Altcoin Piyasası Çıkış Yolu Arıyor

Altcoin Piyasası Çıkış Yolu Arıyor

Altcoin piyasası, üstündeki ölü toprağını atmak için çabalıyor. Altcoin Market Cap, haftalık kapanış bazında son lokal zirve olan 935 milyar dolar seviyesini,yeniden direnç olarak test ediyor. Bu seviye, aynı zamanda pembe direnç bölgesinin de üst bandı da olduğu için geçilmesi gereken bir bölge.

Bu hafta, bu yüzden oldukça önemli. Bitcoin’de 65 bin dolar seviyesi neden önemliyse Altcoin Market Cap’te de 935 milyar dolar seviyesi o yüzden önemli. Yarım yıllık güçsüzlüğün sonlanması için atılması gereken iki adım var özetle. Altcoin Market Cap’in pembe kanal içindeki dalgalanması sürüyor.

Altcoin Piyasası Çıkış Yolu Arıyor

Bitcoin Dominansı Umut Verici

Bitcoin güç kazanmaya devam ederken Bitcoin Dominansı, kritik bölgede hareket etmeyi sürdürüyor. Bitcoin Dominansı, sarı majör direnç bölgesini hâlâ geçemedi. Bu durum, kısa vadede gerçekleşebilecek tüm senaryolara rağmen orta vadede altcoin piyasası için umut verici.

Bitcoin Dominansı’nın önümüzdeki aylarda ilk etapta 51-52 seviyelerine temas edeceğini düşünüyorum.

Son 2 yıllık sürece baktığımızda yüzdelik değerler bazında bu şüphesiz BTC.D’deki en sert düşüş olacak. Ether’in 4 bin doları geçtiği dönemde de BTC.D’deki düşüşün sertleşmesini ve yavaş yavaş BTC.D’nin yüzde 40’lı seviyeleri ve altını görmesini beklerim.

Altcoin Piyasası Çıkış Yolu Arıyor

ETH İlk Adımı Attı

Ether, ilk adımı attı. Bu hareketin devamı gelmeli ve ETH’de 2 bin 800 seviyesinin yukarı yönlü kırıldığını görmeliyiz. Sarı majör destek bölgesinden hayata tutunan ve mor bölgeyi geçen ETH, yarım yıllık çilenin sonlandığına inanmamız için önemli bir adım daha atmalı.

Ether’e aylık zaman diliminde baktığımızda ETH’nin aylıkta orta bandın (Bollinger) üstünde tutunan bir görünümde olduğunu görüyoruz ve aylık bantlar daralıyor. Bu da yeni bir yükseliş dalgasının yaklaşma ihtimalini gözler önüne seriyor.

Ether’de 3 bin dolar seviyesinin test edildiğini ve ETH’nin bu hareket sonrası 2 bin 800 dolar seviyesi üstünde güçlü şekilde tutunduğunu görürsek yükselişe tam anlamıyla hazır olduğumuzu anlayabiliriz.

Altcoin Piyasası Çıkış Yolu Arıyor

AVAX’ta 32-33 Dolar Test Edilebilir

AVAX, sarı majör destek bölgesinden hayata tutundu. Ağustos ve eylül aylarında bu bölgede alıcılar harekete geçtikten sonra yükseliş, hız kazanmaya başladı. AVAX’ın mor direnç bölgesine yavaş yavaş yaklaştığını görüyoruz ve mor bölgeye kadar önünde herhangi bir engel kalmadı.

AVAX’ta 32 – 33 dolar seviyeleri yakında test edilebilir, asıl yükseliş dalgası ise AVAX’ın mor bölge üstüne yerleşmesiyle başlayacaktır.

Son yarım yılda güçsüz sekanslar yaşamış olmasına rağmen AVAX, altcoin piyasasının geneline göre oldukça güçlü bir döngü yaşıyor.

