2024'ün İlk Yarısında Ethereum'un Durumu: ETH Yorum & Analiz

2024’ün İlk Yarısında Ethereum’un Durumu: ETH Yorum & Analiz

Bir önceki yazıda, Bitcoin’in 6 aylık performansını ele almıştık. Şimdi ise Ethereum’a bir bakış atalım ve Ethereum son durum analizi yapalım.

Ethereum için hayallerin gerçeğe dönüştüğü bir döneme tanıklık ettik.

2024’ün ilk yarısı, Ethereum açısından oldukça verimli geçti. Kısaca bir ilk yarıyı hatırlayalım, ardından Ethereum yorum ve analizine geçelim.

Yılın ilk aylarında spot ETH ETF başvurularının kabul edilme ihtimali çok düşük görünüyordu, en azından bu şekilde lanse ediliyordu.

Bitcoin ETF’lerinin kabulünün Ethereum için bir öncü sinyal olmadığı üzerine günlerce konuşulduğu bir dönem dahi yaşamıştık. Hâliyle Ethereum özelinde beklentiler, zaman geçtikçe azalmıştı.

Bu dönemlerde dahi BlackRock CEO’su Larry Fink’in Ethereum ve ETF başvuruları hakkındaki düşünceleri değişmemişti.

Larry Fink, SEC’nin Ethereum’u “menkul kıymet” olarak görmesi durumunda dahi spot ETH ETF başvurularının kabul edilebileceğini, teknik olarak bunun önünde bir engel olmadığını belirtmişti.

ETH ETF başvuruları hakkındaki nihai kararın verileceği tarih yaklaşırken ortaya çıkan bir söylenti, bütün kara bulutları ortadan kaldırmıştı.

ETH ETF başvurularının onaylanma ihtimali %75’e çıkmıştı ve sonrasında da gerçekten onay geldi.

BlackRock, yatırımcılarını ETH ETF işlemleri başlamadan hemen önce Ethereum ile ilgili bilgilendirdi.

BlackRock Yöneticisi Jay Jacobs, ”Bitcoin’in temel çekiciliği arzının kısıtlı olmasından geliyor, Ethereum ise kullanışlı ve faydalı. Ethereum’u aracılar olmadan çalışan uygulamalar için küresel ve merkezi olmayan bir platform olarak düşünebilirsiniz.” demişti.

Ethereum’u çekici kılan noktaların dev şirketler tarafından istikrarlı bir şekilde vurgulanması, Ethereum’un potansiyelinin açığa çıkmasını çok daha rahat bir şekilde sağlayacaktır.

Bitwise da ETH ETF tanıtım reklamında Ethereum’a genç ve dinç yakıştırması yaparken mevcut sistemin de yaşlı ve yorgun olduğunu sahnelendirmişti.

Reklam, Ethereum’un mevcut sistemin aksine 7/24 çalışan bir sistem olduğunu özellikle belirtiyordu.

Bu noktada bir paradigma değişimi de söz konusu.

Tüm bu süreci, ETH’nin 6 aylık grafiğini inceleyip Ethereum fiyat analizi ile derinleştirerek de değerlendirelim.

2021 ve 2022 yıllarında iki kez 3680 dolar seviyesinde altı aylık kapanış yapan Ether’in bu anlamda gördüğü en yüksek kapanış, bu seviye.

Ethereum yorum 2024 yılı içinse şunları söyleyebiliriz: 2024 yılının ilk yarısında da verimli bir dönem geçiren ETH, kapanışını 3680 seviyesinin hemen altında gerçekleştirdi ve altı aylık kapanışlar değerlendirildiğinde yeni bir yüksek yapamadı.

Bir sonraki altı aylık kapanış, yıl sonunda gerçekleşecek ve ETH’nin yeni bir zirve görme ihtimali mevcut tabloda çok yüksek görünüyor. Haftalık zaman diliminde 4 bin dolar seviyesi aşıldığında zaten ETH’nin önünde çok büyük bir direnç bölgesi kalmıyor.

ETH’nin 4 bin dolar seviyesi üstüne yerleştiğinde daha rahat hareket edebileceği bir alan görünüyor, özellikle ilk etapta 5 bin dolar seviyesine kadar.

2024'ün İlk Yarısında Ethereum'un Durumu: ETH Yorum & Analiz

Ethereum Grafiğinde Bu Aylık Kapanış Önemli

Ethereum grafik yorumu yaptığımızda, ETH’nin aylık zaman diliminde güçlü kalmaya devam ettiğini söylemek mümkün.

Trend analizi yaparken güncel durumu daha net anlayabilmek adına Ichimoku Kinko Hyo indikatörünü de özellikle Bitcoin’de olduğu gibi Ethereum analiz çalışmalarında da sık sık kullanırız.

