaki kripto paraların toplam piyasa değeri) için 1.25 trilyon dolar seviyesinin geçilmesi demek.

Bu bölgenin teknik olarak çok önemli bir bölge olduğunu birkaç yıldır sosyal medya hesaplarımda belirtiyorum ve birkaç ay önce Altcoin Market Cap bu bölgeden ret yemişti.

Bu bölge geçildiğinde altcoin piyasasındaki ürünlerin kontrolsüz bir şekilde yükselebileceği bir ortamda bulabiliriz kendimizi. Bahsettiğim şey elbette altsezon.

Altcoin Market Cap’te majör direnç (1.25 trilyon dolar) bölgesine yaklaşırken altcoin piyasası ne durumda?

Altcoin Market Cap, bu bölgeyi Mart ayında denediğinde spot ETH ETF’leri henüz onaylanmamıştı.

Market değeri sıralamasında ilk 10’da yer alan ve yükselmeleri hâlinde Altcoin Market Cap’i daha rahat besleyebilecek majör altcoin’lerden olan BNB eski zirvesini geçmemişti.

Şu anda hem spot ETH ETF’leri onaylandı hem de majör altcoinler çok daha güçlü.

Ether ne durumda?

Ether, spot ETH ETF işlemlerinin henüz başlamadığı ortamda dahi oldukça güçlü konumda. Ether için yıllardır süre gelen bazı soru işaretleri kalkmaya başladı ve ETH artık çok daha güçlü bir taleple karşılaşacak muhtemelen.

Bu da haftalık görünüme yansımış durumda.

Turkuaz çizgiden birkaç ay önce ret yiyen ETH, yeniden bu çizgiye temas etti ve bu çizgiye yakın seviyelerde adeta bekletiliyor.

Spot ETH ETF işlemlerinin Temmuz’un ikinci haftasına kadar başlama ihtimali yüksek görünüyor, çok daha erken de olabilir.

İşlemler başladığında turkuaz çizgi ve mavi bölge kolay bir şekilde aşılabilir. Bu iki bölgenin kırılımı, BTC ve bazı majör altcoin’lerden sonra ETH’de de yeni bir ATH’yi mümkün kılacak.

Altcoin Piyasası Ne Zaman Yükselişe Geçecek?

Altcoin Market Cap için kritik test!

ETH ve majör altcoin’lerin durumunun oldukça iyi olduğunu bazı gerekçeler sunarak anlattım.

Bu henüz Altcoin Market Cap’e yansımadı çünkü gerçek kripto gurmeleri bilir ki bu piyasanın da dinamikleri var. Bu grafikteki sarı bölge geçilirken ETH ve majör altcoin’lerin de kritik bölgelerini kırıyor durumda olması gerekiyordu. Hatta bu bölge geçilmeden uygun ortamın da (ETF) oluşturulduğunu gördük.

Birkaç ay öncesine göre ortam çok daha müsait durumda ve muhtemelen ETH ETF işlemlerinin başlamasıyla hem ETH hem de Altcoin Market Cap belirttiğim majör direnç bölgelerini kıracak.

Ayrıca hem ETH hem de Altcoin Market Cap’in aylık zaman diliminde Ichimoku’da öncü bulutların üstüne yerleştiğini görüyoruz.

Yazımın başında belirttiğim gibi Bitcoin’deki 48 bin dolar bölgesine tekabül eden Altcoin Market Cap’teki 1.25 trilyon dolar seviyesinin altı doldurulmuş bir şekilde kırılması gerekiyordu.

ETH ETF’lerin işleme açılmasını bekleyeceğiz.

Altcoin analizi için son noktayı altcoin piyasasının bir sonraki evreye taşınması için şu anda her şey hazır olduğunu söyleyerek bitirmek mümkün.

Altcoin Piyasası Ne Zaman Yükselişe Geçecek?

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.