A'dan Z'ye Floki Coin (FLOKI) Nedir?

A’dan Z’ye Floki Coin (FLOKI) Nedir?

Floki Coin (FLOKI – Floki Inu), tıpkı Dogecoin (DOGE) gibi bir meme coin’dir. Adını Elon Musk’ın Shiba Inu cinsi köpeğinin isminden alan bu kripto para birimi, merkeziyetsiz projeler arasında yer alıyor. Resmi internet sitesinde “Halkın Kripto Para Birimi” ifadesini kullanan FLOKI projesinin arkasındaki ekip topluluğunun çıkarlarını temsil ediyor. Ethereum ve Binance Smart Chain blok zincirlerinde çalıştığı için de Floki Coin çok zincirlidir. Tüm bunlara göre FLOKI nedir, kaç TL’dir ya da nasıl alınır gibi tüm merak edilen soruların yanıtlarını içeriğimizde bulabilirsin. Hazırsan keşfetmeye başlayalım!

FLOKI Nedir?

Bir meme coin olan FLOKI, bir internet meminden esinlenerek yaratılmış kripto para birimlerinden biridir. Başlangıçta Elon Musk’un köpeğini temel alan bir meme coin olarak ortaya çıkan Floki Coin, zamanla çok daha önemli bir proje haline geldi. Floki Coin ne zaman çıktı bakıldığında ise takvimler 2021 yılının haziran ayını gösteriyor. Projeyle ilişkili token olan FLOKI, hem ERC-20 hem de BEP-20 uyumludur. Bu nedenle hem Ethereum hem de Binance Smart Chain blok zincirlerinde çalışan çok zincirli bir token çeşididir. ETH-BSC köprüsü üzerinde, atomik takas aracılığıyla kolayca 1’e 1 oranda FLOKI token takası gerçekleştirmek mümkündür. Bunun yanı sıra stake etme (staking) yöntemine de izin veren FLOKI, böylece kullanıcılarına çeşitli ödüller de sunuyor. Peki FLOKI sahibi kim? Floki Inu’nun arkasındaki ekibin öne çıkan isimleri Dr. Amanda Kavner, Mr. Brown Whale ve Jackie Xu’dur. Floki üyelerine ise “Floki Vikingleri” deniyor. FLOKI’yi diğer meme coinlerden farklı kılan şey de zaten topluluğu için yani Floki Vikingleri için kullanım sağlamasıdır. FLOKI amacı nedir merak ediyorsan; kripto alanında en popüler ve en çok kullanılan coin olmak birincil amaçlarıdır.

Nasıl Çalışır?

Floki coin, Floki Inu ekosisteminin yerel token’ıdır. Ethereum blockchain ve Binance smart chain üzerinde bulunan coin, böylece Floki kullanıcılarının her iki blockchain’in de güçlü yanlarından faydalanmasını sağlayabiliyor. Floki Inu ağının en önemli projelerinden biri “Valhalla” isimli Play to Earn sistemiyle çalışan metaverse oyunudur. Bunun yanı sıra Floki Inu içerisinde bir kripto eğitim platformu olan Floki Üniversitesi de yer alıyor. Ayrıca NFT’leri de kapsayan tam teşekküllü bir web3 projesi olarak adından söz ettiriyor. Ek olarak işletmelerin FLOKI’yi web sitelerinde sorunsuz bir şekilde kabul etmelerini sağlayan bir kripto para birimi ödeme ağ geçidi olan NOWPayments ile ortaklık ile de ortaklık kuruldu. Bu, FLOKI token’ın bugün gerçek dünyada da kullanım alanlarına sahip olabilme imkanı veriyor. Projenin en son sürümü ise kendi blockchain ekosistemini yaratmayı ve hayırsever girişimleri amaçlıyor. Son olarak dünyadaki gıda güvensizliğini ortadan kaldırma gibi misyonlar da yükleniyorlar.

Floki Projesinin Üç Ayağı

Bu projenin daha geniş perspektiften bakıldığında 3 farklı ayağı olduğu söyleniyor: Hayırseverlik, fayda ve meme durumu. Floki, kendisini meme statüsü sayesinde bireylere güç veren bir hareket olarak tanımlıyor. Fayda tarafında ise kullanıcıların FLOKI’yi NFT ticareti yapmak ve fiziksel ürünler satın almak için ödeme olarak kullanabilecekleri Valhalla ve Floki Places gibi çeşitli projeler öne çıkıyor. Hayırseverlik tarafında ise insanların yaşamlarını iyileştirerek dünyayı olumlu yönde etkilemeye adanmışlıktan söz ediliyor. Floki, az gelişmiş ülkelerden başlayarak her kıtaya okul kurmayı hedeflediklerini belirtiyor.

Floki Inu Ne İçin Kullanılabilir?

FLOKI tokeni; DeFi, Metaverse ve NFT’leri kapsayan çok sayıda farklı projeden oluşuyor. Bunlar içerisinde Valhalla adlı kendi metaverse oyunları dikkat çekiyor. Oyuncular katılıma göre ödüller kazanabiliyor. Bu oyunu oynamak için bilgisayara Metamask tarayıcı uzantısını eklemek gerekiyor. Kullanıcıların kendi NFT karakterini yaratabildiği bu oyunun ekibi 20’den fazla oyun geliştiricisinden oluşuyor. FlokiFi ise FLOKI tarafından desteklenecek yeni DeFi ürünüdür.. İlk ürün, dijital varlıkların güvenliğine yönelik sektörün yenilikçi protokolü olduğu iddia edilen “FlokiFi Locker”dır.

En Düşük Fiyat – En Yüksek Fiyat ve Toplam Arz

FLOKI en yüksek kaçı gördü merak ediyorsan cevaplayalım: FLOKI, bugüne dek en yüksek fiyatını 0.0003437 dolar ile 4 Kasım 2021’de gördü. En düşük fiyatı ise 9 Ağustos 2021’de 0.00000002 dolar oldu. Ayrıca FLOKI maksimum arzı 20.000.000.000.000 FLOKI olarak belirlendi.

FLOKI Nereden Alınır?

Değerli meme coin’ler arasında gösterilen FLOKI token, kripto para borsalarından alınıp satılabilmektedir. BitHero’da Türk lirası ile FLOKI (FLOKI) alıp satmak mümkündür. Güvenli ve hızlı online işlemler için sen de hemen Bithero’yu tercih edebilirsin.

Floki Coin (FLOKI) Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

FLOKI Madenciliği Yapılıyor mu?

Hayır, FLOKI, madenciliği yapılan bir kripto para türü değildir.

Floki Coin kaç TL?

Floki Coin’in anlık fiyatı 0.001075 TL’dir.

FLOKI en yüksek kaçı gördü?

FLOKI, bugüne dek en yüksek fiyatını 0.0003437 dolar ile 4 Kasım 2021’de görmüştür.

FLOKI günlük işlem hacmi nedir?

FLOKI 24 saatlik işlem hacmi ₺845,398,430 TRY’dir.

Floki sahibi kim?

Floki Inu’nun arkasındaki ekibin öne çıkan takma isimleri Dr. Amanda Kavner, Mr. Brown Whale ve Jackie Xu olmuştur.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Daha Fazla

Post navigation