Alt coin’lerde Sil Baştan: İlk Direnç 920 Milyar Dolar

Alt coin’lerde Sil Baştan: İlk Direnç 920 Milyar Dolar

ABD’de ÜFE, beklentilerin altında %2.2 olarak açıklandı. Beklenti %2.3’tü ve son açıklanan veri ise %2.6’ydı.

Verilerin çoğunlukla istediğimiz gibi gelmeye devam ettiğini görüyoruz. Eylül ayında Fed’in faiz indirme ihtimalinin %100 olduğu görülüyor.

FedWatch Tool verilerine göre Fed’den eylül ayında 25 baz puanlık bir indirim görme ihtimalimiz %45.5 ve 50 baz puanlık bir indirim görme ihtimalimiz %54.5. Bu değerler, güncel değerlerdir ve önümüzde 35 günlük bir süreç olduğu düşünüldüğünde bu değerlerin değişeceğini bilmek gerekir. Şu an için 25 baz puanlık bir indirim, Jerome Powell’ın da son söylemleri sebebiyle bir adım daha ön plana çıkıyor.

Her halükarda bir indirim geleceği neredeyse kesin ve para politikasındaki değişiklik de aklında soru işareti olan çekimser tüm spekülatörleri ve yatırımcıları harekete bir noktada geçirecektir. Ayrıca bugün 15:30’da ABD’de yıllık enflasyon verileri açıklanacak. Beklenti %3.0 ve son açıklanan veri de %3.0.

Alt coin’lerde Sil Baştan: İlk Direnç 920 Milyar Dolar

Altcoin Market Cap’te İlk Direnç 920 Milyar Dolar

Peki altcoin piyasası ne durumda?

Altcoin Market Cap, geçtiğimiz aylarda yaşanan düşüşlerle birlikte 2024 yılındaki tüm kazançlarını silmiş oldu ve altcoin’lerin birçoğunda adeta sil baştan başlıyoruz.

Kırmızı majör destek bölgesi, yıl başında direnç bölgesi görevi görüyordu ve o bölge, o dönemde kırıldıktan sonra destek olarak test edilmişti.

O noktadan sonra ralli sarı bölgeye kadar devam etti. Sarı bölgenin kırılımı, birçok farklı öneme sahipti fakat çeşitli sebeplerden geçilemedi.

Kripto içinde ve dışında yaşananlarla birlikte Altcoin Market Cap’te kırmızı bölgeye kadar yeniden gerilediğimizi gördük.

Bu bölge, bu grafikte en önemli destek bölgesi. Bu bölgenin altına yerleşmek demek, ayı sezonunda akümüle olunan bölgeye yeniden giriş yapmak demek.

Bu arada elbette bu süreçte güçlü kalan (en azından ayı sezonunda yaptığı nihai dip seviyesinin altına yerleşmeyen) altcoin’lerin güçlü altcoin’ler olduğunu tekrar etmeliyiz ki yeni bir yükseliş dalgasında yıldızı en çok parlayacak ürünler, bu ürünler olacak.

Altcoin Market Cap’te 920 milyar dolar bölgesi, ilk etapta geçilmesi gereken bir direnç bölgesi.

Aylık zaman diliminde Ichimoku’da hâlâ öncü bulutların üstündeyiz, bu ay da güçlü bir kapanış görürsek sonbahar aylarında yukarı yönlü beklentilerimiz olabilir.

Alt coin’lerde Sil Baştan: İlk Direnç 920 Milyar Dolar

ETH Sarı Bölge Üstünde Kendini Kanıtlamalı

Ether, 2022 yılının Mayıs ayından 2023 yılının Kasım ayına kadar altında konsolide olduğu sarı bölgenin üstüne yerleşmeyi başarmıştı.

ETH, çok uzun bir süre boyunca bu grafikte “6” olarak gösterdiğim alana hapsolmuş durumdaydı.

Resesyon endişesi ve jeopolitik gerilimler sebebiyle bu bölge aşağı yönlü kırıldı.

An itibarıyla mor bölge üstünde tutunmaya çalışan bir ETH görüyoruz.

Yeşil bölge tekrar kazanılmadan -ETH tekrar 6 numaralı bölgeye yerleşmeden- büyük bir ralli beklentisi içinde olmamak gerekir, kısa vadede yeşil bölge tekrar kazanılırsa pozitif şeyler konuşulabilir.

ETH çok sert bir şekilde satış yedi fakat sarı bölge, düşüşün sonlanması gereken bir bölgeydi ve bu bölge üstünde ETH’nin kendini kanıtlaması lazım.

Kovid çöküşünün olduğu dönemde ETH’nin iki haftada %64’lük bir düşüş yaşadığını hatırlıyoruz, geçtiğimiz haftalarda ETH %40’lık bir düşüş yaşadı ve COVID çöküşünü yeniden anımsadığımız bir düşüş görmüş olduk.

Alt coin’lerde Sil Baştan: İlk Direnç 920 Milyar Dolar

XTZ’de Güçlü Bir Konsolidasyon Var

Tezos XTZ, bir önceki boğanın en çok konuşulan ürünlerinden biriydi.

İngiliz devi Manchester United ile yaptığı partnerlik de güçlü fiyat performansıyla birlikte en çok konuşulan gelişmelerden biri olmuştu.

O dönemde grafikte gösterdiğim mor kanal içinde nizami bir şekilde hareket ettiğini hatırlıyoruz.