Altcoin Piyasası Çıkış Yolu Arıyor

LTC Konsolide Oluyor

Piyasanın gediklilerinden Litecoin, konsolide olmaya devam ediyor. Yeşil bölge üstünde kendini kanıtlayan LTC’de orta vade hedefi olarak 100 ve 115 dolar seviyeleri ön plana çıkıyor. Bitcoin Dominance’ın yüzde 40’lı seviyelere indiği dönemde LTC’de 200 dolar ve üstü de oldukça makul hedefler gibi görünüyor. Özellikle 230 ve 280 dolar seviyeleri, alt sezonda test edilebilecek seviyeler. Piyasa değeri zaten büyük olduğu ve çok fazla hikayesi kalmadığı için yatırımcılara çok büyük getiriler sunması, pek mümkün görünmüyor. Yine de konsolide olduğu alanı terk ederse altcoin piyasası için sinyal görevi görebilecek bir gelişme olacaktır.

Altcoin Piyasası Çıkış Yolu Arıyor

FLOKI Tehlikeli Bölgeden Uzaklaşıyor

Mart ayından beri içinde konsolide olduğu lacivert kanalın alt bandından (0.00011 dolar) uzaklaşan FLOKI, yarım yıllık kaotik dönemde güçlü durdu diyebiliriz. FLOKI’de ilk etapta 0.00015 seviyesi test edilebilir, bir sonraki durağın ise 0.000163 dolar seviyesi olmasını beklerim. Orta vadede FLOKI’nin ulaşabileceği ilk önemli hedef ise 0.00025 dolar olarak göze çarpıyor. Boğa sezonunda ise çok daha güzel getiriler vadediyor.

Altcoin Piyasası Çıkış Yolu Arıyor

HOT’ta Majör Direnç Test Edilebilir

HOT, haftalık görünümünü en çok beğendiğim ürünlerden biri. Çok uzun bir süredir konsolide oluyor HOT ve kırmızı bölge üstünde kendini kanıtladı. Sarı majör direnç bölgesinin önümüzdeki süreçte test edilmesini bekliyorum. Bu da HOT’un yeniden 0.0022 – 0.0028 dolar aralığına ulaşmasını sağlar. Önümüzdeki ilk altsezonda HOT’un sarı ve mor bölgeleri kolaylıkla aşacağını düşünüyorum.

Altcoin Piyasası Çıkış Yolu Arıyor

ANKR Güçlü Duruyor

ANKR, altcoin piyasasındaki güçlü ürünlerden biri. Kaotik süreçleri sarı majör destek bölgesi üstünde tutunarak karşılamayı başaran ANKR, son dönemde de sarı bölgeyi ihlal etmedi. Yaklaşık 870 günlük bir konsolidasyon/akümülasyon süreci söz konusu ANKR’da. Mor majör direnç bölgesi, bu aralığın tepe noktasını oluşturuyor ve mor bölge, 0.056 dolar-0.067 dolar aralığını kapsıyor. Mor bölgeye giden yolda ANKR için minör direnç görevi görebilecek bölge ise 0.042 – 0.043 dolar aralığı.

Altcoin Piyasası Çıkış Yolu Arıyor

Likit Varlıklarda Düşüş Var

Bitcoin’de likit varlıklarda son dönemde keskin bir düşüş söz konusu. Yatırımcılar, varlıklarını satış geçmiş olmayan cüzdanlara aktarıyor. Bu durum, genellikle bitcoin’de fiyat artışını tetikler.

Altcoin Piyasası Çıkış Yolu Arıyor

Bitcoin’de Zirve Seçim Sonrası mı?

ABD’de başkanlık seçimleri yaklaşıyor. Seçim, 5 Kasım’da gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz seçimlere baktığımızda bitcoin’in halihazırda bir yükseliş evresinde olduğu görülürken seçimlerden sonra yükselişin hız kazandığı görülüyor. Tarihe baktığımızda kripto para piyasası döngülerindeki nihai zirveler, ABD’de başkanlık seçimlerinden sonra gerçekleşiyor.

Altcoin Piyasası Çıkış Yolu Arıyor

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.