Ichimoku’da öncü bulutların üstüne şubat ayında yerleşmeyi başaran Ether, o dönemden bu yana öncü bulutların üstünde hareket etmeye devam etti ve ediyor.

Son aylarda yatay bir hareket söz konusu ve Tenkan Sen’in (lacivert çizgi) ETH fiyatına yaklaştığı bir sekans yaşadık. Ether de bu ay, Tenkan Sen’i tekrar test etti ve buradan güçlü bir şekilde ayağa kalktı.

Grafikte rahatlıkla görebileceğiniz gibi ETH’nin lacivert çizgiye dokunduktan sonra ciddi bir talep gördüğünü gözlemliyoruz. Yılın ilk yarısını ve temmuzu değerlendirdiğimizde Ether’in oldukça güçlü kaldığını söyleyebiliriz.

Grayscale’in satışlarını diğer ETF ihraççılarının alımları dengelemeye başladığında yaraların hızlı bir şekilde sarıldığını görebiliriz.

Elbette bu aylık kapanış önemli olacak ve bu seviyelerde veya bu seviyelerin üstünde aylık kapanış gelirse bu durumu pozitif değerlendiririz.

2024'ün İlk Yarısında Ethereum'un Durumu: ETH Yorum & Analiz

ETH/BTC İki Yıllık Kanalla Vedalaşamadı

ETH/BTC, iki yıl boyunca içinde hareket ettiği lacivert kanalla henüz vedalaşamadı.

Spot ETH ETF işlemlerinin başlamasıyla birlikte Grayscale kaynaklı satış baskısı, ETH’nin hemen güçlenmesinin önüne geçti. Kısa bir süre sonra bu tablonun tersine döneceğini düşünüyorum.

ETH/BTC, kanal üst bandından tekrar ret yedikten sonra sarı majör destek bölgesine yeniden temas ediyor bu hafta. ETH/BTC’de sarı bölge, 0.046-0.049 aralığını kapsıyor ve bu bölge yeniden test ediliyor.

Sarı bölge, en son mayıs ayında test edilmişti.

Bu bölge, alıcıların sürekli harekete geçtiği bir bölge olarak dikkat çekiyor.

2024'ün İlk Yarısında Ethereum'un Durumu: ETH Yorum & Analiz

Ether’in Performansının Farklı Anlamları da Var

Ether’in performansı, altcoin piyasasındaki çoğu ürün için de oldukça önemli.

Ether, piyasa değerinin yüksek olması sebebiyle Altcoin Market Cap’i en çok besleyen ürün.

Hâl böyleyken ETH’nin güçlü olduğu bir dönem yaşadığımızda Altcoin Market Cap de daha güvenli bölgelerde hareket ediyor ve altcoin piyasasındaki ürünler yukarı yönlü hareket etmek için kendine uygun bir ortam bulabiliyor.

Altcoin Market Cap, yakın geçmişte pembe bölgeye yeniden temas etti. Bu bölge ve kırmızı bölge, potansiyel majör destek bölgeleri. Altcoin Market Cap, bu iki bölgenin de üstünde tutunmaya devam ediyor.

Ether’in 5000 dolara gittiği senaryoda Altcoin Market Cap’te yaklaşık olarak 200 milyar dolarlık bir büyüme göreceğiz ve bu da Altcoin Market Cap’in sarı majör direnç bölgesine yeniden ulaşmasını sağlayacak. ETH analiz ve grafik yorumu bunu gösteriyor.

Altcoin Market Cap, bugün itibarıyla 1 trilyon 22 milyar dolar seviyesinde. 200 milyar dolarlık büyüme, Altcoin Market Cap’i sarı majör direnç bölgesi olan 1 trilyon 250 milyar dolar bölgesine temas ettirecek.

Kaldı ki diğer ürünlerde de eş zamanlı olarak yükselişler göreceğimiz için ETH’nin 5000 dolara ulaştığı anda Altcoin Market Cap’te sarı majör direnç bölgesi aşılacaktır. Örneğin SOL gibi majör altcoin’ler çok güçlü görünüyor ve yükselmek için adeta bahane arıyor.

Altcoin Market Cap’te sarı majör direnç bölgesinin geçilmesi ise altcoin piyasasının daha özgür olacağı bir ortama erişmesini sağlayacak.

Altcoin Market Cap, sarı majör direnç bölgesi üstüne yerleştiğinde altcoin’lerden kontrolsüz yükselişler görmeye yeniden başlayabiliriz.

Ethereum performansının bu yüzden farklı anlamları da olacak.

2024'ün İlk Yarısında Ethereum'un Durumu: ETH Yorum & Analiz

ETH yorum ve analizinin en sonunda, şunu söyleyebiliriz ki kripto para piyasasında birçok şey, Ethereum güçlü olduğunda pozitif yönde değişecek.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.