Kanalda tutunamayan XTZ, turuncu bölgeden de ret yedikten sonra ayı sezonundaki çöküşüne başlamış oldu.

Bu çöküş, pembe bölgeye kadar devam etti.

Pembe bölge ve kırmızı bölge arasında yaklaşık 1.5-2 yıldır hareket ettiğini görüyoruz.

Kırmızı bölge, mart ayında yeniden test edilip geçilememişti ve XTZ yeniden pembe bölgeye geriledi.

Altcoin Market Cap’in de en önemli majör destek bölgesine gerilediği düşünüldüğünde XTZ için de üstünde muhakkak tutunması gerektiği pembe bölge testi, çok daha farklı bir anlam kazanıyor. XTZ’nin 60-63 cent (pembe bölge) üstünde tutunması gerekiyor.

Çok net bir konsolidasyon var XTZ’de.

Alt coin’lerde Sil Baştan: İlk Direnç 920 Milyar Dolar

FET, Düşüşü İyi Karşıladı

Önceki ve mevcut boğa sezonlarında kripto para piyasasının en güçlü altcoin’lerinden biri şüphesiz FET’ti.

Son dönemde de gücünü kanıtlamış oldu.

FET de büyük bir düşüş yaşadı fakat güçlü yükselişi sebebiyle bu düşüşü olabildiğince iyi bir noktada karşılayabildi.

FET’in Kasım 2022’den beri turuncu kanal içinde hareket ettiğini görüyoruz.

Bu kanalın alt bandına kadar gerileyen bir FET gördük ve lacivert majör destek bölgesi de turuncu kanalın alt bandıyla kesişiyor.

Bu iki önemli bölgede tutunduğunu görüyoruz. Lacivert elips, bahse konu iki bölgenin kesişimini net bir şekilde gösteriyor.

Bu noktada FET’in 0.69-0.70 seviyeleri üstünde tutunması, en azından kısa vadede spekülatörler için bir alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.

İlk önemli direnç bölgesi ise 1.2-1.4 dolar aralığı.

Alt coin’lerde Sil Baştan: İlk Direnç 920 Milyar Dolar

ADA, Yeni Dip Yapmadı

ADA, Eylül-Şubat ayları arasında kendi içinde mini bir boğa sezonu yaşadı.

Lacivert döngü dibinden mor majör direnç bölgesine uzanan güçlü bir ralli yaptı. Mevcut piyasa koşulları dikkate alındığında bu durumu, mini bir boğa sezonu olarak değerlendirebiliriz.

Bu güçlü ralli, son dönemde ADA’nın yeni bir dip yapmamasını da sağladı.

An itibarıyla turkuaz destek çizgisi üstünde tutunmaya çalışan bir ADA var ve lacivert bölge, mevcut döngü dibi ve majör destek bölgesi olarak ön plana çıkıyor.

Bu kaotik süreçte yeni dip yapmayan ürünlerin daha az riskli ürünler olduğunu düşünüyorum ve ADA’yı da bu kategoriye rahatlıkla sokabiliyoruz.

Lacivert döngü dip bölgesinin aşağı yönlü kırılmadığı bir senaryoda ADA için kırmızı majör direnç bölgesi, test etmesini beklediğim ilk önemli direnç bölgesidir.

Kırmızı majör direnç bölgesi, 0.44-0.50 dolar aralığını kapsıyor.

Olası bir altsezonda ADA’nın en azından yeniden mor majör direnç bölgesini test etmesini beklerim ki bu da ADA’nın tekrar 0.69-0.82 dolar aralığına ulaşması anlamına geliyor. Elbette altsezonda çok daha güçlü yükselişler oluyor ve mor bölge üstü de kolaylıkla görülebilir.

Mor bölge, altsezonda ilk durak noktası olabilir. Nihai hedef olur gibi bir yanlış anlaşılma olmasın.

Alt coin’lerde Sil Baştan: İlk Direnç 920 Milyar Dolar

AVAX, Momentumu Koruyor

AVAX, geçtiğimiz boğa sezonu yaşadığı ralliyi ve yakaladığı momentumu korumayı sürdürüyor.

AVAX, bugün itibarıyla piyasa değeri sıralamasında 12. sırada ve majör altcoin olma özelliğini koruyor.

Lacivert bölgeden kırmızı bölgeye kadar uzanan çok ciddi bir ralli yaşamıştı.

Tekrar sarı majör destek bölgesine geldi ve bu bölgede tutunmaya çalışıyor. Yatırımcıların 20-22 dolar aralığının önemini bilmesi gerekiyor.

Altcoin Market Cap’in en kritik majör destek bölgesine temas ettiği bir ortamda AVAX’ın bu çöküş sürecini sarı bölgede karşılaması gelecek adına oldukça pozitif.

Sarı ve hatta yeşil bölgeler üstünde tutunan AVAX için önümüzdeki süreçte pozitif bakış açımı koruyacağım.

Yüzlerce yeni altcoin’in çıktığı bir piyasada güçlü kalan altcoinler tespit edilmeli ve risk yönetebilmek adına kritik bölgeler arasında geçişler yapılmalı.

Piyasayla inatlaşılmamalı.

Alt coin’lerde Sil Baştan: İlk Direnç 920 Milyar Dolar

Kripto Para Yorum ve Analiz kategorisinden tüm kripto para analizlerine ve uzman yorumlarına ulaşabilir, detaylı bilgilere erişebilirsiniz

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation