Altcoin’lere ‘1 Trilyon Dolar’ Geçilmeden Rahat Yok

Altcoin’lere ‘1 Trilyon Dolar’ Geçilmeden Rahat Yok

ABD’de veriler istediğimiz gibi gelmeye devam ediyor. Birkaç saat önce açıklanan tarım dışı istihdam verileri, Eylül ayında faiz indirimi olma ihtimalini de artırdı. ABD’de işsizlik, beklentilerin üstünde, %4.1 olarak açıklandı. Böylelikle Fed’in eylül ayında faiz indirimine gitme ihtimali de %71’den %80’e yükseldi.

Altcoin’lere ‘1 Trilyon Dolar’ Geçilmeden Rahat Yok

Bilindiği üzere ABD’de geçtiğimiz hafta Çekirdek Kişisel Tüketim Giderleri Fiyat Endeksi (PCE) beklentiler dâhilinde %2.6 olarak açıklandı. Açıklanan önceki veri ise 2.8’di. Enflasyon ve işsizlik noktasında istenen noktadayız diyebiliriz fakat kripto para piyasasındaki çalkantı sürüyor. Mt. Gox ve Alman hükümetinin getirdiği satış baskısı ve yaz aylarının getirdiği durgunlukla özellikle altcoin’ler ciddi zarar görüyor.

Altcoin’lerde Haftalık Kapanış Önemli

Peki altcoin piyasası ne durumda? Altcoin Market Cap, Nisan ayının başından beri üstünde haftalık kapanışlar yaptığı pembe bölgeye tekrar geriledi. Bu bölgenin altına fitil atıldı ve an itibarıyla bu bölgenin altında hareket ediyor. Haftalık kapanış bu anlamda önemli olacak. Yatırımcılar, önümüzdeki dönemde pembe ve kırmızı bölge arasında bir geri dönüş bekleyecekler. Bu birkaç ay çok büyük getirilerin olduğu bir ortama erişemeyeceğiz. Yaklaşık 1 trilyon dolar seviyelerindeki pembe bölgenin üstünde güçlü bir görünüme sahip olmadan en azından bu beklentide olmak gerekir.

Altcoin’lere ‘1 Trilyon Dolar’ Geçilmeden Rahat Yok

SOL Yeniden Yeşil Bölgeye Geriledi

SOL, ETF başvurusunun geldiği dönemde yeşil majör destek bölgesinde hareket ediyordu. Bu yaşanan düşüşle birlikte SOL, yeniden yeşil bölgeye geriledi. Bu bölgenin önemini kısa bir süre önce konuşmuştuk. SOL yatırımcıları, bu bölgenin önemini bilerek hareket etmelidir.

Altcoin’lere ‘1 Trilyon Dolar’ Geçilmeden Rahat Yok

HOT, 0.0025 Dolar Seviyesini Kırmalı

Türk yatırımcıların özellikle tercih ettiği ürünlerden biri olan HOT üzerinden piyasa incelememize devam edelim. HOT, ayı sezonu boyunca üstünde dip çalışması yaptığı kırmızı bölgeye yeniden geriledi. Bu bölge, alıcıların potansiyel olarak harekete geçebileceği bir bölge. Bu bölgenin korunması, boğa sezonunda ürünün güçlü bir şekilde hareket etmesi için ilk koşullardan biri. Kırmızı bölge, 0.000950 – 0.001250 dolar bölgesini kapsıyor. İlk kritik direnç bölgesi ise sarı bölge. Sarı bölgenin geçilmesi için HOT’un 0.0025 dolar seviyesini kırması gerekecek. Önümüzdeki süreçte HOT, kırmızı ve sarı bölgeler arasında konsolide/akümüle olsa dahi bu umut verici bir gelişme olarak lanse edilebilir.

Altcoin’lere ‘1 Trilyon Dolar’ Geçilmeden Rahat Yok

CHZ Başladığı Yere Döndü

Türk yatırımcıların bir diğer gözdelerinden CHZ’yi de değerlendirelim. CHZ, başladığı yere dönen ürünlerden biri oldu bu süreçte. Turkuaz bölge (0.54 – 0.60 dolar), yeniden test ediliyor. CHZ’nin bu bölgede tutunması gerekir ki önümüzdeki süreçte daha güçlü bir şekilde hayata dönsün. Mor direnç bölgesi, işlerin olumlu yönde değişmesi için geçilmesi gereken ilk bölge. Bu bölge, 0.09 – 0.8 dolar aralığını kapsıyor. HOT gibi CHZ’nin de mevcut destek ve direnç bölgeleri arasında konsolide olması önümüzdeki süreçte yeterli olacaktır. Yatırımcılar, kritik seviyelerin önemini bilerek hareket etmelidir.

Altcoin’lere ‘1 Trilyon Dolar’ Geçilmeden Rahat Yok

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.