Altcoin Nedir?

Altcoin Nedir?

Alternative coin ifadesinin kısaltması olan altcoin, çoğunlukla Bitcoin dışındaki bütün kripto paraları ifade etmek için kullanılır. Yani kripto para dünyasının ilk ve en bilineni olan Bitcoin dışındaki tüm kripto para birimleri bir altcoin olarak nitelendirilir.

Altcoin’in Özellikleri Neler?

Altcoin nedir sorusu kadar merak edilen bir diğer soru da altcoin’in özellikleri nelerdir sorusu oluyor. Geniş bir yelpazede farklı dijital paraları ifade etmek için kullanılan altcoin terimi, farklı blok zincir teknolojileri ve kullanım amaçlarına sahip kripto paraları içerir. Altcoin özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Altcoin’ler Bitcoin’e alternatif olarak ortaya çıktığı için bu ismi almıştır.
  • Altcoin’ler kripto para dünyasını ve sektörü büyütmek amacıyla ortaya çıkmıştır.
  • Her bir altcoin’in kendi riskleri ve birtakım avantajları bulunur.
  • Her altcoin benzersiz özelliklere ve kullanım durumlarına sahiptir.
  • Madencilik işlemleri Bitcoin’e oranla altcoin’lerde daha kolay gerçekleşir.
  • Altcoin’lerin sunduğu avantajlardan bazıları şunlardır:

    Daha fazla düzeyde kullanıcı ve işlem gizliliği sunması,
    Yüksek likidite,
    Daha başarılı işlem hızı,
    Amaca uygun olan kripto para ile daha somut adım imkânı sunması,
    Uygun fiyatlı madencilik hizmetleri sağlaması,
    Daha çeşitli yatırım olanakları sunması,
    Her altcoin’in belirli bir amacı veya kullanım durumunu destekleyebilir olması.


  • Altcoin projeleri, genellikle yenilikçi teknolojilere ve özelliklere odaklanarak kendilerini diğerlerinden ayırmaya çalışır.

Kaç Tane Altcoin Var?

Altcoin ne demek sorusuna yanıt sunduktan sonra sırada altcoin çeşitleri ve sayıları var. Kaç tane altcoin var dersin? Güncel rakamlara göre toplamda 258 adet altcoin olduğu biliniyor. Bunlardan en popülerleri Ethereum (ETH), Tether (USDT), Solana (SOL), Dogecoin (DOGE), Ripple (XRP), Cardano (ADA) olarak sıralanabilir.

Altcoin Nasıl ve Nereden Alınır?

Altcoin, güvenilir kripto para borsası BitHero ile kolayca alınabilir. Bunun için hemen BitHero mobil uygulamasını indirerek, üyeliğini oluşturabilir ve ardından alım satım işlemlerine başlayabilirsin. Hesabından para göndererek veya -varsa- regülasyonlarla izin verilen alternatif ödeme sistemlerini tercih ederek hızlı ve kolay şekilde altcoin satın alma işlemi gerçekleştirebilirsin.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation